Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Havsro skrev 2008-12-08 13:58:28 följande:
    Hej på er! Verkar som om planerna fortskrider!Jag är så lycklig för min klänning kom i dag! Och den är suuuper fin. Är så himla glad!!! den känns verkligen som jag. En ganska nätt klänning som ändå har en hel del fina detaljer.När det gäller kuvert-avgiften så försöker vi komma ner så mycket som möjligt (200-250 (max) ) Det känns ändå som en okej summa att lägga på en present och eftersom vi inte vill ha presenter utan hellre än trevlig fest så känns detta mycket bättre. Det känns dessutom bra att alla i vår bekantskapskrets som gift sig tagit kuvertavgift.Handlar väl en hel del om vad man får för pengarna så att säga :)
    Åååh vad roligt med klänningen! Var hade du köpt den och vad kostade den? Jag blir galen av att kolla runt på olika sidor med brudklänningar, finns ju sååå mycket fint! Måste verkligen ta mig iväg och prova så jag hittar en modell jag vill ha och passar i.
  • SommarNoll9
    annaomatte skrev 2008-12-10 11:19:14 följande:
    Vi lagade en skagenröra med gravad lax till förrätt. Varmrätt tjälknöl av älg/ren med potatisbakelse och trattkantarellsås. Bröllopstårta till efterrätt. Morfar gravade laxen, svärmor plockade kantarellerna och gjorde såsen. Halva släkten hade tjälknöl i ugnarna och potatisbakelsen gjorde vi själva. Syrran bakade bröd till varmrätten. Mamma bakade alla tårtor. Det krävs ju en hel del planering och beräkning av hur mycket som går åt, men i vårt fall var det absolut värt det. Men det är självklart också beroende av hur många man har i sin närhet som VILL hjälpa till. Man vill ju inte gärna tvinga någon..
    Oj så gott det lät! Ja mamma har varit inne på att vi i alla fall ska göra förrätten själv. Det behöver ju inte vara så avancerat. Sedan ska vi ju ha buffé. Så det kanske går att ordna ändå... ska fundera lite Eftersom det är sommarbröllop så kan vi ju hoppas att det är varmt ute och därmed passande med kallskuret och olika sallader på buffén och då är det ju faktiskt rätt enkelt att fixa...
  • SommarNoll9
    Havsro skrev 2008-12-08 17:03:18 följande:
    Beställde min från Sheshopping och än så länge har den kostat 2000:- - Väntar och ser om det kommer något från tullen om betalning av skatt o moms. Vet intre riktigt hur det funkar med det där...men i så fall tillkommer ungefär 1000:- så hur som helst billigt! :DJo..jag känner igen mig...fått musarm av allt letande.. ;)Hoppas du hittar din klänning du med!
    Det är ju jättebra pris! Har hittat en jättefin klänning för 101 Euro på Landybridal. Men jag har ju fortfarande inte provat ut den modell jag vill ha och det måste jag ju göra innan om det blir att beställa en.
  • SommarNoll9
    mymelody skrev 2008-12-10 14:59:10 följande:
    En fråga till alla:På tal om brudtärnor, hur har ni gjort med kostnader där? Ska de betala sina klänningar själva eller ska brudparet stå för det? Jag läste här på bröllopstorget att det anses som en ära och att tärnonra därför oftast betalar själv. Vi hade tänkt att brudtärnorna själva ska betala sina klänningar, men att vi står för buketter etc. För vi ska nämligen ha 3 tärnor, 2 bestman, 2 brudnäbbar. Så det blir ju ganska dyrt om man ska stå för allt det.... och dessutom har 120 gäster. Sedan tycker jag att det blir lite orättvist om man bara står för tärnornas klänningar och inte för kostymer till tex. bestman.(när jag var tärna på min morbros bröllop så stod min mamma för klänningarna)Vad tycker ni andra? Hur har ni gjort?
    Vi kommer varken att betala tärnornas klänningar eller kostym till bestman. Det är mina systrar som ska vara tärnor och jag kommer låta dem välja rätt fritt, t ex om de hellre har kjol och top/linne än klänning, men att de ska försöka matcha varandra så gott det går. Vi gifter oss ju borgerligt så jag ser det inte som jättenoga att de har exakt likadana kläder, jag vill att de ska trivas och känna sig bekväma i det de har på sig. Vad gäller kostym till han som ska vara bestman så kommer han att ha samma färg på kostymen som min blivande man, men han får fixa det själv.

    Blommor kommer vi att stå för.
  • SommarNoll9

    Hej hej

    Här står planeringen stilla... Är så mycket annat nu kring jul och nyår. Men efter det blir det att ta tag i det på allvar!
    Jag är ju planeringsmänniska ut i fingerspetsarna medan min sambo är mer "äh, det ordnar sig, ingen panik" Men vi kompletterar varandra bra. På fredag ska jag i alla fall prata med min frisör och boka in honom för håruppsättningen. Känns som att det är lika bra. Dessutom så måste (noga som jag är) vi redan vid nästa färgning börja tänka på vilken färg jag vill ha på håret på bröllopet så vi kan färga in det bra ett par tre gånger innan det är dags.

    Annars har jag kikat en del på klänningar på nätet. Har hittat två olika modeller som jag blivit kär i. Båda är väldigt enkla. Den ena har tunna axelband och den andra är utan. Får väl se vad det blir för modell i slutänden.

    Ni som ska catera mat, vad har ni valt för ställe? Har ni provsmakat menyn innan? Vi ska ju förmodligen ha buffé, men hur fungerar det då med provsmakning?!

  • SommarNoll9
    010809 skrev 2008-12-17 12:31:32 följande:
    hihi.. det låter som vi.. jag planerar till tusen å han gör det mästa när det borde vara gjort =)det här med provsmakning av caterad buffe är jag oxå intresserad av att veta hur det funkar?! och hur mycket som beräknas per person, avgör man det själv eller är det cateringfirman?
    Jag skulle tro att man löser det i samråd med cateringfirman, men just det där med provsmakning vet jag inte... Men man får väl höra när man kontaktar dem. Fast det är ju lite svårt att bestämma cateringfirma och buffé innan man har provsmakat?!

    Nåja, det löser sig väl antar jag. Vi ska catera mat nu till nyår och då får man väl ett hum om deras matlagning...
  • SommarNoll9
    hoppan skrev 2008-12-17 18:43:35 följande:
    Vi skall anlita Annas fest och mat. En som vi kände hade henne i sommras och jag tyckte det fungerade jättebra. Eftersom vi skall ha henne oxå så ville vi ha en annan meny. fannsinte så mycket att välja på men vi fick åka och hämmta mat hos henne och prova det var jätte snällt. hon skulle nämligen ha den rätten vi funderade på på middag just den fredagen.
    Ja jag har hört många som säger att de är bra, men det finns ju flera andra som verkar bra också.

    Till nyår lutar det åt Kummin eller Evys, men vi har inte bestämt ännu.

    Ja det är klart att man borde vara ute i god tid. Skulle det inte funka så finns ju alltid Ica Gourmet som har jättegod mat man kan catera
  • SommarNoll9
    010809 skrev 2008-12-18 08:39:13 följande:
    oavsett vilka ni väljer så får du gärna ge en lite resension efter nyår =) jag har varit med och dukat upp en bröllopsbuffe från kummin och det såg verklilgen jättegott ut.. så jag velar nog egentligen mellan dem och annas fest och mat, men har iofs inte tagit in offerter än.. det får bli januari-jobb.. det verkar som de flesta ska ha annas fest och mat iaf.. har ätit deras mar engång, det var verkligen jättegott.. men det vegitariska saknade helt proteiner.. samma mat men klöttet var borttaget baara, det var lite tråkigt.. men om det var brudparets val eller cateringfirmas vet jag inte..
    Absolut! Jag kommer med recension efter nyår. Låter ju lovande med Kummin Tycker de har bra buffépriser om man tänker till bröllop.
  • SommarNoll9

    Blir ingen cateringrecension från mig efter nyår. De vi ska fira med tyckte det blev för dyrt att catera... Blir så less. Både jag och min sambo jobbar som vanligt i mellandagarna och har varken tid eller ork att handla och stå och laga mat åt flera personer. Ska tillägga att vi ska fira nyår hemma hos oss.

    Det har nu slutat med att vi ska göra efterrätten, som vi då kommer att köpa färdig någonstans i närheten av där vi bor eller jobbar. Vi tycker att det är värt att lägga extra pengar på att catera och få hämta maten färdig istället för att ödlsla tid på att stå och laga åt flera stycken, men det tyckte tydligen inte våra vänner...

    Så nu har jag fått avarga mig lite

  • SommarNoll9

    Vill nu skrev 2008-12-22 22:14:40 följande:


    Vad trist! Skulle också tycka att catering var SÅ värt!
    Ja precis! Men men, tydligen tänker inte alla så
Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...