• Akvavit

    Välkomna till kyrkan men inte bjudna till festen???

    Vi skrev i ett word dokument som vi konverterade till pdf och mailade ut, alternativt skrev ut på fint papper och skickade till de som vi ville bjuda till kyrkan men inte till festen, lite halvt informellt så här:

    Vi gifter oss!
    Men hur mycket vi än skulle vilja
    har vi inte möjlighet att bjuda in alla vi känner till festen.

    Däremot finns gott om plats i kyrkan,
    så ni är varmt välkomna att närvara vid vigseln.

    Välkomna till xxx kyrka utanför xx stad
    lördagen den xx/xx 2008 kl 15.00

  • Akvavit

    Nej, man brukar väl inte skicka inbjudningar till kyrkan till folk egentligen. Men jag har heller aldrig sett en annons i tidningen där någon av mina vänner eller bekanta talar om var och när de ska gifta sig.
    Vi kände snarare att det var så att "nuförtiden" så går inte folk till någons vigsel om man inte är inbjuden på bröllop med fest, lite som Silla säger här ovan. Vi ville verkligen att vissa som vi umgås med med inte hade möjlighet att bjuda på fest skulle känna att de var välkomna till kyrkan.

    Sen är det naturligtvis väldigt olika hur man ser på vigseln. Vissa bjuder alla de känner på vigsel men vill bara fira och ha fest med de närmaste eller inte alls. Andra tycker att vigseln är jätteprivat men vill ha en gigantisk fest. Vi hamnade väl nånstans mitt emellan.
    Alla är så klart "automatiskt" välkomna att närvara på en vigsel i kyrkan, men inte alla skulle komma om de inte var säkra på att de är välkomna.

Svar på tråden Välkomna till kyrkan men inte bjudna till festen???