• Nocia

    Hur skriver vi om barn?

    Höstbrud-07: jag tycker verkligen inte att du ska generalisera sådär och säga att det är "bara" att fixa barnvakt. Så enkelt är det inte för alla.

    Varför hålla på och linda in saker i rim och "roliga" verser? Det är väl bara att skriva att barnen är välkomna till kyrkan men festen är för vuxna över xx år.

  • Nocia

    Kanske lite OT, men till vårt bröllop bjuder vi FAMILJERNA. Vill de ta med sig sina barn är de hjärtligt välkomna! Jag tycker bara att det är kul! Om alla tackar jag blir det ca 15 barn på festen! Och vem vet hur många det blir i kyrkan, kanske massor med snorungar! Lustigt att många vill bannlysa barn men ändå ha brudnäbbar? Ser det bra ut på korten kanske..?

  • Nocia

    Om det inte stod något om barnfritt skulle jag nog tänka att min son även var bjuden. Då vi inte är gifta (än!) är vi inte "Familjen Andersson" eller så. Dessutom vet ju inte folk vad det står på andras inbjudan!
    Bättre att vara övertydlig om man absolut inte vill ha barn med på festen.

  • Nocia

    För oss är det självklart att sonen ska vara med på bröllopet. Men vi ska ju givetvis inte ha huvudansvaret, det får farmor eller mormor ha. Precis som Penta skriver vill ju jag också att han ska dansa med oss. Föräldrarollen kan man ju liksom inte stänga av. Den näst största dagen i mitt liv (sonens födelse är nr1) och han får inte vara med? Nej, det känns helt fel. Men det är klart, vi kommer ju ha en hel massa ungar där. Skulle han vara ensam hade vi nog haft barnvakt som tog över ganska tidigt.

Svar på tråden Hur skriver vi om barn?