• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hej alla!
    Tillbaks från Stora Ultraljudet! En helt underbar sköterska - Marianne Wåhlin på Mama Mia gjorde det. Väldigt noggrann, gick igenom massor med saker som jag aldrig förut varit med om att de redovisat: detaljer i hjärtat, hjärnan, ryggrad, huruvida överläppen är hel, magsäck, antal ben i underben och underarm - osv.

    Cicci - du borde gå till henne och göra ultraljud sen, jag känner mig helt lugn nu! Äntligen!

    Allt såg så bra ut - jag tyckte t o m att lilla skelettbebin var söt Fick - inte så förvånande - en känsla att det är en liten pojke. Jag är tydligen längre gången är vad jag trodde - v 19+1 idag. Ny BF 2 maj!

    Förövrigt är jag nu förkyld (fast det är bättre än magsjuk i alla fall)

  • fru AM

    Heja Telis som bara hade en endocysta! Det går åt rätt håll! Kan det vara kosttillskotten som gör det?

  • fru AM

    BS: dels en allmän känsla, sedan gjorde hon ett tvärsnitt i rumphöjd där man såg lårbenen - då tyckte jag mig se tre streck - vilket enl. Familjeliv betyder kille ...

    Nej just det, cellprov ska inte göras under mens. Vad konstigt att mensen dröjer,BS ... Det är ingen liten på g så där spontant?

  • fru AM

    BS: Vad duktig Iris är på att prata! Öppa pesent är ju supertidigt att säga! Hon är ju bara 1 1/2!

    Själv är blev jag nöjd när Livia i helgen glatt sjöng "Hå Hå Ja Ja" helt klockrent när jag sjöng "här kommer lilla Ludde" (inte lika klockrent). Eller när hon kröp intill mig i soffan i fredags och la huvudet på sned och sa "Va gööör du?" Det är nya favoritleken för henne förresten, att vi frågar varandra vad den andra gör och så måste man svara.

    Vi ha en broderad kalender med fickor för varje dag där det får plats något litet - hon får bl a små ekologiska frukt-bars där, hon har blivit helt beroende. I söndags fick hon en bok istället och blev helt besviken så jag var tvungen att ge henne lite russin ...

  • fru AM
    BrudSommar2006 skrev 2008-12-08 11:00:03 följande:
    Aha, tre streck för en kille, hur många ska det vara för en tjej?
    Två tror jag - om man ska tro på knasfiorna på familjeliv

    Vi belv väldigt förvånade att vi blev flyttade när gäller BF - jag hade alltså ÄL fyra dagar tidigare än jag trott tidigare. Alltså ca 10 dagar efter sista mensens första dag ... Så det kan diffa BS ... Inga symptom?
  • fru AM

    Cicci: Men stackars Victor! Och dig! (Och maken som fått gå och sukta i 2 månader ). Läskigt att han säckade ihop! Kunde de göra något för att hjälpa honom (medicin? Vätskeersättning?)?

    Jag sitter och siktar in mig för "Design: Simon & Tomas" på trean jag. Är helt inne i inredningssnurren. Vi ska se om vi kan konsultera Simon om belysning i vår våning (han ska tydligen vara superbra på det) - fast vi vet inte vad det kostar än ...

  • fru AM

    Telisen: Naveln: Ja precis så är det - det sjuka är att man längtar efter att navelsträngsskrutten ska trilla av så man kan bada bebisen. Och när den trillat av måste man börja rengöra själva navelgropen med tops. Och DET kan vara riktigt guckigt!

    Frullan: Kan verkligen rekommendera den här UL-tanten på MamaMia Karlavägen - Marianne Wåhlin! De där strecken är jag nu helt villrådig kring. Gick vilse bland snurrtrådarna på Familjeliv igår och tydligen ska tre streck vara flicka ... De tar ett tvärsnitt på UL:et så att man ser bebins ben och underrede som om den liksom satt på en glasskiva. Då kan man se streck eller prickar eller vad det nu är man ska se ( pregnancy.about.com/od/boyorgirl/a/girlboyultras.htm )
    Hjärtljuden har jag inte fått någon siffra på än. Tror i alla fall inte på den teorin
    Nej ska nog sätta mig och titta på DVD:n vi fick på UL igår och se om jag ser något (gillar uppenbarligen att göra det svårt för mig - vi har ju en länk att klicka på bara ...)

  • fru AM

    Lappis: 5-åringen - lite sent att ta dem i den åldern, dent är förmodligen någon knäppskalle till förälder som präglat dem redan. Skulle jag stjäla ett barn skulle jag sikta in mig på ettåringar - de är så söta och glada och har inte hunnit lära sig prata än!

  • fru AM

    Jag är kanske lite rubbad men jag tyckte det var helt ok att rensa naveln på bebisarna.

    Telis: Magnetröntgen är ju tyvärr rätt obehagligt. Man ligger i ett rör som dt inte är så stor diameter på, men det är öppet i båda ändar så man kvävs inte (tur).

    Men se till att blunda HELA TIDEN - även under inrullningen - och (försök) tänk på något trevligt. Typ paradisstränder och skidåkning och goda efterrätter med saffran ...

  • fru AM

    Telis: Magnetröntgen: om man vet att man har benägenhet för cellskräck eller allmän panik så kan man få lugnande medel innan (fast det måste nog ens läkare skriva ut). Min man fick avbryta sin första magnetröntgen och komma tillbaka med lugnande i magen ...

    Eller ta en stadig drink innan!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!