• MV85

    Bröllop 2010 nr 5

    Leilani skrev 2009-01-20 06:05:12 följande:
    Men de två barnen känns som familj så om de inte är där så är det nästan som om mina småsyskon inte är där.
    Mina syskonbarn ska inte vara med... Varför? För dom kommer inte uppskatta det ändå! De är för små!
    Den "stora" av dem är 2½ år nu, vilket betyder att han kommer vara närmare 4 då... o den lilla kommer vara ungefär 2...
    Kommer de uppskatta en 3-4 timmar lång middag? Nej
    Kommer de komma ihåg om de var med eller inte? Nej
    Kommer de ha jätteroligt hemma med sina halvsyskon(som är 16-21 idag)? JA
    Kommer min syster och hennes man ha roligare utan barnen med? JA
    Kommer det bli lugnare utan barn? JA
    Kommer det bli tystare utan barn? JA
    Kommer det bli billigare utan barn? JA (vi har ca 15 barn att bjuda om alla skulle få ha med sig barn)
    Har vi egna barn? Nej
    Vill vi ha egna barn? Nej
    Tycker vi om barn? JA

    Lite av våra tankar kring det hela.... o varför vi resonerat som vi gjort... De största barnen i bekantskapskretsen kommer vara 9 år när vi gifter oss.. den minsta vet man ju inte, eftersom det fortfarande kan komma nya... men det är bara 2 som är jämnåriga, och de har aldrig träffat varandra...
  • MV85

    Nu ska jag ta en sväng till naprapaten.... och lite senare idag blir det husvisning :D Har hittat ett hus som jag blev helt kär i bara jag såg bilderna som m2b visade mig :)

  • MV85
    haennish skrev 2009-01-22 17:48:01 följande:
    vad tycker ni om guldfynd brudar? Har nån erfarenhet av dom? Våra ringar är schalins och köpta av en riktig guldsmed, och vi hade egentligen tänkt designa nya till bröllopet. Men idag var jag på stan och gick runt i lite butiker eftersom det var rea. Och vad hittar jag på guldfynd? En ring som ser ut precis som den jag tänker designa! Och billig! Men vågar man köpa nåt på guldfynd? Är det bra kvalité och sådär? Hon som jobbade där idag va ny o visste inte så mycket, men jag ska gå tillbaka imorgon o kolla igen o fråga ut dom om allt från palladiumhalt till kvalitén på diamnaterna. ;P Men tänkte höra med er först om nån av er hade erfarenhet av dom... :)
    Jag har många gånger köpt smycken på Guldfynd, o aldrig haft några problem med det... Men jag har alltid köpt 18k rödguld.. vitguld är jag inte insatt i alls, då jag personligen inte tycker det är snyggt.
  • MV85
    sarahkka76 skrev 2009-01-22 19:23:56 följande:
    Det beror på vad du är ute efter. Är det verkligen den ringen du vill ha och för dig inte spelar ngn roll diamanternas egenskaper så ska du absolut slå till. Om du vill att ringen ska vara en investering inför framtiden eller om du vill at en viss egenskap ska framträda tex storleken på stenen, färgen eller hur mkt den glittrar då måste du ställa andra frågor.
    Tänk även på att diamanterna går att byta ut till bättre kvalitet längre fram om ni har ekonomisk möjlighet då... O det utan att man egentligen ändrar ringens utseende alls :)
  • MV85

    EllaBellaG: Den kanske har gått ner i pris till nästa år? Klänningspriser beror ju ofta på hur nya de är.... Så har du tur finns den billigare nästa år..
    Jag hade inte vågat köpa den med över ett år kvar, kroppen kan ju ändras av olika anledningar innan man ska ha den...

  • MV85

    Emmeli o Markus skrev 2009-01-26 18:10:37 följande:


    Äre nån föresten som vet om präster kan säga nej till en mestadels svart klänning i kyrkan? Kanske dom tycker att det är mest begravning?! Kom precis o tänka på det o blev såå nervös.. =(
    Fråga i en av prästtrådarna
  • MV85
    Fenixx skrev 2009-01-27 09:32:32 följande:
    Nu fick jag svar från våran festlokal/restaurang och dem skrev upp oss som preliminärbokade nu via mail och sen ville dem att vi kommer snart för att diskutera upplägget och allt. dem öppnar stället nu 8e mars, sen är vi välkomna för besök. vad spännande.
    Kul! Grattis!
    Själv ska jag (ensam :-/ - han jobbar) på möte där vi funderar på att ta cateringen och ev. hyra lokalen den 3/2
  • MV85

    Fenixx: Nej, inte jättelångt kvar O tur är väll kanske det! hehehe Vi ska inte berätta något för mina föräldrar förrän inbjudningarna går ut, o hans blir det att vi berättar för när kyrka+lokal är bokat...
    Kyrka har vi inte ens börjat titta på än... men det är det minsta problemet! Svårare att hitta en lokal och en bra cateringfirma... Underbart om man kan hitta en cateringfirma som hyr ut lokal Men men.. återstår att se!

  • MV85
    Tokisen skrev 2009-01-28 13:40:44 följande:
    igår var jag med min kompis som ska gifta sig i maj detta året, och jagade klänning, fy för vilket helsike vi hade. Inte visste vi att dem hade levernas tid på 3-4 månader... höll på att inte bli nån klänning. Gisses ser faktiskt inte fram emot att prova och bestämma klänning.Hur har ni tänkt?När ska ni börja leta?Nån som ska beställa från nätet?
    Jag började titta på nätet direkt, och kommer börja leta i butik nu oxå.. Allt för att vara säker på vad jag vill ha och att det kommer passa...
    Jag tror inte man kan vara för tidigt ute när man väl bestämt sig för datum/årstid+år.. Det ÄR lång leveranstid.. och det kan ta tid innan man hittar "rätt".

    Jag har tur... har jobbat med en tjej som innan dess jobbade i bröllopsbutik i Gbg... så har fått lite insidetips angående passform (modeller som borde passa mig) och leveranstider sedan innan så jag slipper en otrevlig överaskning...
    Jag kommer beställa klänningen (i butik eller på nätet) 6 månader innan bröllopet i alla fall, för att vara säker på att hinna med ev. ändringar och liknande i lugn och ro.. plus att det kan bli förseningar på vägen om man har otur!
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5