• jolijoli

    inbjudan utan barn?

    På de bröllop jag har varit på (syrianska, och det är många) brukar det stå på inbjudningskortet " vi älskar barn men denna kväll får de vara hemma och sova". Om man vill att ett barn ( exempelvis ett syskonbarn) ska komma så ringer man seperat till dess föräldrar och säger att det barnet är välkommet ändå. Det har aldrig varit några onda ord om det utan alla förstår att barn inte trivs med att vara uppe till 2-4 på natten i hög musik och allt tumult.

  • jolijoli

    Momi boki:

    Du har en hel del åsikter och här är mina svar på dem (alla får ha sina åsikter :) )

    Jag förstår att du personligen inte har något emot att ha barn på bröllop, men du måste också se lite omkring dig. Det bröllop som du var på, kanske inte är som ett annat bröllop. Det är stor skillnad mellan att ha 3 barn på ett bröllop och att ha 15. Jag skulle inte vilja ha tre kusinsbarn gråtandes på min vigsel, det är nog det många är rädda för. Men det finns ju vuxna som är värre en barnskrik har jag lärt mig (pratar i telefon).

    Att barn inte skall vistas bland fest och alkohol tror jag inte ett dugg på. Alkoholproblem skapas inte av att ens nära dricker i ens närvaro. Det är när ingen bryr sig.
    Jag vet inte hur era fester är men alkohol i min omgivning är inget problem (har inga alkohlister i min feta släkt och tro mig, hade det funnits ngn hade det uppenbarats), skulle snarare tänka på barnens hörsel pga den höga musiken.

    Ditt argument om att man inte ska lämna sina barn en halv dag för nöjens skull håller jag inte med om. Att ha barn är en välsignelse och ingen tvångströja. Jag blir fruktansvärt trött på föräldrar som tror att deras barn inte överlever utan deras närvaro. Det är i tonåren barnen är som mest sköra.

Svar på tråden inbjudan utan barn?