• lojeli

    Dresscode - sommarfin...

    Hej på er

    I kväll ska vi fila på inbjudan. En sak jag undrar över är om man måste skriva "klädsel". Kan man skriva "sommarfin" om man vill att folk ska klä sig som de själva vill eller blir man osäker över vad som avses då?

    Jag är helt enkelt ute efter att ingen ska känna sig tvingad att ha kavaj om man i stället vill ha en somrig vit linneskjorta. Vi kommer ha en enkel och förhoppningvis avspänd tillställning med buffé. Jag kommer klä upp mig - för det vill jag. Jag ska ha en enkelt men lång vit klänning och min m2b kommer ha ngt matchande.

  • Svar på tråden Dresscode - sommarfin...
  • lojeli

    Tack! Den artikeln var ju jättebra! Ribbing verkar tycka att det är bättre att inte skriva något alls om klädsel än att använda t ex "sommarfin". Det viktiga är att det i inbjudan framgår vilken typ av tillställning det är. Kanske skriver vi t ex:

    "Efter vigseln är du/ni välkommna på bröllopsbuffé och dans."

  • lojeli

    anne på grönkulla skrev 2009-03-21 12:59:15 följande:
    [citat]
    vill du göra din gäster en tjänst - skriv en etablerad klädkod.

    Jag kan tåla det mesta dessutom tror jag att de flesta (typ alla) klär sig fint till ett bröllop utan att man behöver be om det. Däremot vill jag ju inte att gästerna ska känna sig oroliga och frågande... så vad är klädkoden för "finklädd"? Kavaj betyder ju mörk kostym...

Svar på tråden Dresscode - sommarfin...