Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hejom fejom! Nu jädrariminlilllahundkoja har minibilen en NY motor! WWWWWRRRRROOOOOM!

    Det gick så BRA att köra hem-tack vare era tummar, det är jag säker på!

    Det är här indianerna dansar om ni undrar var de håller hus.

    Jag ska bara dricka upp mitt kaffe och ringa sambon och säga att det gick bra (jo jag meddelar mig med ER före honom... !)
    och sedan ska jag ringa kliniken och höra vad hon säger.

  • passionsblomman

    Okej, nu har jag pratat med kliniken.

    Hon sa vad jag trodde ungefär,nämligen:

    *cykeln har antagligen gått mot att bli kortare och stabilisera sig med hjälp av hormonbehandlingen.

    *Nya tag med Pergotime, start nu på torsdag.

    * Ny tid för blodprov, VUL och inseminarium lagom till Nationaldagsfirandet.

    *Ytterligare ett preparat, Progesteron ska sedan sättas in efter det, för att stimulera livmoderslemhinnan till att lättare kunna ta emot ett befruktat ägg.

    Det är ju inte bara det att det ska befruktas, det ska ju kunna fästa också, och hon trodde jag behövde det där då.

    Det innebär ju egentligen att jag med mina evighetscykler kan ha haft hur många befruktningar som helst som klickat, men sedan har det inte kunnat fästa...Detta får jag ju aldrig veta, så det är ingen idé att fundera över det. Men man lär sig verkligen en del om sig själv unde rden här resan..

    Så, för att välja att se detta positivast möjligt så är det ju väldigt SNART som det är dags igen då, och det ska ju helst betraktas som en ny chans, även om det är lätt att tänka på det som ny "meckomgång" som inte är så kul.

  • passionsblomman

    He he, ja gud, det är dagar hit och prover dit så man blir ju helt virrig... Jag tar mitt blodprov när de ska kolla om ÄL är indikerat, dvs dag 13 i cykeln. INNAN dess är det pergotimen som börjar dag 5 och EFTER att blodprov och VUL gett bra svar, så är det sprutan i magen med de andra hormonerna och så inseminarium i dagarna tre och DÅ ska jag äta progesteron också.

    HOPPA det kan funka nu den här gången! Det går ändå åt några tusen varje månad för detta, så mitt i bilutgifter och med a-kassa så svider det på kontot.
    Även om jag inser att detta är apdyrt i andra länder osv och att det heller inte kan mätas i pengar. men just nu har vi liksom nästan inga...

    *väntar på skatteåterbäringen*

  • passionsblomman

    HEJ ORE!!! jag trodde du alldeles förgätit oss!

    Jag lade just ut texten i inlägg 596 här ovan efter ett överraskande tidigt indiananfall och därmed nytt samtal med kliniken.

    Jobb skiter jag i, jag vill bara lyckas med detta och så gå min företagsstartar-utbildning på komvux i höst
    Jag räknar iskallt med plus både på kisstickor och antagningsbesked..

  • passionsblomman

    Ninnis: jga satt just och diskuterade ungefär samma sak i tanttråden, du vet, livets otroliga iúnder och så. Skrev följande, som kan få vara med i den här tråden också:

    "Ja, är det inte helt otroligt!

    Sedan är det bara så att det GÅR inte att bortse ifrån att det biologiskt sett inte är mellan 30 och 40 vi ska bli gravida i människosläktet. Så är det bara, HUR länge vi än tycker vi behöver vänta med att växa upp, förverkliga oss själva, förbereda oss, utbilda oss klart eller vad det nu är-förutom detaljen att man ju gärna ska ha en partner att bilda familj med också.
    Så, vi har ett samhälle där vi trycker i oss hormoner (p-piller och annat då) för att INTE bli gravida under de mest fertila åren i våra liv (17-25 ca) för att sedan bli tvungna att dra i oss ännu mer hormoner för att styra så vi KAN bli gravida när vi väl vill...

    Vår biologi passar inte ihop med resten av vårt samhälle och dess förutsättnigngar. Och den skiter i jämställdheten."

  • passionsblomman

    Jäkla sabotörer!

    Såna där barnfamiljer, de borde förbjudas...

    eller nå´t

    Nalle Puh 40 skrev 2009-05-25 15:14:54 följande:


    Idag är vi lediga båda två (eller jag jobbade lite på fm och ska snart iväg på möte) så vi passade på att packa en picknickkorg och sen cyklade vi iväg ca 5 km från stan till en gammal ruin som ligger precis vid vattnet, är så fint där.Där fikade vi med gott bröd med skinka och potatissallad och sen lite fruk och hade det så mysigt. La oss på filten och bara njöt av att ha picknick i solen på en MÅNDAG och fåglarna kvittrade för fullt Sen blev jag faktiskt lite "myssugen" och det händer tyvärr inte ofta och för en gång skull så "hängde" sambon på för han vill aldrig ha sex någon annanstans än hemma Precis när kläderna skulle börja falla av så hör vi röster och det kommer två barnfamiljer med sina fikakorgar, USCH vad jag blev irriterad på dem Min lust är för det mesta lika med noll men när vi kommer utanför sängen så tänder tom jag till lite men där fick man för det...Lite gnäll bara men ni tål ju det mesta här...
  • passionsblomman

    Jag blev riktigt upprörd över det där känner jag! 30! VA!!! då är det ju många som knappt börjat fundera än!

    Vaffan, vill de HA fler invånare i glesbygden eller vad är det FRÅGA om!!!
    Dags att börja vakna upp till hur verkligheten se ut på 2000-talet...
    Det snackas så mkt om diskriminering hit och dit, men det där..det ÄR ju skitorättvist!

  • passionsblomman

    Alltså, vår klinik är ju till viss del privat, så vi får betala själva "inseminarierna" själva. Men det gälleer ju ALLA som går dit. Begränsningen där är att man inte plockar ut ägg hos dem som redan har ett arn, vilket jag har all förståelse för. Man måste ju prioritera dem som inte har något alls först såklart!

    Men att inte få hjälp öht för att man fyllt 30, vad är DET för idioti!
    Tänk om jag hade bott där! Då hade jag fått sätta mig på flyget för varje VUL, blodprov och inseminarium, och min sambo med. Jättesmidigt!
    Dt skulle alltså krävas en veckas semester varje försök då, eftersom det ska göras under en femdagarsperiod...

  • passionsblomman

    Nej fy fabian! Plötsligt änner jag mig lyckligt lottad som får mina Pergotime och får ta sprutor själv i magen och allt burkande och hela baletten.

    Tänk om de sagt sådär till mig när jag lydde era råd och ringde i januari?

    Då hade man ju blivit skitledsen!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan