• muggles

    Livets stora och små frågor

    AM: här har vi också en nappintresserad tjej. Hon sover fortf med napp trots att det tydligen inte ska vara bra efter 1 år (pga tänderna). Suck. Men vi orkar inte ta den striden nu innan det går att prata med henne om det. Hon får ge bort nappen till nappträdet el tomten el ngt så småningom. Men på dagen försöker vi att hon ska ha den så lite det går och det funkar bättre och bättre. Maken kom på att det var bättre att fråga henne om man kunde få nappen - och då ger hon glatt bort den - än att bara ta den ifrån henne.

    Jag tror att Moa har börjat förtrotsa - giv mig styrka! Men avledning funkar rätt så bra än så länge (men kräver tålamod av föräldrarna). Vad vad det som var dina hörnstenar AM - hot, mutor och ...?

  • muggles

    EA: nej har du inga symptom så... Fast det är ju rätt konstigt att du inte fått "riktig" tant? Men men, det visar sig på ett el annat sätt...

    Imorgon ska jag flänga till Bromma över dagen - roligt va?! Jag jobbade förresten halvdag i torsdags (det var jävligt trögt att dra runt Sverige på nästan egen hand kan jag tala om! apropå er barnfria som jobbade i fredags). Jag testade de nya minnesteknikerna som jag lärde mig på seminariet härom veckan - och det funkar superbra! El ja, det återstår väl att se imorgon men när jag har rekapitulerat i huvudet vad jag ska komma ihåg så verkar det sitta iaf...

  • muggles

    Snaily: gött med haricot förresten! Jag har antagligen ÄL om en vecka så i helgen ska det pippas i Örebro län!!!
    Jag skriver upp mig själv överst på pöklistan haha...

  • muggles

    Snaily: varför misstänker du PCO? Är det pga lång cykel? Du måste kräva att få en riktig undersökning (och Pergo)!

    Nenne förresten: nej jag hade kopparspiral så den konstiga mensen beror antingen på att det tar några mån innan mensen återgår till vanlig, eller på att den har ändrat sig för alltid. Jag tror eg inte att det ska ta ngn tid innan allt återgår till det vanliga efter kopparspiral men man vet ju aldrig... Särskilt inte med en sån här gammal gumma!

  • muggles

    Ore: hur känns det då? Som en skarp huggande smärta el mer molande?

  • muggles

    En av mina FB-vänner (en uppväxtkompis) har döpt sin nyfödde son till Ragnar - ett av mina absoluta no-no-namn! *ryser*

  • muggles

    EA: det där med brösten är så lurigt för själv fick jag ont i brösten först efter ett antal veckor, så det var inget som märktes i början. Inget solklart symptom alltså.

    Spinning - here I come!

  • muggles

    Nej Cicci har inte varit inne men Frullan hade inte hört ngt - hon borde väl ha fått mess om det var ngt?

    EA: jag förstår att du inte litar på just det symptomet...

    Kängu: läste just i Mammapraktikan (tänkte kolla åt dig om illamående var ngt känt i samband med start av förlossning men det verkar inte så) att levern arbetar mindre på natten och då ökar halterna av östrogen i kroppen, östrogen anses tydligen kunna orsaka illamåendet man känner. Därför känner man sig ofta som mest illamående på morgonen när halterna är som högst. Det kan ju hjälpa om du får i dig ngt, kan du äta? Sur BM - hon kanske är sexuellt frustrerad?! El så är hon trött på alla förstföderskor som ringer hela tiden och frågar en massa... (men jag förstår absolut att du ringde!)

  • muggles

    Ore förresten: jag såg tydligt när mina magmuskler delat sig. Lägg dig på sängen och res överkroppen upp så att magmusklerna är spända (som om du gjorde en sit-up). Då kan du känna (och till slut se) om de delat sig. Har de delat sig blir det som en "ränna" mitt i bandet av muskler.

  • muggles

    AM: ah, jag tycker avledning funkar super!
    Moa: "INTE jackan, INTE jackan" (vill inte ta på sig jackan)
    Jag: "Men titta där är en motorcykel, vad säger motorcykeln?" (och tar samtidigt på henne jackan hehe)
    Moa: "BRRRRVVROUM!"

Svar på tråden Livets stora och små frågor