• Höstbrud-07

    Hur skriver vi om barn?

    Vi skrev ingenting utan skrev bara de personernas namn som var bjudna, dvs de vuxna, på kuvertet. Men sen framförde vi till föräldrarna till de barn som står oss närmast att de var väldigt välkomna till kyrkan. Blev inga problem någonstans.

  • Höstbrud-07

    Äsch, barnvakt går alltid att lösa om man har gott om tid på sig och vill ordna det. Vi fick inga negativa reaktioner alls, det är helt upp till brudparet.

    Miss Moneypenny skrev 2008-11-11 21:52:43 följande:


    Vad bra att det fanns en sån här tråd.. Har lite ångest över det där. Kommer folk bli sura när de inte får ha med sig barnen? Tänk om de inte får barnvakt, ska man göra ett "undantag" då? Håller med om att folk får respektera det faktiskt, men det känns lite småjobbigt.
  • Höstbrud-07

    Fast vill man och är ute i god tid tror jag faktiskt att de flesta kan ordna det på något sätt. Barnet kan vara hos någon dagiskompis, vissa kan anlita personal från dagis som barnvakt, någon släkting, granne osv. Det måste tillhöra undantagen att en familj inte har några enda möjliga sådana kontakter. Det handlar ju faktiskt främst om att i god tid kolla saken så att man kan ta lite invänjning för barnet hos barnvakten om de inte känner varandra så väl innan.


    Nocia skrev 2008-11-24 16:25:16 följande:
    Höstbrud-07: jag tycker verkligen inte att du ska generalisera sådär och säga att det är "bara" att fixa barnvakt. Så enkelt är det inte för alla.
  • Höstbrud-07

    Men vem som helst, jag menar ju förstås någon familj man har kontakt med på dagis som man kan umgås med lite en period innan de ska vara barnvakt så barnet hinner känna sig trygg hos dem.

    Har dina vänner inga vänner, inga bekanta på dagis, inga grannar osv? Du behöver förstås inte redogöra för deras liv men jag menar ändå att det nog borde kunna gå för de allra flesta om man verkligen vill och är beredd att titta lite bredare. Men om man sen inte vill göra det är ju det en annan sak men då ska man inte säga att det inte går.


    älskarlivet skrev 2008-11-24 17:36:10 följande:
    Fast mina vänner har verkligen ingen att lämna bort till! Och själv skulle jag inte vilja lämna mitt barn till vem som helst, även om de går på samma förskola eller liknande..Höstbrud-07 skrev 2008-11-24 17:26:49 följande:
Svar på tråden Hur skriver vi om barn?