Kall mat till bröllops-buffé???
Här kommer ett recept på en väldigt god kall marinerad fläskfilé som MÅSTE dra i minst ett dygn för att smaken ska bli som bäst:
Till 0,5 kg fläskfilé stek i ugnen tills det är genomstekt
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl olja
1,5 msk flytande honung
0,75 dl hackade örter (brukar ta fryst provencalsk örtblandning)
1 pressad vitlöksklyfta
0,75 tsk salt
rikligt med svartpeppar
Blanda marinaden i en påse och lägg i det varma köttet låt dra i minst ett dygn
Bon apetit!
lottis77 skrev 2009-02-15 18:50:59 följande:
Ingen som har recept på marinerad fläskfile som man förbereder innan och sen serverar kall? Har ätit en grymt god som var marinerad i bla lime men hittar inte receptet nånstans.. Kyckling ska man väl också kunna steka upp, marinera och sedan servera kall. Ingen som har nåt gott recept? Tillsammans med god potatissallad och tillbehör passar det ju alldeles utmärkt på ett sommarbröllop!