• Telis

    Livets stora och små frågor

    Snaily, ingen fara!

    Jag pratar inte mycket dialekt, det är nog därför du inte tänkt på det, BS. Ibland när jag blir upprörd kan det höras lite på satsmelodin men inte så mycket.

  • Telis

    AM, råsocker var det ja. Tack!

    Frullis, åååååh vad jag hatar djurförsök. Och särskilt på beaglar. Jag har haft en beagle själv, världens sötaste och goaste. Jag skulle kunna knäcka testiklarna med nötknäckare på varenda en som håller på och plågar beaglar.

    Det är skitjobbigt med illamåendet, trots att jag nog inte har det alls lika jobbigt som BS. Jag kräks ju inte. Jag mår toppen på morgnarna, sen mår jag lite halvkackigt hela dagen och på kvällen är det riktigt svårt att få ner något annat än filmjölk. Jag hoppas verkligen att det går över snart så att man kan njuta lite. Jag saknar min matlust, det är ju så roligt att äta gott.

    Håller tummarna för att det blir ett bra besök hos psykologen imorgon!!

  • Telis

    Dom där seabanden jag fick av gulliga Frejis hjälper ingenting vad jag märker men jag hoppas få lämna över dom som en staffpinne till Lappis om ett par veckor.

  • Telis

    Hahaha, lycka till säg jag bara, Lappis!

    Sweet, du har aldrig haft en beagle hör jag...

  • Telis

    Ja, just det snaily, jag räcker upp armen! Korven är definitivt sötare än vilken människobebis som helst!

  • Telis

    Det jag vänder mig emot är *plågsamma* djurförsök. Kan man testa *livsviktiga* saker på djur utan att dom lider (och då menar jag även psykiskt) så är väl det okej. Men det är faktiskt många, många gånger möjligt att forska utan att blanda in djur. Metoderna för det har gått fram jättemycket sedan neurosedynskandalen. Dessutom är det faktiskt så att 50% av alla djurförsök misslyckas med att förutse vilken påverkan preparatet har på människor. Tiotusentals djur dör alltså helt i onödan bara i Sverige.

    Det som behövs är inte fler djurförsök utan mer forskning på att hitta ännu fler djurfria metoder och att viljan finns att inte använda djur. Läs gärna mer på www.forskautandjurforsok.se

  • Telis

    Jag skulle också vilja veta det där med föräldrapenningen, när sätts den egentligen? Är den då man börjar ta ut den eller är det sex månader innan? Jag jobbar deltid nu men skulle kunna gå upp till heltid, måste jag i så fall göra det redan nu eller kan jag vänta till typ månaden innan jag ska börja plocka ut föräldrapenning?

  • Telis

    Passionsblomman, vad menas med "innan" födseln då? Är det månaden innan, sista halvåret innan eller nåt genomsnitt på året innan?

  • Telis

    Jag ska nog be min man att ringa och fråga, han sa att han ville bli involverad i allt.

  • Telis

    Frullis, åh vad GLAD jag blir att du äntligen fått tag på en vettig människa som kanske kan hjälpa dig ur det här svåra! Jag är säker på att alla människor skulle tjäna på att gå till en professionell terapeut/psykolog någon gång under sina liv. Det är precis lika normalt att söka hjälp för något som är psykiskt jobbigt som för ett brutet ben eller en influensa! Stor stor kram!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor