• Lapinette

    Livets stora och små frågor

    Page - jag kommer snart. Finns det någon hage på hospitalet så jag kan få hoppa omkring lite och gnaga på morötter? Samtidigt som jag är skengravid.

  • Lapinette

    Telis - åhhhh, jag hoppas det är så. Tänk om de ringer på lördag morgon när jag är hos akupunktören. Snacka om att jag då skulle störta djupt, djupt ned.

    passionsblomman - helt rätt, en blasto är ett embryo som odlats i 4-5 dagar och den ska tjong upp i livmodern på mig. Känns ungefär som en insemination dvs inget alls och tar ca 2 sekunder att göra.

    Page -sallad är toppen!

  • Lapinette

    passionblomman - det är ingen fara, fråga på du bara. På CvL där jag går så får man ingenting när man gör FET i en naturlig cykel. Jag frågade dock min akup vad hon tyckte eftersom jag har ett lager med progesteron + trombyl hemma och hon jag kan ta trombyl om jag vill men att hon även ger mig örter för blodtillförseln. Gällande proggisarna svarade hon inte , så jag vet inte vad jag ska göra. Är visserligen glad om jag slipper dem.

  • Lapinette

    Page - Tanken från början var att när embryot ska fästa i livmodershinnan är det en kritisk punkt, det är som när ett frö ska gro. Teoretiskt kan den processen försvåras av små proppar i dom kärl som bildas. Det innebär i sin tur att möjligheten för ägget att fästa försvåras. Med acetylsalicylsyran har man visat att det förhindrar uppkomsten av proppar, om man ger små doser. Det ökar chansen att äggen fäster.

    Nej, nu ska jag promenera hem och hjälpa maken med renovering av hall.

  • Lapinette

    *smyger in* ... inget telefonsamtal än men jag antar att de små har sovmorgon och ingen har checkat till dem. Jag är nervös och vill inte prata, nämna eller helst skriva om det. Tror då att jag kan väcka upp de små *smyger ut*.

  • Lapinette

    AM - nerbajsad kompis garvade jag hjärligt åt. Vi var på Jersey och skulle ut till en badstrand när en mås la a en stor skit i hennes huvud. Shit, vad jag garvade MEN konstigt nog inte hon (BS det var din syssling).

  • Lapinette

    Vi gjorde något senast med ägg, ansjovis, creme fraiche som rullades och las i kylen. Precis innan gästerna kom skar vi dem i bitar ställde dem upp och la rom på toppen. Vet inte vart jag har receptet? Vad hade vi mer? Jo väldigt enkelt med en bit melon och prosciutto som vi satte ihop med en tandpetare.

    Sen har vi alltid crostini med tapenad.

  • Lapinette

    AM - inget gelatin. Man rullar in dem i plastfolie och låter dem ligga i några timmar. Hittar dock inte receptet då jag har den hemma i en sån där gammal Arla folder, på deras hemsida har dem den inte. Det var enkelt att förbereda, blev gott och t o m uppskattt av tonåringarna.

  • Lapinette

    Gällande lunch så tror jag faktiskt inte jag pallar med det. Känner mig som ett jäkla asplöv och vill sitta nära mobiltelefonen utifall att. Om de ringer vill jag kunna springa in på toaletten och låsa dörren om mig.

  • Lapinette

    AM - googledrottningen!!! Visst du hittade rätt medan jag sökte på olika ingredienser på receptbanken och fick inte upp något som liknande. Ahhh... nu fattar jag varför, jag skrev ansjovis och det är sardeller.

Svar på tråden Livets stora och små frågor