• muggles

    Livets stora och små frågor

    Koko: vad kul att du kommer också!

  • muggles

    Pratade precis med min chef och nu är resursbristen akut faktiskt. Vi måste få hit en tysk. Vi säljer som bara den och har en massa projekt som snor åt sig folk (från de uppgifter som jag behöver folk till) men vi får inte anställa pga krisen. Och pga att dotterbolag i andra länder kickar folk. Så nu försöker vi låna hit ngn kollega från moderbolaget. Jag har ganska bra stresströskel men nu sitter axlarna i jämnhöjd med öronen och det är inte kul. Jobbigt när saker rasar in i snabbare takt än vad man hinner beta av dem. Plus att jag försöker förbereda en kurs men blir avbruten HELA tiden. Så vad gör jag här då? tjing!

  • muggles

    Från och med 1/6 2009 gäller nya sjukpenningregler. De nya reglerna är klara och entydiga.

    SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVARO ORSAK!
    Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till arbetet.

    TJÄNSTLEDIGHET PGA. OPERATION
    Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående ska vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen ska reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

    TANDLÄKARBESÖK
    Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast ska installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren ska ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera tänderna.

    GRAVIDITETSLEDIGHET
    Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare ska sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

    GYNEKOLOGBESÖK
    Besök hos gynekolog på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner helt onödig. Sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskningen först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt arbeta. OBS! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

    ÖVRIGT
    Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar mm kan spridas ska alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går iväg.

  • muggles

    Passionsblomman: lycka till med testet - det luktar plussss....
    1700 pix! Shitt pomm fritt.

    Glad midsommar alla! Imorgon beger vi oss mot civiliserade trakter

    Lappis: kniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip! Under helgen. Och prata varligt med Blasten så h*n känner sig hemma.

    Det tänker inte jag göra... höhö.

  • muggles

    Sweet: nylackade naglar låter inte riktigt som Frullan Men kanske hade hon sin nya Metallica-t-shirt på sig??

    Hur går det på jobbet? Kommer du överens med hon-som-jobbar-nästan-jämt?

    Och hur har det gått med husplaner och makens depp?

  • muggles

    Puh, snart klara med packning. Hatar att packa. Men snart är det soffan och vin som gäller...

  • muggles

    Lappis: håller tummarna tills tanten sjunger!

    Nenne: jasså du blir deppig i mitten av cykeln? Jag blir alltid deppig vid pms/tantintrång (skulle kanske skrivit intåg där men intrång kändes rätt ). Åhhh, jättekram till dig! Jag hoppas så in i bängen att det kommer att funka igen!

    Piggelin: jasså de väntar en liten till?! Känns så extremtidigt att vara gravid när första barnet är 1 bara. Iaf kände jag så. Jaha, ytterligare ngn som lyckas med ett "hoppsan" på andra barnet. Här går vi in på 5:e försöket... Jag kanske blir som din kompis som aldrig fick till andra...
    Grattis till dagmamman - det låter kanon!

    Koko: vilken söt näsa Conny hade

    AM: men du ser verligen extremt fräsch ut för att vara snart-40 och dessutom ha en liten bebis (och en 2-åring som sover hos er)! Inga mörka ringar under ögonen el andra tecken som avslöjar dig! Impressed! Dessutom har du mikrolite magen kvar

    BS: jag lärde min katt att hon inte fick vara på bordet genom att ta henne i nackskinned (så som kattmammor gör) och släppa ner henne på golvet lite hårt och samtidigt säga "FY!" med eftertryck. Hon var aldrig på bordet när vi var hemma efter det. Hon var det säkert när vi inte var hemma men...

  • muggles

    Piggelin: det låter onekligen som ngt för oss - skidresan med Langley alltså. El så lämnar vi Moa hos farmor och drar till Hemsedal en långweekend Förresten, min kompis på Ingarö lämnade sina barn (4+2 år) hemma i två veckor när de åkte på bröllopsresa till Venezuela. Tycker det var helt rätt. Deras föräldrar delade på att ta hand om barnen.

    Telis: hoppas verkligen du kommer att må bättre när resan är inbokad! Vilken supersympatisk man du har!

    Tack allihop för igår - var jättekul att ni ville träffa oss! Koko - känner igen springandet, Conny och Moa är lika där
    Stackars Livia, att det kan bli så illa av att trilla ur sängen.

    Vi har några kort från igår som jag gärna skickar (bla på Livia och din man AM). Inboxa mig era adresser så kommer de. Några kort kanske hamnar i galleriet också.

Svar på tråden Livets stora och små frågor