• Tjinglan

    Tror ni att Posten kommer sälja speciella Alla hjärtansdag frimärken - som man kan använda till sina inbjudningar i sommar??

    Alla frimärken(dvs även de med hjärtan på som fanns för några år sedan) finns att köpa på postmuseet som ligger i gamla stan i Stockholm.

  • Tjinglan

    Nu minns jag inte hur det är med dem med hjärtan på, men många av de "vanliga" frimärkena har inte någon valör på sig utan det står bara "Sverigebrev" eller nåt liknande. Det innebär också att om man köper frimärken utan valör på nu innan årsskiftet så blir portot billigare för er som ska skicka ut inbjudningar efter nyår (posten höjer priset till 6 kr vid 2009).


    Pentan skrev 2008-12-03 14:20:28 följande:
    Jaha... Men är det rätt frankering på dem, priset har väl gått upp?
  • Tjinglan

    Jag passade på att fråga när jag var på Postmuseet. Såhär funkar det:
    Har du ett frimrke som det står 5,50 kr på kommer du efter årsskiftet att behöva sätta på ett extra 50 öres frimärke på dit brev.
    Har du däremot ett sverigefrimärke utan valör på räcker det med det frimärket.

    Alltså: Vill man spara pengar på sina brev ska man köpa frimärken utan valörer nu.


    Joji skrev 2008-12-03 19:13:54 följande:
    Fast... är det inte så att Portot höjs till 6 kronor? Dvs, att det inte går att skicka brev/kort med mindre porto - så som 5.50? Utan att man då måste lägga till 50 öre?Ingen aning, kanske inte alls är så...?
Svar på tråden Tror ni att Posten kommer sälja speciella Alla hjärtansdag frimärken - som man kan använda till sina inbjudningar i sommar??