• Toblerone

    Tycker ni det här är taskigt?

    Vi har bestämt oss för att endast ha en liten ceremoni med våra familjer samlade, vi kommer alltså inte att berätta för någon när vi kommer att gifta oss.
    Däremot har jag två vänner (inte närmare än några andra), en som är superduktig på att sjunga och en som är duktig på att fotografera. Eftersom vi har en pytteliten budget tänkte vi anställa dom att sjunga i kyrkan samt att fota oss. Jag har även varit ärlig och sagt till dom att jag vill ha dom för deras tjänster och dom förstår precis, dom är väldigt duktiga på det dom gör och just därför vill jag ha dom.

    Nu börjar jag oroa mig, är jag taskig som inte bjuder in resten av vännerna?
    Jag försöker känna efter hur JAG skulle känna om jag var en av dom som inte fick komma och nja, jag gillar inte känslan riktigt. Där borde jag ha mitt svar.

    Snälla kom med åsikter och reflektioner.

  • Svar på tråden Tycker ni det här är taskigt?
  • Toblerone

    Till saken hör den att vi inte kommer att ha någon mottagning, enbart för familjen med middag osv. Vi vill ha det litet och intimt, vännerna som ska jobba är heller inte bjudna.
    Bekymret är ifall vi ska bjuda in dom till kyrkan, alltså säga när vi ska gifta oss. Bjuder vi våra vänner så MÅSTE jag bjuda släkten då vi är så tighta (på gott och ont..) och vi vill inte ha så mycket folk i kyrkan, vi vill inte stå i centrum.
    Så nu funderar jag på att 1. Prata med mina vänner och berätta hur det ligger till. 2. Lämna återbud till mina vänner och säga att de inte behöver jobba då.
    Jag vill inte vara taskig mot någon och vill inte att någon ska bli ledsen, sårad.

  • Toblerone
    Svanboet skrev 2009-01-07 14:11:41 följande:
    Är de anlitade för sina tjänster spelar det ingen roll tycker jag att de även är dina vänner. Om de ändå inte följer med på mottagningen är det väl ändå tydligare. Vill ni inte ha en massa folk i kyrkan behöver ni inte berätta för folk men tänk på att man kan inte stänga folk ute från gudstjänsten om de dyker upp vid kyrkan.
    Nej nej det vet jag, att det är en gudstjänst. Just därför som vi kommer att göra det i hemlighet. :)
  • Toblerone

    Ja det kanske är bäst att prata med dom då.. Dom vet vilken månad vi ska gifta oss men inte vilket datum.

  • Toblerone

    Åh nu känner jag mig helt dum..

  • Toblerone

    Ja vi har tänkt ha en grillfest till sommaren för våra vänner som en liten efter-bröllops-fest.
    Pratade just med min "sångerska" och hon tyckte också att vi ska göra som vi vill och ansåg att dom andra borde ha förståelse för det.
    Jag tänkte att jag ska berätta att vi ska gifta oss, dock inte datumet, för de andra vännerna, och sedan förklara varför vi gör som vi gör. Blir de sura får de väl bli det..

  • Toblerone

    Tack för era svar. Det känns mycket bättre nu. :)
    Ja, alltså vi betalar ju för det dom gör och att det råkar bli dom är för att just dom är duktiga på det dom gör. Det är inte så att vi valt de två närmsta vännerna direkt utan helt enkelt 2 stycken som är bra på det dom gör och råkar vara våra vänner.

  • Toblerone

    Jo, tack så mycket.
    Det ordnar sig nog.. bad om lite "back-up" faktiskt, från hon som ska sjunga.

Svar på tråden Tycker ni det här är taskigt?