Inlägg från: Telemarkgrrl |Visa alla inlägg
  • Telemarkgrrl

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Lappis, du får ju förstås jättegärna dyka upp om det passar.

  • Telemarkgrrl

    Lappis, har du varit på kubanska La Habana på Sveavägen? Så himla god mat!

  • Telemarkgrrl

    Liten, fy vilken jobbig situation. Jag har varit med i ett par uppsägningsomgångar och jag kan inte nog säga hur viktigt det är att företaget agerar på ett schysst sätt, både för dom som måste gå men också för dom som blir kvar.

    Am, oj, vad läskigt att kanske få en allergisk reaktion av bedövningsmedel. Hoppas att dom kan prova lite innan för det är ju bra att veta säkert och bra att kunna vara vaken under kejsarsnittet. Det borde verkligen inte vara några problem att få kejsarsnitt med dina tidigare förlossningar tycker jag!

  • Telemarkgrrl

    Aaah, chefen är på möte så nu kan jag äntligen smyga in här.

    AM, Cicci och Lappis, jättetrevligt att ses som vanligt!!

    Kängu, grattis till lilla killen!

    Här är ett av mina favoritrecept. Jag har tyvärr inga proportioner, jag brukar alltid köra på en höft:

    Riv parmesanost ganska grovt (en näve eller två ) och riv skalet från en citron, var försiktig och ta bara med det gula. Blanda parmesanost, citronskal och saften från citronen med olivolja (kanske 1/4-1/2 dl?) och salt och peppar. Koka tagliatelle och blanda ner ost- och citronröran i pastan.

    Bryn kycklingfileer på båda sidorna, salta och peppra och häll på massor (1-2 dl) med rödvinsvinäger. Lägg på locket och låt steka till fileerna är klara. (Det spelar ingen roll om det finns någon vinäger kvar eller inte.)

    Ingen sås behövs till men lite grönsaker är ju alltid gott.

  • Telemarkgrrl

    Ett annat favoritrecept:

    Skala ett par gurkor, dela på längden och kärna ur (så att dom blir som långa kanoter ). Smula ner ett paket fetaost (riktig sån, inte Arla) i en skål och blanda i hackad rödlök, ett par skedar lättcreme fraiche, salt och peppar och citronsaft. Lite hackade svarta oliver funkar bra också om man gillar det.

    Stek gurkorna i en stekpanna och lägg fetaoströran i "båtarna", späd ev. med en anings vatten i stekpannan. På med locket och låt dom steka tills gurkorna är lagom mjuka. Lagom betyder att dom inte är väldigt sladdriga men inte heller hårda som när dom är råa.

    Servera med råris.

    Det där är nog faktiskt det godaste jag vet. Och nu vet alla smygläsare som känner mig vem jag är för jag tjatar jämt om dom där gurkorna.

  • Telemarkgrrl

    Ja, jag förstår att ni är tveksamma till gurkreceptet men det är verkligen synd, för då får ni aldrig tillfälle att prova nåt som är himla gott (med förutsättningen att man gillar fetaost förstås)! Jag bjuder på det ibland och folk brukar faktiskt tycka att det är supergott trots att dom är skeptiska innan (det var jag också). Till och med min kräsna mamma gillar det.

  • Telemarkgrrl

    Lappis och AM, ni oh modiga kvinnor! Jag tror jag glömde att skriva det men det ska ju förstås vara salt och peppar i fetaoströran!

  • Telemarkgrrl

    Stackars stackars Vänner! Krya på dig så jättemycket!

  • Telemarkgrrl

    september, byt plats på dom två siffergrupperna i objektnumret och ta bort bindestrecket. Exempel: om objektnumret är 1234-5678 så är lösenordet 56781234.

  • Telemarkgrrl

    Muggles, åh vad kul att ni tyckte att det var gott! Jag har aldrig provat med något annat än rödvinsvinäger men vinäger som vinäger!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!