• allehanda

    inbjudan utan barn?

    gyllenfru skrev 2009-01-19 17:48:09 följande:
    Tycker det känns taskigt att lämna festen tidigare på grund av att man har barn med sig.. tänk på vad det kostar att bjuda.. detta är en kväll det handlar om.. Tycker absolut att barnfritt är rätt om det är så brudparet vill ha det!
    Menar du att du ser alla gäster som en kostnad som du ,om man väljer att åka hem tidigare, inte får full valuta för? Hoppas att jag missförstått hela ditt resonemang om inte så är det helt galet.Om jag blir bjuden på vad för något som helst så är det upp till mig att komma och upp till mig att orka hela kvällen och absolut inte upp till dig som bjuder, för det är väl det du gör, bjuder alltså eller. Barnfritt eller ej så kan ingen tvinga mig att ha barnvakt hela natten om inte jag vill detta, jag personligen hade inte kommit om jag inte kunde hitta barnvakt men mina barn går först.
  • allehanda

    Jag tror inte att folk i allmänhet tar barnfritt som ett påhopp men känslan härinne just nu verkar dra åt hållet"jag bjuder på bröllop och då bestämmer jag ALLT".Ta det lugnt,de som inte vill lämna sina barn hemma med barnvakt stannar säkert hemma själva och de har gjort sitt val,barnen är viktigare för dem därmed inte sagt att de inte vill vara vänner med er.MEN respektera att era vänner har en egen fri vilja.

  • allehanda
    älskarlivet skrev 2009-01-20 06:20:13 följande:
    Ja, vem har sagt att vi inte respekterar att våra vänner har egen fri vilja? Jag måste väl ändå få lov att tycka att resonemanget är märkligt? Går de ingenstans utan sitt barn då liksom?
    Jo då folk går på många ställe utan sina barn men ibland är det totalt omöjligt att få barnvakt,somliga har bestämt att vi lämnar inte bort våra barn över natten, somliga har helt enkelt inte någon som de litar på som tar hand om deras barn och då väljer de bort ett bröllop, till brudparets besvikelse.Jag ställer däremot inte upp på att jag som gäst ses som en kostnad som brudparet kunnat fått ut mer av om jag stannat en hel kväll istället för att bryta upp tidigt och ta hand om mina barn.Jag går gärna på ett bröllop men inte till vilket pris som helst och mina barn kommer i första rummet för mig.Jag personligen skulle inte tänka tanken att ha med någon på en fest som inte är inbjuden men som sagt jag kan lätt tänka mig att stanna hemma om jag inte kan ordna barnpassningen så som jag vill ha den,inte som andra tycker att det skall gå till.
Svar på tråden inbjudan utan barn?