• My dream

    Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få

    Jag tror att Humle Dumle kan ha rätt i att det kan vara tajt att få ihop ett bröllop på tre månader och att ni dessutom väntar ert andra barn när som helst. Vi sitter faktiskt i samma båt både vad gällande att få ekonomin gå runt. Vi måste tyvärr byta tak i vår äldre villa i höst. Och det här med att kombinera dop och bröllop för att få det billigt som möjligt.

    Vi tänkte också ha fika i församlingshemmet och vi struntar om gästerna tycker att det känns som ett snålt bröllop. Jag födde vårt andra barn för 27 dagar sedan, en underbar son Kevin och vi tänkte faktiskt först som er att ha bröllop och dop vid midsommarafton men så kom min kloka mamma och gav oss kloka och fantastiska råd som jag tänkte dela med er till er för att ni inte ska ångra er efteråt. Min mamma sa att det är klokt att överväga och tänkta efter NOGA vad vi vill ha för att inte hasta oss fram i något (även om jag och min sambo är vuxna respekterar vi våra föräldrar fortfarande) Ni kanske vet att när tittar på ett hus och i första anblicken tycker att det verkar fint och så granskar man det lite närmare och upptäcker massa dolda fel och då är det bra att man inte köpte huset efter första intrycket.

    I alla fall min mamma gav rådet att när man får sitt andra barn kanske vårt första barn (vår dotter som heter Cassandra) känner sig lite ?utanför? då det nya syskonet kommer. Därför har vi nu ?Cassandradagar? och ?Kevindagar? för att inte Cassandra ska känna sig åtsidosatt det är en känslig ålder då barnen är 2-3 år. Jag vet inte hur gammalt ert äldsta barn/barnen är men Cassandra som har varit van att vara ensam med oss behöver fortfarande uppmärksamhet.

    Därför gav mamma oss rådet att vänta med bröllopsplanerna i alla fall till slutet av sommaren. (Vi ska nu gifta oss i augusti) för att inte Kevin och bröllopsplanerna ska gå ut över vår dotter, därför känner vi oss inte lika stressade om vi skulle ha haft bröllopet/dopet tidigare. Som föräldrar älskar man sina barn så oerhört mycket och tänker alltid på de först och främst.

    Sedan gav mamma mig massa råd att augusti är det varmare och naturen är mycket vackrare för att allt har grönskat och blommat ut så vackert. Både bröllopsfotografierna och dopbilderna vill vi ta utomhus för att vi älskar vår gröna natur och vid juni brukar vädret vara ostadigt och inte varmt därför är det ett säkrare kort att ha bröllopet vid augusti! (Vi bor i Robertfors som ligger några mil utanför Umeå och här brukar inte den riktiga underbara sommarvärmen dyka upp först juli/augusti) Sedan tänkte vi som er att våra närmaste ska få följa hem till oss och då vi älskar naturen och vår trädgård kommer det vara fint med en liten trädgårdsfest där min sambos bror ska spela gitarr och sjunga i enklare mening. Väldigt stämningsfullt och mysigt precis som vi vill ha det.

    Därför lägger jag mig i den här tråden och tycker jag att Humle Dumle och de andra kan ha en poäng i att det blir stressigt för er att planera in dop och bröllop så kort varsel och när jag födde Kevin (vårt andra barn) blev det lite komplikationer vid förlossningen. Därför är jag glad nu i efterhand att vi kan fokusera mer på vår nya familjemedlem och även på Cassandra och att inte bröllopsplanera blir det viktigaste. Sedan hinner jag förhoppningsvis odla vackra blommor och ordna en fontän i vår trädgård + att min gravidmage hinner bli lite mindre och jag vill verkligen vara mitt snyggaste jag vid vårt bröllop när man sedan ska minnas och titta på sina gamla bröllopsbilder. (Just nu känner jag mig inte snygg alls men så har man blivit mamma igen)

    Självklart som alla här på BT tycker jag att det är er dag ni gör som ni vill. Fast jag tror ändå i långa loppet att ni vinner mer på att lägga bröllopet och dopet senare i sommar för att har mer tid att ordna bröllopet och dopet så att inte ert äldsta barn/barnen blir utanför, mer tid att hinna planera allting utan att stressa, gästerna har redan varit på semester och de flesta kan närvara vid vårt bröllop, det är både vackrare natur och varmare ute om ni ska ha en trädgårdsfest och era fotografier visar mer touch av sommaren (bilderna ska man ha resten av livet) och att gravidmagen hinner blir mindre och dessutom hinner man fundera riktigt noga hur man vill ha sitt bröllop och även göra massa billiga fynd!

    Nu ska jag fortsätta att ordna våra inbjudningskort till bröllopet och dopet. Vi kunde inte skicka ut dessa innan Kevin var född då vi inte visste om vi skulle få en till dotter eller en son.

    Ska tillägga att min svärmor sa en ganska kul kommentar om vi skulle lägga bröllopet nästa år, alltså 2010 att då kommer vi ha det enklare att räkna bröllopsdagar. Ja vad säger man? Min underbara svärmor är för underbar!

  • My dream

    Förlåt att det blev ett sådant långt inlägg!

  • My dream

    Jag är lite nyfiken hur det har gått för er? Blir det giftemål på midsommarafton? Blir det dop då också? Vi planerar för fullt vårt bröllop och dop i augusti och har stora funderingar om dukningen... Vi vet inte om det ska bli mer en "bröllopsdukning" eller "dopdukning" eller någon variant av det hela.

Svar på tråden Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få