• decembertös

    bjuda vän som aldrig hör av sig?

    Inbjudningarna ska ut vilken dag som helst, och jag står i valet och kvalet! Jag har en vän som jag känt i 10 år. Hon kom in under en jobbig period i mitt liv, och är därför den vän som jag stått närmast. Efter att ha umgåtts superintensivt under ett tag gled vi ifrån varann (mycket mitt fel oxå, dålig på att höra av mig, åkte utomlands)
    Jag har på senare år verkligen försökt höra av mig och hoppats på att vi ska återuppta någon slags kontakt. Men mina försök känns väldigt enkelriktade, är bara jag som mailar/ringer. Har poängterat hur tråkigt jag tycker det är att vi tappat kontakten på sistone, och hon har sagt att hon gärna jobbar på det. Men fortfarande är det bara jag som hör av mig, och varje gång är jag supernervös att hon tycker jag är tjatig. Letar undertoner i mail och målar upp värsta scenario.

    Nu skulle jag ju bara kunna släppa henne, jag har ju andra vänner. Men jag gillar ju henne och vill ha henne med, hon är ju den som betytt mest! Men samtidigt tänker jag att jag kommer bli jättebesviken om jag bjuder henne och hennes pojkvän och sen kommer till insikt att jag inte alls är viktig för henne. Ägnar en massa energi och tankekraft på det detta. Hur skulle ni gjort? Några råd?

  • Svar på tråden bjuda vän som aldrig hör av sig?
  • decembertös

    Tack för alla goda råd! Oron för besvikelse ligger i att min syster bjöd gamla kompisar hon hade lite kontakt med till sitt bröllop. De kom med respektive hon aldrig träffat. Efter bröllopet hörde hon inte av dem, inte ett knyst, inte ett tack. Hon kände sig ledsen och lite lurad.
    Hur som, jag tror ändå på att visa min goda vilja. Och som sagt, då ligger ju bollen hos henne.

Svar på tråden bjuda vän som aldrig hör av sig?