Inlägg från: Sååå lurade |Visa alla inlägg
  • Sååå lurade

    inbjudan utan barn?

    Vi har 1barn (som kommer att vara med) men önskar barnfritt samt har bjudit syskonbarnen 3st.
    Men syskonbarnen är 10år (tvillingar) och 13år gamla och behöver inte så mycket tillsyn, däremot har de i uppdrag att vara våra barnvakter tills det är dags för läggning vid 19.00, sonen ska nattas i anslutning till lokalen och sen har vi löst tillsynen på plats. Vi har ingen som känns lämplig att lämna bort sonen till en hel dag till och att vi faktiskt vill ha med honom en stund. För oss är att gifta sig är en sak som berör hela vår familj.

    Att inte bjuda andras barn men sina egna "interna" är ofta av praktiska skäl, man har kanske bjudit alla barnvakter. Sen har vi föräldrar på sambons sida som hellre är barnvakter till sonen än hänger med på party hela natten.

    Men går jag själv på bröllop så vill jag inte ha vår son med.


    SagansMamma skrev 2009-01-19 14:10:15 följande:
    Varför är syskonbarnen välkomna om inga andra barn är välkomna??? ... Jag respekterar ert tänk och era viljor när det gäller er stora dag, men jag förstår det då verkligen inte :) Så ta det inte personligt!
  • Sååå lurade

    Deras förlust. tråkigt när en del ser barnfritt som ett personligt påhopp...


    älskarlivet skrev 2009-01-19 18:26:03 följande:
    Jag har faktiskt en kompis som redan tackat nej för att hennes son inte är bjuden.. Är inte hela deras familj bjuden kommer ingen..
  • Sååå lurade

    Jag håller med dig i mycket utom en sak.

    Barn och alkohol hör inte ihop av två orsaker. en del människor har inte begrepp om att ta hand om sitt barn när de är påverkade. Tro mig dessa människor finns även om kanske inte du ser dem.

    Sen när barn blir lite större, 6-10 så är min uppfattning om att barnen tycker det är jobbigt att se föräldrarna dricka alkohol eftersom vi ofta blir lite personlighetsförändrade. Barn är väldigt lyhörda för sånt. Våra två närmsta grannar som har barn i den ålder har just det problemet nu. Därför vill de inte att barnen ska behöva se det. och vi pratar inte drängfylla utan lagom salongsberusade.

    Men barns öron ska man också vara rädd om...


    jolijoli skrev 2009-01-20 01:52:46 följande:
    Momi boki:Du har en hel del åsikter och här är mina svar på dem (alla får ha sina åsikter :) )Jag förstår att du personligen inte har något emot att ha barn på bröllop, men du måste också se lite omkring dig. Det bröllop som du var på, kanske inte är som ett annat bröllop. Det är stor skillnad mellan att ha 3 barn på ett bröllop och att ha 15. Jag skulle inte vilja ha tre kusinsbarn gråtandes på min vigsel, det är nog det många är rädda för. Men det finns ju vuxna som är värre en barnskrik har jag lärt mig (pratar i telefon).Att barn inte skall vistas bland fest och alkohol tror jag inte ett dugg på. Alkoholproblem skapas inte av att ens nära dricker i ens närvaro. Det är när ingen bryr sig. Jag vet inte hur era fester är men alkohol i min omgivning är inget problem (har inga alkohlister i min feta släkt och tro mig, hade det funnits ngn hade det uppenbarats), skulle snarare tänka på barnens hörsel pga den höga musiken.Ditt argument om att man inte ska lämna sina barn en halv dag för nöjens skull håller jag inte med om. Att ha barn är en välsignelse och ingen tvångströja. Jag blir fruktansvärt trött på föräldrar som tror att deras barn inte överlever utan deras närvaro. Det är i tonåren barnen är som mest sköra.
  • Sååå lurade

    Vi har ju undantag på ammande barn men om era gäster själv har haft samma önskan så borde det inte vara ett problem.

    Men det kan vara så att många tar för givet att barn som ammas är ett undantag och ni räknar väl med att ett par kanske stannar hemma också.

    Jag skulle självklart inte ta med barn om paret uttryckte det, inget konstigt med det. Men en 5månaders skulle jag inte lämna hemma heller. Då hade jag nog själv stannat hemma eftersom jag helammade vid den tidpunkten. Hoppas ni har det i åtanke så ni inte blir besviken. Det är kan vara stor skillnad på en 5månaders och en 1åring. Hur som helst blir det säkert bra för er. Lycka till!


    Heloise skrev 2009-01-23 12:10:18 följande:
    Hade precis den här diskussionen med min mamma igår Vi har valt att skriva vänligen respektera vår önskan om en barnfri kväll, jag är medveten om att det kommer att bli ett problem då min kusin har en knodd på 5 månader när vi gifter oss, men hon får lösa det, antingen genom en barnvakt( hennes bästa vän och 3 barnsmor bor 5 min från kyrkan) eller så får hennes man stanna hemma. Om alla skulle ta med sig sina småbarn så skulle vi ha 6 barn under 1 år. Jag hoppas verkligen inte att folk tar illa upp men gör de det så är de ju inte riktiga vänner. Vi vill verkligen inte ha barn på vår bröllopsfest och det är m2b enda krav. Ingen av de bjudna som har barn hade själva barn på sina bröllop så jag skulle bli mkt förvånad om det skulle bli ett problem när vi inte vill ha det.Hade vi haft egna barn har det kanske varit en annan sak men nu har vi ju inte det( alldeles frivilligt ska tilläggas).
Svar på tråden inbjudan utan barn?