• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Behöver lite idéer - vi ska ha något vi kallar BABYVERNISSAGE i helgen och ska visa upp Hektor för dem som inte sett honom samt bjuda på bubbel och tilltugg. Men vad för tilltugg!???? Det ska ju vara lätt att förbereda så man hinner mingla lite med folk när de är här ...
    Mina egna förslag är: tapenadesnurror (smördeg), gruyereost i kuber med liten fikontrudelutt, kryddrostade nötter, hoppasnde djävlar (baconlindade dadlar)

    Ni kreativa kvinnor - hjälp!?

  • fru AM

    Jag och Hektor kommer till GH 11.30. Om han väljer att iscensätta sin var-tredjedags-bajsning precis innan blir jag sen, men meddelar det då via sms ... (man får hoppas att han inte brakar loss på restaurangen istället )

  • fru AM
    Telis skrev 2009-06-12 09:52:34 följande:
    Men AM, vad mycket du har råkat ut för.
    Det är för att jag är så gammal - jag har liksom hunnit med lite mer än ni ungdomar ...

    Ja - Frejis. Tårta. I ansiktet. Det var väldigt obehagligt att få grädden i näsan. (Min bror var den skyldige.) Men jag hade nog inte varit snäll innan heller ...
  • fru AM

    Liten: tack! Tipsen antecknade!

    Hoppas ni prickat ägget denna gång.

    (Själv hoppas jag det motsatta för oss - som dumt nog slarvade igår ... Men jag ammar ju så det borde inte vara någon fara ... borde inte finnas något ägg att träffa ...)

  • fru AM

    Tack telis - oliver, ja självklart och minikorvar var en bra idé!
    Vi siktar på så okladdigt som möjligt eftersom det är så många barn som kommer också ...

  • fru AM
    kängu skrev 2009-06-12 10:07:31 följande:
    AM- Vattenmelon och fetaost på tandpetare med lite olivolja och svartpeppar på är mumma. Sen kan man göra chevrefyllda cocktailtomater, det är gott! Mosa chevre blandat med creme fraiche och lite färska örter (basilika t.ex.) i en skål. Gröp ur cocktailtomater och tryck i röran, lite pilligt dock. Annars har vi gjort den röran och lagt på såna där "crostinis", det blir också väldigt gott!Haha vilka roliga och konstiga saker ni varit med om!! Tårta i ansiktet trodde jag bara hände på film
    MEn vilka bra idéer ni har allihop! Tack!

    Ang tårta i ansiktet på film - håller helt med. Mitt liv har i perioder varit väldigt filmlikt faktiskt. (På både gott och ont)
  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-06-12 10:08:41 följande:
    Vi gjorde något senast med ägg, ansjovis, creme fraiche som rullades och las i kylen. Precis innan gästerna kom skar vi dem i bitar ställde dem upp och la rom på toppen. Vet inte vart jag har receptet? Vad hade vi mer? Jo väldigt enkelt med en bit melon och prosciutto som vi satte ihop med en tandpetare.Sen har vi alltid crostini med tapenad.
    Den här anjovisröran - stelnade den av sig själv i kylen? Hade ni gelatin i?
  • fru AM

    Mugglan: Moa verkar jätterolig! Jag hoppas verkligen vi kan ses på söndagen efter midsommar! Jag är inställde på det! Vilken tid var det ni åker från sthlm? Med bil eller tåg eller flyg?

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2009-06-12 10:12:51 följande:
    AMForbondekorv från Färila!!!!!
    Jamenvisst! Finns det på ica?
  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2009-06-12 10:12:51 följande:
    AMForbondekorv från Färila!!!!!
    Tänkte ett tag att det var en omskrivning för något gammalt ex till dig, Nenne ...
Svar på tråden Livets stora och små frågor