• älskarlivet

    inbjudan utan barn?

    Vi kommer skriva något i stil med "p.g.a. av platsbrist är inte barn bjudna. Undantagna detta är syskonbarn och ev ammande barn".

  • älskarlivet

    Nej, vi har inga egna barn men kommer ha barnfritt. Troligen hade vi haft det även om vi haft barn. Mina syskonbarn kommer vara välkomna till vår bröllopsfest men inte övriga barn bland släkt och vänner.'


    SagansMamma skrev 2009-01-19 14:01:29 följande:
    Har någon av er som önskar barnfritt bröllop egna barn????
  • älskarlivet

    För att mina syskonbarn är 4 stycken. Om alla min kusinbarn och våra kompisars barn hade kommit hade det blivit ytterligare ca 15 barn... Då hade vi inte kunnat bjuda några av mina kompisar nästan (det är jag som har släkt, min blivande har ingen släkt, alltså hade det varit mina kompisar som fått stryka på foten). Vårt bröllop är inget barnkalas, men jag står nära mina syskonbarn, det gör jag inte med mina kusinbarn.


    SagansMamma skrev 2009-01-19 14:10:15 följande:
    Varför är syskonbarnen välkomna om inga andra barn är välkomna??? ... Jag respekterar ert tänk och era viljor när det gäller er stora dag, men jag förstår det då verkligen inte :) Så ta det inte personligt!
  • älskarlivet

    Men ska man välja bort kompisar för att kunna bjuda en massa barn istället??


    SagansMamma skrev 2009-01-19 17:22:12 följande:
    Jag har ALDRIG hört talas om att bröllop = barnfritt, skulle vara vett och etikett! Blir nästan lite småirriterad.. Alltså föräldrar med småbarn brukar inte hålla sig kvar så himla länge, för att få se fulla människor.. Äh, jag tänker nog inte lika dant som er ! Ingen idé att diskuterar känner jag.
  • älskarlivet

    Jag har faktiskt en kompis som redan tackat nej för att hennes son inte är bjuden.. Är inte hela deras familj bjuden kommer ingen..


    Luucie skrev 2009-01-19 18:14:25 följande:
    Ma och Ma skrev 2009-01-19 18:08:09 följande:Det är inget problem!Skriv "barnfritt" i inbjudan, ring hans syster och säg att det inte gäller hennes barn utan att de är välkomna.Jag fattar inte vad problemet med detta är?Tror ni att folk kommer sitta på festen och ifrågasätta varför ni valt att bjuda syskonbarn och inga andra?!Då har ni jäkligt märkliga vänner...
  • älskarlivet

    Verkar som det.. De sitter nog mest hemma med barnet...


    Luucie skrev 2009-01-19 21:41:45 följande:
    Ja vad ska man säga...det undgår i allafall mitt förstånd!Det finns ju fler ställen man inte tar med sig barn..undrar om de undviker dem också..?
  • älskarlivet

    Varför skulle det vara diskriminerande?? Jag tycker inte bröllop är en barnfest och om vi skulle haft barn med på bröllopet så hade vi fått välja bort 20 vänner istället...

    Vad då att du håller med mig?? Det förstår jag inte. Vi tycker ju helt olika saker..

    momi boki skrev 2009-01-19 22:10:39 följande:


    ja tycker det ät faktiskt disskriminerande mot föräldrar att skicka inbjudan om inte HELA FAMILJEN är välkommen, skulle inte ha gått, men vi vill ha barnfritt på kvällen sp skrev att vi önskar ha barnfritt från kl18.30 då festen börjar då jag anser att barn INTE ska vistas bland alkohol o fest,
  • älskarlivet

    Som sagt PLATSBRIST! Jag väljer hellre att bjuda mina vänner än 20 barn!

    momi boki skrev 2009-01-19 22:23:22 följande:


    1a jag som själv ahar små barn är de inte lätt att hitta barnvakt alla gånger , och min dotter som då inte ammar och bara är två år anser inte jag är rätt att lämna så långa stunder för nöjen, och jag står helt klart fast vid att är int eHELA min familj som lever ett liv med mig välkommna skulle jag aldrig gå, frågan är ju bar avad vuxna har emot barn? verkar som om dom skulle vara pest smittade o mer eller midre FÖRSTÖRA hela bröllopet riva hela lokalen slå sönder tårtan, alla säger att dom inte vill ha spingande o gapande barn,, ja har varit på 4 bröllop där dom skickade hem barnen fram mot kvällen och barnen helt klart förgyller festen, och inte var dom störande heller ,,,
  • älskarlivet

    Ja, vem har sagt att vi inte respekterar att våra vänner har egen fri vilja? Jag måste väl ändå få lov att tycka att resonemanget är märkligt? Går de ingenstans utan sitt barn då liksom?


    allehanda skrev 2009-01-19 21:36:58 följande:
    Jag tror inte att folk i allmänhet tar barnfritt som ett påhopp men känslan härinne just nu verkar dra åt hållet"jag bjuder på bröllop och då bestämmer jag ALLT".Ta det lugnt,de som inte vill lämna sina barn hemma med barnvakt stannar säkert hemma själva och de har gjort sitt val,barnen är viktigare för dem därmed inte sagt att de inte vill vara vänner med er.MEN respektera att era vänner har en egen fri vilja.
  • älskarlivet

    Men det är ju upp till folk att säga nej. Jag bryr mig inte ett dugg om det, men just den här familjen går aldrig någonstans utan sitt barn. De har inte ens besökt oss (vi bor i en annan stad), för de tycker det är för långt dit, så vill vi träffas ska det alltid vara hos dem..

    Hade det bara handlat om att de inte kunde få barnvakt hade det varit en annan sak, men så är det inte i detta fallet..

    Jag har aldrig sagt att gästerna måste stanna länge för att man ska få ut valuta för pengarna (det var någon annan som antydde detta), men jag förstår inte de föräldrar som till vilket pris som helst ska ha med sin barn över allt.


    allehanda skrev 2009-01-20 18:16:28 följande:
    Jo då folk går på många ställe utan sina barn men ibland är det totalt omöjligt att få barnvakt,somliga har bestämt att vi lämnar inte bort våra barn över natten, somliga har helt enkelt inte någon som de litar på som tar hand om deras barn och då väljer de bort ett bröllop, till brudparets besvikelse.Jag ställer däremot inte upp på att jag som gäst ses som en kostnad som brudparet kunnat fått ut mer av om jag stannat en hel kväll istället för att bryta upp tidigt och ta hand om mina barn.Jag går gärna på ett bröllop men inte till vilket pris som helst och mina barn kommer i första rummet för mig.Jag personligen skulle inte tänka tanken att ha med någon på en fest som inte är inbjuden men som sagt jag kan lätt tänka mig att stanna hemma om jag inte kan ordna barnpassningen så som jag vill ha den,inte som andra tycker att det skall gå till.
  • älskarlivet

    Amen!

    Fru Bergdahl skrev 2009-01-22 12:17:01 följande:


    Jag förstår inte varför man måste vara bara förälder bara för att man har fött barn. Blir barnen verkligen lyckligare av att föräldrarna är med dem 100% av sin tid? Blir barnen tillräckligt självständiga när de växer upp av att föräldrarna är med dem 100% av sin tid? Måste vi inte våga klippa navelsträngen för våra barns bästa? Är vi verkligen dåliga föräldrar för att vi någon gång går på fest själva och njuter av livet utan våra barn? Och blir inte våra barn bättre medborgare om de får fler intryck i livet än bara de som deras föräldrar kan ge dem? Och är man verkligen en person som diskriminerar bara för att man vill ha sin bröllopsfest utan barn? Igår hörde jag om en mamma som försökte ta självmord på sin sons bröllopsnatt för att hon "förlorade" sin son till en annan kvinna. Jag säger inte att det blir så bara för att man är med sina barn mycket men jag tror nog att en hälsosam balans mellan föräldraskap och egen tid är för allas bäst.
Svar på tråden inbjudan utan barn?