• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    MSW: här är en länk till huskurer mot hosta och förkylning (fast allt beror ju på hur gammalt barnet är och vad det kan äta/dricka).

    Ett tips som vi fick (av husläkaren) för Livias räkning när hon hade hosta var arr ge näsdroppar (finns t o m för nyfödda nuförtiden!) - det rensar tydligen även upp i luftvägarna

  • fru AM

    Ang. Livia - känner på mig att hon kommer bli en sån där unge som säger otroligt mycket pinsamma på-pricken saker till oknda människor ... när hon väl börjar prata ordentligt alltså.

    Just nu är det mest avancerade hon sagt: "Jag har en bror här!" och lyft på tröjan och klappat på sin egen mage. Inte helt korrekt

    I exakt samma ålder kläckte hennes storebror ur sig "Pojkar har snopp, flickor har ingen snopp - de har örhängen".

    Fast jag vet att man inte ska jämföra syskon ...

  • fru AM

    EA: jordnötstryffel! Det kan du ju inte bara nämna så där i förbifarten utan att ge receptet!!!

  • fru AM

    Tack EA! Älskar jordnötter - framförallt till choklad och en kopp kaffe ...

  • fru AM

    Lappis: 'rufsar om dig i håret och pillar försiktigt in en chokladtryffle i mungipan på dig' ... förstår om det känns jobbigt att skriva det där mailet. Men när det väl är gjort kan du tänka på annat ett tag. Kram!

  • fru AM
    BrudSommar2006 skrev 2008-12-19 10:50:06 följande:
    Hej hej, tredje dagen med feber för lill-Iris här men, men, nu ska hon ju vara hemma i ett par veckor över jul och nyår så nu slipper vi vabba i alla fall. Ser fram emot helgen då vi ska få sovmorgon, Iris ska ju sova hos mina föräldrar på lördagkväll då vi ska ut och äta. I övrigt kan julstämningen inte riktigt infinna sig trots att det börjar närma sig, suck.
    Vet du BS - flera av mina kompisars barn har haft riktigt hög feber i fem dagar i sträck, utan andra symptom. Det är något som går, verkar det. BAra så ni vet!
  • fru AM

    Oj vad orolig jag blev, Telis! Hoppas ni får en mysig jul i alla fall - men det får ni nog, ni har ju varandra!!!

    Jag vinkade av min brorsa igår när han och familjen åkte iväg med destination paradisö i Filippinerna. Första flygbyte Peking. Imorse ringde han och sa att de MISSAT sit anslutningsflyg till Manilla - för att planet från Arlanda varit sent plus att markpersonalen på flygplatsen i Peking sinkat dem med olika små väntetider och visat dem till fel köer och olika/onödiga passkontroller osv. Efter moget övervägande väljer de nu att stanna i Peking en vecka och kommer sedan hem. Ingen paradisö således. Och 70.000 i sjön. Tycker så synd om dem!

    Vickan - kan tänka mig att vissa krogar har öppet på Annandagen. I mitt område: kanske Grodan på Grev turegatan? Eller Tures i Sturegallerian. Restaurang Italiano på Nybrogatan.

  • fru AM

    Klöksdiskussionen: Kväljs kanske jag skulle säga elelr hilkar.

    Min brors flyg: JAg tror det gick en hel del plan vidare till Manilla. Men efter det var det ett eller två yterligare anslutningar som de givetvis också missat och det var svårt att få ihop det tidsmässigt. Plus att de inte var sugna på att lägga ut ytterligare 30.000 eller så på flygbiljetter som de kanske inte skulle få tillbaka från resebyrån (förmodar att det i grunden var resrbyråns fel eftersom de bokat in brorsan till peking med bara knappt 2 timmars glapp mellan landning och anslutning. Man måste väl räkna med lite försening + att de (enligt brorsan) är riktiga regelryttare i Peking och på pin tji tvingar resenärer som ska byta plan än hit än dit att stå och vänta i klungor i fel köer osv ...) Så nu shoppar de som tokar istället. Han sms:ade nyss och frågade om Livias skostorlek ...

    Kokisen: Är det någon där! Gud så spännnande!!! En liten Bonnie kanske?

    Ha en härlig jul alla! Kommer kanske titta in igen innan jul - men inte säkert jag hinner. JAg har åkt på en NY förkylning innan ens bihåleinflammationen var utläkt! Vad är oddsen?! Hursomhelst får vi bråda dagar att fixa all julmat, och julstäda våningen. Det är vi som har alla på julkalas här i år. Inte optimalt att vara sjuk då.

    Så STOR JULKRAM till alla!

  • fru AM

    kväljs eller HULKAR skulle det givet vis vara. Herregud! Måste ha feber!

  • fru AM

    Nenne: Märkligt med ingen mens och minus ...!? KAnske som BS säger ingen ÄL denna gång? Va - rasade taket på pepparkakshuse baa in så där spontant? Reklamera! Stäm arkitekterna!

    Kokisen: Spännande värre! Tänk, det är bara i Barnkarusellen vi applåderar molvärk och gaser ...

    Lappis: Kram! Förstår att det känns överjävligt. Det mest frustrerande är kanske att det är obegripligt!? Adopition är en bra sak. Tar det så lång tid som tre år? Fast som du tidigare sagt, då är ni ju säkra på att få ett barn i slutänden ...
    Tänkte på din kompis julkort. Borde hon inte på något sätt meddelat eller du på omvägar hört om det hänt något med lilla barnet som skulle födas? Kanske har de bara glömt att skriva nya namnet ... Vi har fortfarande inte ändrar svarsmeddelande på vår telefonsvarare hemma - där finns bara jag, maken och sonen - inte Livia ...

    Sista ruschen innan julafton. Currysill ska tillverkas, praliner ska rullas!

    GUD JUL-KRAM igen!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!