• Ore

    Livets stora och små frågor

    Telis: Skönt att ha fått besked om att du kan få snitt om du vill!

    Frejis: Återstår att se hur länge jag kan ha vanliga tights Jag är ju inte riktigt lika långt gången som du (och har heller inte något myom som tar plats). Apropå det, du har inte haft så mycket besvär av myomet på sistonde, eller har vi bara inte hört om det här i tråden?

    Böcker: Rekommenderar Diana Gabaldons böcker, om du inte läst dem... Första boken heter "Främlingen" tror jag, det har kommit 5 eller 6 böcker i serien, och ytterligare en släpps på engelska i höst. Jag sträckläste de första böckerna, hade svårt att lägga undan dem... (Enda nackdelen med dem...)

  • Ore

    HURRA för AM. Men skräcködla, nähä du. Har sett bilder på dig i galleriet, så det där kan du försöka lura i någon annan... "40 and fabolous", eller vad är det de säger i Sex and the city? Det stämmer bättre på dig!!!

  • Ore

    Tinga: GRATTIS till viktuppgången, klart välförtjänt så som ni har jobbat med det!!! Vad glad jag blir att höra att det blir litet medgång för er! Hoppas att ni kommer iväg på semestern, och att Piff snabbt som attan accepterar den nya smaken och att kräkningarna upphör då.

    Nenne: Jag verkar inte vara så värst välformulerad, eftersom en av mina kommentar tydligen var ett av de värsta påhoppen som någon sett på BT... Jaja, jag tycker nog att de helt enkelt har missat vad jag menat, trots att jag tycker att jag förklarat mig tydligt. Nåja, är nog klar med den tråden nu tror jag.

    Tänkte istället njuta av att det är FREEEEDDAAAAAAAG, jag har litet Schloss-skumpa på kylning hemma och ska ikväll fira in semestern med rostbiff, färkspotatis och bubbel!!!

  • Ore

    Oj, inte många timmar kvar innan semestern (men väldigt mycket arbetsuppgifter, så varför sitter jag här...?)

    MSW: Grattis till reservplats, är du högt upp på reservlistan? Brukar alltid komma in ett antal reserver, så jag håller tummarna!

    Trevlig semester alla som försvinner iväg!!! Själv kommer jag nog vara flitig datoranvändare även under semestern, nästa husrelaterade "välja-grej" är tapeter, och det har jag ju fått massa bra länktips för här

  • Ore

    Vickan: Så dåligt samvete behöver du inte ha för att du inte orkar ge dig ut och gå... Frisk luft kanske hjälper, men mitt graviditetsillamående blev inte ett dugg bättre när jag tränade, snarare tvärtom. Ligga och såsa så mycket som möjligt var tyvärr det enda som hjälpte. Hade gäääärna tränat annars!

  • Ore

    Gaaaah, kommer aldrig komma från jobbet idag!!! Det ringer ju bara hela jäkla tiden, så jag hinner aldrig göra något... Kanske skulle sätta telefonen på "har gått på semester"-läge och fixa resten???

  • Ore

    Ja, Kävvinn!!! (Ska man inte stava som det låter???)

    Tror att mitt telefonproblem löste sig självt - alla andra gick hem....?!!!

  • Ore

    Vänner: GRATTIS!!!

    Snorkfröken: Meeen vad jobbigt om ens egen mamma tjatar. Minns inte om min mamma sa något, det kanske hon gjort innan vi ens funderade på barn men då har jag nog inte haft några problem med att svara. Tror att de flesta väntade sig att vi skulle vara mer klara med huset...

    Muggles: Skönt att få bort födelsemärken som är litet konstiga... Vi kom in på ämnet på förra veckans möhippa, en av tjejerna där hade tagit bort flera märken (hudcancer i släkten), blivande bruden hade blekt bort en del av sina med laser, fast det var ju då av estetiska skäl.

    Vickan: Grattis till de första gravidbyxorna! Och till att du hittat en metod till att inte må så illa på morgonen. Borde vara lättare att tillämpa metoden när det är semester, gissar jag. Ingen tid att passa, direkt.

    Vänner igen: Huset är ett suterränghus, totala ytan på varje våning är cirka 100 kvm, men en del kommer ju senare att räknas som biyta. Tror jag sagt att huset kommer gå på ca 1,5 miljoner, allt som allt...? Det är senaste beräkningen i alla fall. Då har vi räknat bort litet för grejer som vi redan köpt och ska ha till garaget, det är hela huskostnaden (inklusive tomt - som var snorbillig, betalade mindre än normalt tomtpris i kommunen, som har riktigt lågt pris ändå...). Anledningarna till att vi kommit undan billigt är att vi har kompetens inom familjen, så att vi kan göra det mesta själva, och alla verktyg m.m. som behövs finns att tillgå. Hittills har vi bara haft hit folk som grävt för grunden, pumpat betongen vid gjutning av grundplattan, lyft på bjälklag och lyft på takstolar. Vi har dragit elen själva, men ska ha dit en elektriker som kopplar in allt. Vatten och avlopp får vi ta dit någon, värmeslingorna har vi fixat själva dock. Någon ska kakla badrummen också, det vågar vi oss inte på... Det som vi valt hittills som "fördyrat" huset är taket (glaserat lertegel samt ädelträ som vindskivor och panel under takfötterna), fönster (ett extrastort specialbeställt fönster, massiv ek invändigt på samtliga fönster samt litet specialbehandlingar för energibesparing och självrengörande effekt), köket (massiva ekluckor och extradämpade lådor, köket har gått på 130 000 och då är inte vitvaror, diskbänk eller stenbänkskivorna med...) samt eluttagen, där jag vägrade ha vanliga vita plastdosor. Det ska vara med glasram runt. Oj, lång uppsats - sorry. Gillar när jag får prata hus utan att folk frågar "hur går det, har ni inte flyttat in än?"

  • Ore

    Izzie: Låter härligt att vara själv hemma ett tag! Angående vårt hus så finns en del husbilder på facebook (fast det var ett bra tag sedan jag la upp nya) men någon annanstans har jag inte bilder. Men jag kan alltid skicka några om någon vill se, måste bara välja ut dem bland alla tusentals bilder vi har Husleverantör har vi ingen, en av anledningarna till att priset hålls nere... Vi (dvs mest maken) har ritat huset. Grundidén till huset hittade vi hos någon leverantör, men vi ändrade måtten en del, och väldigt mycket i inredningen dessutom. Sedan har vi byggt helt själva också (återigen, mest maken )

Svar på tråden Livets stora och små frågor