Inlägg från: Telemarkgrrl |Visa alla inlägg
  • Telemarkgrrl

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Jag läser en blogg där tjejen blev gravid efter FET (gjort två tidigare IVF:er tror jag) i somras men fick utomkvedshavandeskap och fick akutoperera bort en äggstock. Nu för någon månad sen blev hon gravid igen efter en IVF där dom satte tillbaka två embryon men på ultraljudet idag visade det sig att det ena embryot dött och det andra var ytterligare ett utomkvedshavandeskap. Idag skulle hon åka till sjukhuset för att se om hon var tvungen att operera igen och om dom i så fall var tvungna att ta den sista äggstocken också.

    Nej, livet är verkligen inte rättvist!

  • Telemarkgrrl

    Jag känner mig faktiskt lyckligt lottad i sammanhanget. Hellre att inte bli gravid alls än att plussa och sen får utomkvedeshavandeskap och tvingas operera bort kanske båda äggstockarna. Fy f*n, rent ut sagt, vad det måste vara jobbigt.

  • Telemarkgrrl

    Liten med Mindre skrev 2008-11-19 14:16:14 följande:


    Du kan få en påse (upptinade) om du kommer och cyklar med mig på Södra Station imorgon... Får jag komma hem till dig och äta tarte tatin? *hoppfull* Bland de bästa äppelpajer som finns, men jag har aldrig lyckats bra, och maken gillar inte paj så där mycket att det är idé att mecka. (Däremot är han ett monster på chokladbollar - klämde 14!!! under dagen igår, och skyllde på frustration över Mindres humör...)
    Brrr, jag skulle antagligen dö om jag gick på ett spinningpass och då har jag ju inte så mycket nytta av plommonen.

    Jag har aldrig ätit "riktig" tarte tatin så jag har inget att jämföra med men jag tycker att min brukar bli jättegod. Fast väldigt ful. Du får vara med på nästa pyjamasparty när Nenne och Page kommer till stan igen, då ska jag göra tarte tatin!

    14 chokladbollar! Såna Delicato-stora?!
  • Telemarkgrrl

    Lappis, då är det nog samma tjej som jag berättade om.

  • Telemarkgrrl

    Izzie, tarte tatin: först steker man äpplen i massor med smör och socker i en gjutjärnsstekpanna, sen gör man en pajdeg som man lägger som ett lock över äpplena. Efter det ställer man in hela stekpannan i ugnen och gräddar äppelkakan. När den är färdiggräddad vänder man upp och ner på stekpannan så att äppelkakan lägger sig med äpplena uppåt och pajdegen neråt. Rent otroligt gott. Och onyttigt.

  • Telemarkgrrl

    Ore, annars är ju bara smörstekta äpplen med socker och kanel goda.

  • Telemarkgrrl

    koko, 11.30 vid Svampen imorgon?

    gosnosen, suveränt med fem ägg! Hoppas sååå att allihopa blir befruktade!

    Nenne, hurra! Jag tycker att det är skitbra om ni kommer igång med IVF:ande och inte harvar på med såna där löjliga inseminationer. Men ni kanske kan ta blodproven man måste ta inför en IVF redan nu? Det är ju trist om ni ska göra det i januari/februari och sen behöva vänta x antal veckor till, det är ju mycket bättre att ha allt sånt klart i förväg.

  • Telemarkgrrl

    Nenne, jaha! Vi var inte tvungna att ta dom proverna inför inseminationerna vad jag minns utan först till IVF:erna. Men då är det ju lugnt, då har ni säkert tagit alla dom.

  • Telemarkgrrl

    Gosnosen, det är säkert goda nyheter, dom vill nog klara av dom tråkiga samtalen först!

    AM, du vill inte följa med på lunch imorgon då för att fördriva lite tid?

  • Telemarkgrrl

    AM, självklart! Vi kan ju också ses på det där lilla stället nästan utanför din port om du inte vill gå så långt. Koko sa ju att jag fick välja ställe.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!