Inlägg från: ToastmasterMarie |Visa alla inlägg
  • ToastmasterMarie

    Oktoberbrudar var är ni?

    Härligt att läsa om alla andra som ska gifta sig i oktober. Själv är jag nyförlovad sedan i april och datumet är satt till 10/10-09. Oj har kanske en del att börja tänka på. Ska bli roligt att följa er.

  • ToastmasterMarie

    Ni verkar alla ha kommit så långt själv har vi precis bokat kyrka och letar lokal två saker som måste funka med datumen.

  • ToastmasterMarie

    Håller på att finslipa gästlistan. Tufft vem ska man bjuda och vilka ska man låta bli. Jag har tagit bort några kusiner som vi aldrig täffar medan andra kommer bli bjudna. Hur har ni gjort? Man blir lätt många vi är upp i 90 personer nu och vill nog inte att vi ska bli fler. Min föräldrar har tillsammans 9 syskon så det är massor av kusiner. Har ni bjudit prästen/vigselförättaren?

  • ToastmasterMarie

    Vi hade också tänkt använda oss av höst färger. Jag har börjat fila på inbjudningskorten och de är vaniljfärgade med en vinröd rand och sedan ett pressat höstlöv. Finns bland min bilder nu.

    Om man kollar i galleriet så är de flesta buketter i rosa och rött. Min fundering just nu är att ha röda rosor, vanlijfärgade orkiderer, trollhassel och höstlöv. Kan ändra sig, har funderat i en vecka.

    Callor finns väl både i gult, orange och rött. Skulle kunna bli snyggt i en lite högre vas med tre st eller en med något grönt eller höstlöv.

    Jag funderar på att dekorera bordet med kastanjer, rosenblad, små orkiderier i kruka och massa silverljusstakar.

    Det är roligt att ha kommit igång. Är så tacksam för min kära Jonas som satt halva lördagen och klippte och klistra med mig för att få fram ett inbjudningskort.

    Hittade perfekta festlokalen idag, ska ringa i morgon och kolla om den är ledig håller tummarna.

  • ToastmasterMarie

    Festlokalen är vår och jag tycket det var ett ok pris.
    3500 inkl porslin för 100 gäster. Vi ska dit igen i morgon och titta lite mer.

    De som ägde lokalen hade bra tips även på en kock och tre servitriser som brukade hjälpa till på bröllop till en bra peng.

    Igår ringde även bandet tillbaka som vi tänkt boka och gav grönt ljus så nu har vi även musiken klar.

    roligt att ni tycket korten blev finna.

  • ToastmasterMarie

    vi köpte pappret på panduro hobby kollade på nätet först men tyckte det var svårt att se färgerna där.

  • ToastmasterMarie
    Snoddasen skrev 2009-05-21 23:08:41 följande:
    Vi gifter oss också den 10:e oktober!Hur stor budget har ni?Vi tyckte vi hade en stor budget, men ack vad vi bedrog oss...det är ju verkligen dyrt att gifta sig..
    Välkomna!

    Grattis till er att ni nu får gifta er. Roligt att läsa om er frieri det verkade mysigt.

    Vi kommer kommer bjuda mellan 100-110 perosner och räknar med ca. 90 gäster. Budgett 75.000 kr hittentills håller vi den men räknar med att maten blir den stora utgiften för oss.
  • ToastmasterMarie

    Vi kommer plocka höstlöv i naturen och pressa dessa som dekration på vissa platser i lokalen. Ett billigt tips.

    Hösten 2008 pressade jag löv som jag skulle ha på höstmiddag med vänner, tyvärr blev jag sjuk och glömde bort löven. Som en blixt från klar himmel kom jag på det då vi jobbade med inbjudningskorten och vips så blev korten verkligen unika.

  • ToastmasterMarie
    Cisslan skrev 2009-05-26 17:39:01 följande:
    I söndags skickade vi våra inbjudningskort och idag ska de ha kommit fram! Det är så spännande att det äntligen har börjat rulla igång nu!Hur går det med era kort?
    Våra kort är i stort sett klara nu. Kommer vänta ett tag till innan vi skickar dem. Var hos min bror idag och överlämnade inbjudan och gjorde förfrågan om han ville vara bestman. Han blev mycket förvånad men glad för vår skull.

    Brossan är även bagare så nu är även tårtan fixad, skönt att bocka av det från listan.
  • ToastmasterMarie
    Snoddasen skrev 2009-05-26 15:43:26 följande:
    Tack så mycket!Det känns underbart att få gifta sig på "riktigt" =).Vi ska ha ca 30 gäster och vår budget ligger för närvarande på 73.000 kr.Hur gör ni för att pengarna ska räcka? Men så mycket gäster?Jag beundrar er tjejer!
    Bör kanske säga att här är inte något resa inräknad. Vi tänker inte åka någonstans nu i höst utan först i feb och därför ej med i budget.
Svar på tråden Oktoberbrudar var är ni?