• 010809

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 11:19:03 följande:
    Hej hejHär står planeringen stilla... Är så mycket annat nu kring jul och nyår. Men efter det blir det att ta tag i det på allvar! Jag är ju planeringsmänniska ut i fingerspetsarna medan min sambo är mer "äh, det ordnar sig, ingen panik" Men vi kompletterar varandra bra. På fredag ska jag i alla fall prata med min frisör och boka in honom för håruppsättningen. Känns som att det är lika bra. Dessutom så måste (noga som jag är) vi redan vid nästa färgning börja tänka på vilken färg jag vill ha på håret på bröllopet så vi kan färga in det bra ett par tre gånger innan det är dags.Annars har jag kikat en del på klänningar på nätet. Har hittat två olika modeller som jag blivit kär i. Båda är väldigt enkla. Den ena har tunna axelband och den andra är utan. Får väl se vad det blir för modell i slutänden.Ni som ska catera mat, vad har ni valt för ställe? Har ni provsmakat menyn innan? Vi ska ju förmodligen ha buffé, men hur fungerar det då med provsmakning?!
    hihi.. det låter som vi.. jag planerar till tusen å han gör det mästa när det borde vara gjort =)

    det här med provsmakning av caterad buffe är jag oxå intresserad av att veta hur det funkar?! och hur mycket som beräknas per person, avgör man det själv eller är det cateringfirman?
  • 010809
    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 15:05:42 följande:
    Jag skulle tro att man löser det i samråd med cateringfirman, men just det där med provsmakning vet jag inte... Men man får väl höra när man kontaktar dem. Fast det är ju lite svårt att bestämma cateringfirma och buffé innan man har provsmakat?! Nåja, det löser sig väl antar jag. Vi ska catera mat nu till nyår och då får man väl ett hum om deras matlagning...
    ja, precis.. man vill ju väga in både smak, pris och mängd öfr pengarna.. men jag får ta tag i det där efter helgerna..

    jaha, ja det är ju ett bra tillfälle att testa nån.. förhoppningsvis hittar ni en bra, eller annars vet ni vem ni ska utesluta =)Vilka hade ni tänkt anlita?
  • 010809
    SommarNoll9 skrev 2008-12-17 20:11:34 följande:
    Ja jag har hört många som säger att de är bra, men det finns ju flera andra som verkar bra också.Till nyår lutar det åt Kummin eller Evys, men vi har inte bestämt ännu. Ja det är klart att man borde vara ute i god tid. Skulle det inte funka så finns ju alltid Ica Gourmet som har jättegod mat man kan catera
    oavsett vilka ni väljer så får du gärna ge en lite resension efter nyår =)

    jag har varit med och dukat upp en bröllopsbuffe från kummin och det såg verklilgen jättegott ut.. så jag velar nog egentligen mellan dem och annas fest och mat, men har iofs inte tagit in offerter än.. det får bli januari-jobb..

    det verkar som de flesta ska ha annas fest och mat iaf.. har ätit deras mar engång, det var verkligen jättegott.. men det vegitariska saknade helt proteiner.. samma mat men klöttet var borttaget baara, det var lite tråkigt.. men om det var brudparets val eller cateringfirmas vet jag inte..
  • 010809

    SommarNoll9 skrev 2008-12-22 13:49:04 följande:


    Blir ingen cateringrecension från mig efter nyår. De vi ska fira med tyckte det blev för dyrt att catera... Blir så less. Både jag och min sambo jobbar som vanligt i mellandagarna och har varken tid eller ork att handla och stå och laga mat åt flera personer. Ska tillägga att vi ska fira nyår hemma hos oss. Det har nu slutat med att vi ska göra efterrätten, som vi då kommer att köpa färdig någonstans i närheten av där vi bor eller jobbar. Vi tycker att det är värt att lägga extra pengar på att catera och få hämta maten färdig istället för att ödlsla tid på att stå och laga åt flera stycken, men det tyckte tydligen inte våra vänner...Så nu har jag fått avarga mig lite
    Vad tråkigt! men då får ju de andra se till att göra det mästa av jobbet med att laga maten?!

    Önskar en riktigt god jul till alla umeåbrudar!! =)
  • 010809

    Umbraz: vad roligt att du hittat klänning! =)
    jag blir peppad att då ut å prova nu, när jag hör hur nöjd du är..men det är inte så mycket öppet nu =P

    är det nån som vet om högtidskläder har fått in 09 kollektioner än?

  • 010809

    umekicki79: 21 februari i Helena Elisabeth
    vill nu: 7 mars i Sävar kyrka
    Havsro: 16 maj Backenskyrka
    010809: 1 augusti i Strömbäck
    umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth
    Sommarnoll9: 1 augusti ute vid Göstas loge
    Hoppan: 8 augusti Umeå stadskyrka

    (ändrar listan i datumordning å rättar mitt nick)

    Sommarnoll9: ja det ser ut så, men som du säger..det spelar ju ingen roll.. vi har alla licka mycket bestyr, frågor och förväntningar =)

    Vill nu: nooo, så långt kvar.. till mig sa hin ungefär 10 januari..så tänkte att de kasnke hade kommit litetidigt om jag oppades tillräckligt mycket.. jaja, bara å vänta vvidare då..

    är det nån som kikat på klänningar i skellefteå?

  • 010809

    Vill nu
    jo jag ska ta å ringa å höra mig för.

    jaha, tack för tipset..harinte varit där än.. har tänkt ringa till henne, men inte tagit mig för bara.. =)

  • 010809

    år det nån som har koll på vad det kostar att gå på mässan?

    jag brukar ha svårt att ta till mig information på sånna ställen, så vill ju inte lägga ner hur mycket som hällst.. å dessutom är det ju mest för att det är kul man går, för många av destora posterna börjar ju falla på plats redan..

  • 010809
    DanKat skrev 2009-01-11 14:24:56 följande:
    Nu har jag fått svar mailet jag skickade, det kostar tydligen 50kr att gå på bara mässan
    perfekt, 50 kr var ju faktiskt överkomligt =)
  • 010809
    Munchkin skrev 2009-01-14 21:45:44 följande:
    De tog 35:- biten så de är ju billigare än NK, plus att till skillnad från NK kan de göra tårtan precis som du vill. När jag frågade NK hade de typ en sorts tårta de använde som bröllopstårta och det var det, det gick inte att variera särskilt mycket.Dessutom smakade tårtorna himmelskt, vi hade 2 olika varianter, bakad chokladmousse med apelsinsmak och bakad chokladmousse med hallon mousse, täckt med sugarpaste med snirklar målade på.
    chokladmousse med apelsinsmak lät ju helt underbart! smakade ni tårtorna innan ni bestämde er?
Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...