• Augusti2010

    Barnfri fest

    Jag tycker att det ser bättre ut att skriva det någon annanstans, typ i något allmänt infoblad, eller nere vid OSA. Om man skriver "därefter bjuder vi till barnfri bröllopsfest" blir det sån betoning på just barnfri, som om det vore grejen att det är just en barnfri fest. Man kan skriva typ "till kyrkan är alla välkomna, men på festen är det barnfritt", eller bara helt enkelt "Bröllopsfesten är barnfri".

  • Augusti2010

    Kanske ska tillägga att jag är lite språkpolis, yrkesskada =) Det är säkert långt ifrån alla som hade tänkt på det som jag.

  • Augusti2010

    Jag tror att det bästa är att bara skriva att festen är barnfri. Min erfarenhet är att de som vill ha med barn kommer ändå kontakta brudparet och höra om det är möjligt. Det är ju liksom ingen som bara struntar i att gå utan att säga nåt, då informerar man väl vid osa att de tyvärr inte kan komma om inte barnet får följa med, och då får ni ta ställning till hur ni vill göra. Men öppnar man redan i inbjudan för att barn kan få vara med tror jag att risken är att fler tar med sina barn än vad som skulle vara fallet om man tydligt skriver att festen är barnfri.

  • Augusti2010
    Bröllopnervig skrev 2009-01-25 12:21:22 följande:
    Det tror jag är sant med. Grejen som kan inträffa är väl dock att om alla kommer med uppfattningen att det är barnfritt (de har själva, villigt eller motvilligt, lämnat bort sina barn) och det sedan finns barn med... Kanske lite sura miner?
    Jo, men det problemet tror att man får hur man än skriver, om man väljer att låta vissa ha med sina barn men inte andra. Det känns liksom som allt eller inget, bortsett från spädbarn såklart. Jag skulle tycka det vore väldigt svårt att bestämma att vissa fick ha med sitt barn men andra inte. Det skulle vara något mycket speciellt som gjorde det i så fall, annars måste man kunna respektera brudparets önskan och låta barnen vara med en barnvakt.
Svar på tråden Barnfri fest