• Hannaz

    Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få

    "Snuvade på vigseln" Vilka egensinnig vänner i så fall.

    Om mina vänner inte vill komma på bröllopsfest för att de minsann inte fick se oss säga ja kan dra dit pepparn växer och glömma alla framtida fester hos oss.

    Vad jag dock tänker på är att många planerar att åka bort på midsommar och om festen hålls på midsommardagen så kanske de får välja att stanna hemma och kuckelura på midsommar för att rent praktiskt ha möjlighet att närvara på er bröllopsfest.

    Jag hade kunnat tänka mig att ha fest på midsommar men inte på midsommardagen, för mkt folk som åker kors och tvärs över sverige då.

    Angående inbjudningskorten så kommer vi att skriva att de är välkomna på Bröllopsfest och att vigsel kommer att ha ägt rum på annan ort.
    Vi ska gifta oss borgeligt och göra det till en minnesvärd och lugn dag bara för oss två, troligen Paris, och sen hålla stor trädgårdsfest för släkt och vänner senare under sommmaren.

    Så alla våra nära kommer att bli snuvade på vigseln och vad de tycker om den saken bryr vi oss inte det minsta om.

  • Hannaz

    Har ni trädgård?

    I så fall kan ni ju välja nån fin plats där. Det finns "portaler" i metall som man kan klä med löv och blommor för att få en blomsterbåge att gå eller stå under vid cermonin.

    Ska ni vigas hemma så kansk eni ändå kan göra det med släkten närvarande?

    Kanske finns det fina platser i naturen där ni bor, berget var ju ett bra förslag låter det som, behöver ju inte vara en historisk plats.

    Det kostar några tusen att få ut en vigselförrättare.

  • Hannaz

    Humle Dumle skrev 2009-03-26 14:05:25 följande:


    Om ni ska gifta er på midsommarafton och sedan ha en fest dagen efter, har ni tänkt att det kanske inte är så uppskattat. Dels kanske många är bakis, bortresta eller har börjat sin semester m.m. Jag skulle inte bokat om mina midsommartraditioner för att hylla ett brudpar dagen efter då man inte ens har fått varit med och vittnat om själva vigseln, även omd det skulle ha varit mina närmaste vänner. Då skulle jag hellre hyllat dom en annan gång då jag tycker det känns snålt att man ska ha bröllopsfest där gästerna förväntas att ta med sig bröllopspresenter men inte får vara med på själva vigseln. Samma sak om ni förväntar er att ha möhippa och svensexa också. Sedan helgen efter ska ni ha dop, skulle det inte vara smidigast att gifta er samband med dopet? För nu bokar ni upp era gäster 2 helger i rad som kanske inte är så uppskattat.
    En vän som inte kan tänka sig att ordna möhippa för att hon inte får gå på vigseln skulle inte jag kalla vän...

    Hade det blivit fest och vederbörande inte blev bjuden på den så hade jag dock känt annorlunda.

    Men det är BRUDPARET som ska vara lyckliga och få det som de vill/har råd till/ kan lösa praktiskt, vännerna ska vara där för att stötta och hejja på annars är de inga vänner.
  • Hannaz

    Man bever inte ha gräddbakelseklänning eller ens vit klänning för att gifta sig i kyrkan. Det är helt upp till var och en.

    Personligen efter att ha tittat på brudklänningar i massor på nätet så börjar jag bli rejält trött på vitt. Det känns inte äkta på nåt sätt, som att man låtsas vara nån annan för en dag. Jag förstår att det är vad vissa vill men jag har alltid varit mer för det genuint äkta.

    Jag vill ha en sån här klänning: www.annsfbk.se/tarnklanningar/balklanningar/balklanning-f053.html Men vi ska ju inte gifta oss i kyrkan. Frågan är dock om jag ändå inte hade valt denna, tycker den är helt underbar. Vill också kunna använda min brudklänning vid andra festtillfällen, härlig känsla skulle jag tycka.

  • Hannaz

    Om ni känner att ni absolut inte vill ha en massa vittnen till själva vigselakten så kör på det men jag tror ändå att alla skulle uppskatta om de fick vara med och bevittna den om ni ändå ska vara hemma/hålla festen på samma ställe.

  • Hannaz
    LyckligBrud2010 skrev 2009-03-26 16:17:43 följande:
    OM man nu skulle gifta sig i kyrkan.. och har en fin klänning i någon annan färg.. då det ändå är dop samtidigt. Hur lägger man upp resten av dagen. Dopet är bokat kl 14, och med fika/mat efteråt så lär klockan dra iväg mot närmare 18 eller nåt.. vad kan man göra hemma sen isf? är vädret bra så kan man ju spela spel ute eller nåt, men inne då?
     
    Vad bjuda på som inte kostar skjortan?
    Är det släkten du tänker på som ska till försmlingshemmet eller planerar ni att ha alla 40 gäster med?

    Vad ni ska göra hemma skiljer väl inte så mkt jämfört med om ni gjort som ni planerat från början? Då skulle ni ju vara hemma.

    Det kanske blir lagom med lite vickningsplockmat och kanske tårta på kvällen. Musik är ju alltid trevligt, kanske hyra en DJ. Bor ni på en gård?
  • Hannaz

    Om ni vill ha det lugnt och komma hem i rmlig tid kanske ni kan hyra församlingshemmet lite längre och stanna några timmar till. Kankse ordna med lite rejälare mat och så, behöver ju inte vara trerätters. Och så en ordentlig tårta eller efterrätt på kvällen.

  • Hannaz

    Ja vill ni vara hemma hos er på kvällen så skulle jag föreslå enklare mat + kaffe i församlingshemmet och sen he till er, kanske planerat lite lekar eller dans och så lite plockmat + tårta på kvällen.

  • Hannaz

    Ja det kan ju bli problem om ni inte får plats alla hemma, tänk om alla VILL hänga med hem efter församlingshemmet...

    Hur stort bor ni?

    Gnerellt brukar det gå in mer folk än man tror och finns det hjärterum så finns det skärterum säjs det ju.

    Men om ni drar på det lite i församlingshemmet så kanske fler tycker att det är lagom att åka hem då, framförallt av de äldre släktingarna.

  • Hannaz

    Jag skulle iallafall rösta för att slå samman dop och bröllop, tror det kan kännas splittrat för er att ha fest 3 dagar på 2 helger + att alla gäster kan samlas samtidigt.

  • Hannaz

    Porslin är det minsta bekymret, finns faktiskt papptalrikar (eller IKEA). Platsen blir kanske svårare.

  • Hannaz

    Håller med Humle Dumle, du ska nog fundera igenom hur du vill ha det. Kan ni inte rymma 40 pers så får ni kanske hålla till i församlingshemmet. Du känner dina vänner/släkt och kan säkert avgöra hur många som kan tänkas vilja förlja med hem till er efteråt. Är svaret 40 så går ju alternativet bort...

  • Hannaz

    Alltså jag förstår inte riktigt vad du vill ha hjälp med, vi kan inte göra ert hus större och vi känner inte era vänner och vet inte hur många som kan tänkas vilja hänga med er hem och vad de uppskattar för lekar osv.

    Jag tycker gott ni kan dra ut på församlingshemmet till 19 eller nåt. Ha lite fördrink/bål (alkoholfri antar jag att det får bli) äta mat (smörgåstårta eller vad sjuton som helst) och ha fika och tårta där. Kanske lite lekar/uppdrag till gästerna. Vad ni sen vill göra på kvällen och hur många ni kan knöka in i ert hem kan ni nog bestämma bäst själv.

  • Hannaz

    Humle Dumle skrev 2009-03-27 08:22:40 följande:


    Det är en sak att åka iväg till Paris och gifta sig och en sak att gifta sig hemma. Åker brudparet iväg kan inte gäster följa med så klart men gifter man sig på hemmaplan dessutom på midsommarafton och sedan förväntar att gästerna ska kunna fira en dagen efter gör att många blir låsta med sina midsommartraditioner tex. att de kanske åker iväg till släkt och vänner, eller till sommarstugan m.m. Ska då gästerna behöva avboka med att fira sin midsommar för att kunna hylla ett brudpar dagen efter? Det tycker jag känns snålt att man har tagit det roliga från gästerna.
    Jag skrev väl ändå precis det? Att det inte var optimalt att ha fest på mindsommardagen, däremot midsommarafton.

    Kan tillägga att vi fortfarande inte gett upp tanken på rådhuset i Malmö men vi kommer lika lite att vilja ha åskådare då. Vi vill helt enkelt hålla det helt skilt åt. En casual fest nån gång under sommaren för att bla fira att vi gift oss blir det dock.
Svar på tråden Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få