• föralltidhans

    kostnad för möhippa

    Jag har blivit bjuden till en möhippa. Jättekul, eller ja. Är egentligen så sugen. Det gäller en kompis som jag knappt träffar längre men jag känner att jag måste då vi inte var så många som blev bjudna. Har är inte fått något datum.

    Jag fick dock höra lite om vad planerna var och ungefär hur mycket det skulle kosta. kostnaden ligger runt 6-700kr. Ganska mycket tycker jag då jag dessutom är arbetslös. Känner att jag inte har råd med att vara med hela dagen. Hur skulle ni göra?

    Hur tänker ni kring möhippan, kostnader, vad man ska göra mm?

  • Svar på tråden kostnad för möhippa
  • lecaroline

    Det ligger nog på den summan tyvärr har även hört de som har haft på över 1000kr..
    Prata med dem säg som det är!! Oftas så är det alkoholen som kostar kolla hemma om ni kan ta med en flaska. Om ska klä ut vederbörande finns det säker någon som har nått kul hemma osv. Bara det är nytt för bruden. Eller så är ju alternativet att vara med halva dagen då du slipper betala för dig själv under den tiden..

  • föralltidhans

    Antar att mina kostnader inte alls är inräknade i den summan. Vet inte men fick den känslan att det inte var inräknat.

    Jag skall på en till möhippa senare i vår och den kommer inte alls ligga på de kostnaderna.

  • Hofsan

    Jag hade isåfall varit med halva dagen.

  • Flodis Hjärtat

    Tycker själv att de möhipporna jag har varit på dragit i väg i kostnader. 6-700 kr tycker jag ligger lågt. Slutar aldrig under 1000 lappen på de jag varit på, tyvärr.

    När jag studerade var jag tvungen att tacka nej till en möhippa,då det verkligen inte fanns pengar, tyvärr till nära vän men hon förstod.

    Nu när en av mina allra närmaste ska hippas, har jag sagt till att det får inte kosta för mycket. Jag ska dessutom åka över halva landet för att ta mig till vederbörande och det bör de som planerarna ha i åtanke. Alla bor inte nästgårds och alla är inte heller gjorda av pengar i dessa tider.

    Va me på halva dagen - så hade nog jag tänkt.

  • Yesh I do

    Jag ordnade min bästa väns hippa för tre år sedan. Vi landade på 700kr per person. Väldigt mycket pengar men då ingick ALLT. Aktiviteter (femkamp m sumobrotting etc, bad på Hagabadet), lunch, vin, middag på kvällen, vin till det, inträden osv.

    Jag vet att det var några tjejer som tyckte det var i dyraste laget, men när jag noga förklarat att ALLT ingick i detta så tyckte alla att det var okej.

    Prata med dem som ordnar hippan, vad som ska göras under dagen. Är det nån aktivitet som är dyr så kanske du kan hoppa just den? De flesta är väldigt förstående om man inte har råd (hoppas jag verkligen!)

  • föralltidhans

    Skönt med folk som förstår.
    Det är alltså ok att bara vara med hanvla dagen? Tror ni att någon blir sur?

  • föralltidhans

    Yesh I do:
    Det låter bra tycker jag. Om allt ingår i den summan så är det ju absolut inga problem. jag känner dock om det bara är kostnaderna för bruden som hanmnar på 6-700 och jag sedan ska lägga till (kanske lika mycket) för mig så blir det på tok för mycket.

  • Ore

    Jag har varit med på bara halva dagen på en hippa. Tror att jag betalade full andel av brudens "kostnad", annars så missade jag ju "den dyra" aktiviteten, och slapp den kostnaden.

  • pysselbruden

    De möhippor jag har varit på har gått på ca 500 kr per person (inräknat brudens del), lite beroende på vem som ordnat. På av några hipporna har det varit prioriterat att hålla nere kostnaderna då många av vännerna var studenter, och då har alla istället försökt bidra med saker hemifrån för att få ner summan.

    Jag tycker att du ska kolla möjligheten att sluta upp senare, när de kanske har gjort några av de kostsammare aktiviterna.

  • Yesh I do

    Tror absolut inte någon blir sur! Jag hoppas och tror att alla vet att för många är 700+ väldigt mycket pengar! Det viktigaste är väl att man kommer och uppmärksammar den blivande bruden och firar tillsammans! Om man sedan står över nån koppmålning eller vad det kan vara så är det ju inte hela världen! Så tänker då jag inför min egen eventuella hippa!

    Blir någon sur så tycker jag att det bara är ett tecken på att man inte förstår att alla inte har samma eknomiska förutsättningar!

    Var med på de delar av dagen du känner att du har råd med, ge blivande bruden massor med bamsekramar så ska du se att det blir toppen =)

  • Pumpkin

    Du kan absolut bara vara med halva dagen! På min möhippa var en tjej med på förmiddagen, men inte eftermiddagen och en tjej var med på eftermiddagen men inte förmiddagen. Var absolut inga problem och jag blev inte alls sur


  • bongen80

    Var med o hippade i förra året. Var höggravid o körde, fick ändå betala "min del" av en vinprovning....jo det kändes inte särskilt kul, speciellt inte när jag också skjutsade de andra o stod för bensinen. Jag var heller inte med på grillningen på kvällen för det kände jag långt innan att jag inte skulle orka, men det blev inge billigare för mig ändå. Jag betalade i runda slängar 600kr för att få vara chaufför, dricka vatten o äta en ostbit. Inte särskilt genomtänkt kan jag känna. I övrigt var det en mysig dag, men det tog liksom udden av det.

  • föralltidhans

    bongen80:
    Schysst upplägg. Förstår att du var ganska besviken. Man kan ju tycka att de får tänka lite på att inte räkna in en som är gravid på vinprovning.

  • bongen80
    föralltidhans skrev 2009-04-01 11:53:07 följande:
    bongen80:Schysst upplägg. Förstår att du var ganska besviken. Man kan ju tycka att de får tänka lite på att inte räkna in en som är gravid på vinprovning.
    Ja men eller hur? Sälvklart delar man på brudens kostnader, men att betala själv blev lite för mycket.

    Kan du inte försöka ta reda på exakt vad som ingår i de 6-700kr eller var brutalt ärlig o säg att du faktiskt inte har råd. Du kan väl gratta tjejen senare isf
Svar på tråden kostnad för möhippa