• Ore

    bjuda vän som aldrig hör av sig?

    Vena skrev 2009-02-05 16:38:33 följande:
    Jag har flera liknande vänner från "förr i tiden" Jag kommer inte att bjuda dem. Det var länge sen jag bodde i hemstaden och vi ses inte lägre. Även om de var oerhört betydelsefulla i den perioden av mitt liv är det passerat nu. Har en begränsad gästlista pga plastbrist och bjuder endast de som visar genuint intresse och har ngt att tillföra mitt liv nu.Man måste kunna låta gamla kompisar gå till förmån för de nya man har mer gemensamt med. Tycker jag. Kram!
    Håller delvis med. Visst är det så att en del gamla vänner, som var viktiga då, inte är det längre. Och det är ju ingen idé att bjuda någon som man inte vill hålla kontakten med senare...

    Men i ditt fall så låter det ju som att du verkligen VILL att ni ska ha kontakt, men att hon inte visar något starkt intresse av att vilja samma sak...

    Och där har du svaret, tror jag. Så länge du verkligen vill ha henne där, så ska du självklar bjuda henne! Om du inte är ett dugg viktig för henne, utan hon ser dig som en "gammal vän från förr" så kommer hon inte prioritera ditt bröllop. Kan och vill hon ändå komma, så kanske det ger ny energi till er vänskap. Eller så kanske du inser att er vänskap inte kommer bli som den var förr, och inte är värd att lägga så mycket mer energi på.

    Själv har jag en vän som jag pratar med varannan/var tredje månad. Ingen kontakt alls däremellan... Men det gör inget, vi känner oss så bekväma med varandra att det aldrig känns konstigt när vi väl träffas. Oftast är det nog jag som hör av mig, men det är nog mest för att hon är ÄNNU sämre än mig på att höra av sig.
Svar på tråden bjuda vän som aldrig hör av sig?