Inlägg från: tågjäntan |Visa alla inlägg
  • tågjäntan

    Livets stora och små frågor

    Jag tänkte väl när jag såg "i mina favoriter" att senaste mejl var skrivet i går 9:23. Det kan inte stämma. Eller är det något fel på sajten? *suck*.
    Men det var bara en ny tråd . Tack Telis!

  • tågjäntan

    Jag tyckte att mitt snitt gjorde gräsligt ont de första dagarna. Trots värkmedicinen. FAst jag fick bara Pandol (typ panodil) och diklofenak. Första natten fick jag tom ketogan i spruta utan att det hjälpte... När den värsta smärtan började gå över var det mest stelt. Men det är först sedan ca någon vecka sedan (snittades 23/3) som jag börjat känna mig mer som vanligt. Jag tyckte snittet gjorde så ont att det gör att jag nog inte kommer våga mig på fler barn. Är man rädd för förlossningen går det att försöka få planerat snitt. Men är man rädd för snittet kan ingen garantera att man slipper bli snittad, eftersom det är en säkerhet i fall barnet börjar må dåligt eller så.
    Även om jag de senaste dagarna börjat bli sugen på en till . Men allt sammantaget jobbig graviditet, smärtsamt snitt och en underbar men lite orolig bebis --> lite sömn, gör att det nog räcker så här.

  • tågjäntan

    Fru AM (angående snitt)
    Jag bad om att få mer smärtlindring i EDA:n (ryggbedövningen) första natten men då skulle jag behöva vara övervakad så det blev inte så. Jag är 37, så jag fick oxå fragmin. Men jag var där i en vecka, dels pga smärtan och för att hon inte ville amma, så jag slapp göra det själv hemma.
    Nu det senaste har jag tänkt att OM jag blir gravid igen (man ska som sagt aldrig säga aldrig och jag har en kompis som blev gravid två ggr trots att hon åt p-piller) så vill jag fråga redan under graviditeten om man kan be om fortsattt bedövning i EDA:n ett par dar efter snittet, om det skulle bli snitt. Fast jag öppnades ganska fort för att vara förstföderska så risken kan finnas att det är försent att få EDA. Men i så fall får man hoppas att allt går som det ska ändå.
    Nu ska jag försöka njuta så mycket jag kan av vår dotter, speciellt som jag tror att det nog inte blir någon till.

  • tågjäntan

    Finns det inget annat sätt att komma till sista sidan än att skriva ett inlägg? För att komma till första sidan finns en "pil" man kan trycka på.

  • tågjäntan

    Fru AM
    Nu är den värsta svullnaden över på magen, men jag kommer se ut som jag är i femte månaden länge. Jag gick upp 35kg under graviditeten och har hittillss (tjejen är 6v + 3d) gått ner ca 12kg. Så jag har börjat med vv och points igen. Fram till ca en månad innan jag blev gravid hade jag gått ner ca 15 kg på 1,5 år, (1,5 kg kvar till målvikt...) så det känns lite surt att börja om från början. Men det är vår stora gåva värd.
    Annars tycker jag ett stort problem är kläder - jag fick låna en del till graviditeten som jag inte kunde ha för magen var för stor, men som passar nu. Men man har itne samma utbud som vanligt - lyxproblem iofs - men ändå. Och det är ingen ide att köpa eftersom man kommer gå ner både resten av svullnaden och resterande övervikt det närmaste året eller nåt.

  • tågjäntan

    Ni andra får gärna oxå läsa och kommentera om ni vill förstårs.

  • tågjäntan

    Men är inte magen svullen även efter vanliga förlossningar oxå? Det tror jag. Min bm sa att en del har tur och blir som innan ganska snabbt. För andra ser det länge ut som om man är i femte månaden innan man går ner. SEdan vet jag inte om det ör värre om man blivit snittad.

  • tågjäntan

    Mitt snitt var eg "halvakut", fast de har inget ord för det. Det kallas ändå akut. Men det innebär att barnet och mamman inte mår akut dåligt, att det är fara för någons liv, men de kommer fram till att barnet inte kan komma ut den vanliga vägen med sugklocka, att man klipps eller liknande. Då bedövas man så att man är vaken under snittet och inte sövs.
    Jag hörde om någon där bebise började må dåligt, jag tror det var hjärtljuden som blev sämre eller hur det var, då blev det typ tyst men gick väldigt fort. Mamman blev knappt informerad, men snabbt sövd. SEdan så blir det inte bikinisnittet om det är riktigt akut. Det tar tydligen något längre tid att få upp barnet med det sk bikinisnittet. Fast å andra sidan så syr de i flera lager så det är nästan ingen risk för bristningar i musklerna om man skulle bära för tungt, förklarade läkaren (på mvc) för mig efteråt.

  • tågjäntan

    Hur länge hade jag kvar epiduralen? Hmmm... Tror att det var tredje dagen de tog bort den. Minns inte säkert.
    Jag fick inga gaser efter snittet. I stället fick jag full fart på den. Det var inte direkt diarre men jag hann knappt på toaletten - när blödnignarna började minska kändes nästan som om jag behövde blöja mer för den sakens skull . En gång fick tom bm hjälpa mig spola av mig. Samtidigt talade vi om det. Hon sa att det vanligaste är att man får gaser i magen och smärtor av det och då var nog detta bättre. Jag hade ju aldrig ont i magen av att det var sådan fart på magen.

  • tågjäntan

    Jo, en fråga till alla experter här i tråden; I dag var jag till Glitter i Gbg för att köpa hårspännen, sådana där vanliga som man "klämmer" eller vad man ska säga. De både hade och inte hade det jag ville ha. jag ville ha silvriga och köpte den normala storleken (om det finns någon sådan) men jag hade även velat ha storleken mindre, eller ännu mindre . Är det någon som vet var man kan få tag på sådana, just silvriga?
    Trevlig helg alla!

Svar på tråden Livets stora och små frågor