Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hej goa flickor!

    Med mkt möda o stort besvär....jisses...fick vänta 1 h innan jag kom in!!!!
    Så nu är jag berikad med en blodsockermätare...gulp...som verkar rätt snäll! Ska mäta 7 ggr om dagen...innan o 1 h efter måltid....får nog skaffa en klocka med larm...
    Ska dit nästa onsdag igen för en himla massa provtagningar, samtal med läkare osv....skulle eg osså träffa dietisten osså men precis den dagen är hon inte där....så vi får boka egen tid per telefon.

    En STOR nackdel med högt blodsocker är att vid förlossningen så får man inte komma till patienthotellet utan man ska till en avdelning som heter 44 o där får inte pappan sova över....juste?! Näääää... Höll på att börja gråta när jag hörde det. Men det blir nog bra ändå.
    Man får äta lite sött....men man ska hålla koll på nivåerna.
    So long, Marabo Helnöt!

    Hvidis: Du kan inte ha ett par fina leggings i svart? Svart brukar ju ha en döljande effekt....jobbigt att leta klänning igen! Annars har jag en helsvart klänning med båtringning som är väldigt snäll till figuren....som ett svart fodral...trikåaktigt undertyg med ett utanpåliggande tyg som är struktur/nätigt.......om du vill låna....behöver den bara till den 11/7 så det är lugnt för min del.
    Använder den på balerna med en färgad sjal o matchande väska till....kan du tänka dig rött eller beige så har jag både sjal o väska att låna ut!

    Öhh är du säker på att vi inte delar på samma man!??!?!! För min började osså dammsuga i min lgh o rollade osså mig när jag kom hem till honom!!!

    Ninnis: Hahah ja det var dagens i-landsproblem! Var rädd om dig o passa på att kolla på rean...jag var ute igår o shoppade!

    Hahaha nu blev det ett mastodontinlägg IGEN!!

  • ingenjörsbruden

    Nä nu får det vara hemgång för mig osså....
    Ska fixa tennisbiljetter till maken...så att han o polaren kan spela i helgen.....o så måste jag in om Apoteket o hämta ut grejor till min blodsockermätare......gratis som tur är!
    Alltid nåt!

  • ingenjörsbruden

    Glömde ju det bästa med dagens besök på spec-mödrav.....
    Fick tid till nästa ultraljud! 16/7 ska vi dit o kolla battingen! Gött med tid på semestern så kan maken hänga med utan problem fr jobbet!

    Nä NUUUUUU går jag hem!!

    BAMSE till er alla!

  • ingenjörsbruden

    Hej flickor!!

    Har varit ute i solen o blåsten...ser nu ute som en galen professor eller nåt!
    En av de yngre kollegorna frågade om det blåste mkt i Arlöv..... Tittade på honom med stora ögon....VAD får dig att tro ngt sånt?! Hhihihihii Fågelbo-Ingis!

    Ninnis: *kryper ner i sanden o är avis för att du ska ha semester REDAN...ignorerar alla spekulationer o fortsätter vissla*
    Ser fram emot sverigetröja, clownnäsa o vikingahjälm! Annars kanske pippi-flätor o lite fräknar? Då känner nog alla här igen dig! Tydligen så måste man göra ngt speciellt för att få hamna i kamerans uppmärksamhet....sist var det väl en unge som kletade in hela ansiktet med glas....hmmm
    *norpar en bulle med massor av smör o ost.....mmmmmm...borstar bort lite sand från den......knasterknaster.....*

    Blommis: Halv två...va härligt det låter som ni hade det! Berättade det för maken att du o vänninan var iväg på spa o att jag var så avis....han var lite kryptiskt o bytte samtalsämne.....*hoppas hoppas hoppas på spa-weekend i 30årspresent*
    Lars Winnerbäck o Miss Li....HAHAHAHAHHAHAHAHA kommer osökt o tänka på parodien på den.....sorry!! Hahahahhahaha! Men den är bra!
    Supermamman o supersonen! Så mysigt ni har det!

    Lanovia: Mammasushi.....den tyckte jag var så tråkig....bara räkor......så jag tar en vanlig sushi men utan tonfisk (kan finnas höga halter gift) så går det jättebra.
    Hoppas att din smak kommer tillbaka under semestern....vore ju attans synd om du inte kan få njuta av riktig grekisk sallad.
    Hur gör ni med hunden? Pensionat?

    Grå katt: Det finns många fördelar med barn.....o frågar med de som redan har barn....så skulle de lätt välja att skaffa barn...ÄVEN med vetskapen om hur jobbigt o slitigt det kan vara. Det verkar vara väl värt det.

    Idefixen: GRATTIS! Va roligt! Så mkt känslor som far i kroppen så i början efter bekräftat pluss! Blir själv lite pirrig i kroppen när jag tänker tillbaka!

    Nu har jag kommit igång med blodsockermätaren....så det är stick i fingret som gäller 7 ggr/dag....innan o efter måltid o så kl 22. Så här långt har mitt blodsocker varit rätt bra...enligt min egen bedömning...hahahaha......kanske legat lite lågt....4,2....ska helst ligga mellan 5-7 men det är visst beroende på vad man ätit o mängden motion osv.
    Ja de går på de dåliga värdena o jag ska ta upp diskussionen med läkaren på onsdag om att jag är skeptisk till om jag verkligen har graviditetsdiabetes.....de tog ju provet efter glukosbelastningen för tidigt o jag hade slarvat massor med maten flera veckor innan testet.
    Samtidigt är det skönt att de vill hålla koll på fladderbuset o mig....men jag är rätt putt på att det blir avd 44 efter förlossningen o inte patienthotellet vilket gör att maken måste åka hem på natten. Trist...men han kommer nog att sova bättre hemma iofs än på en tältsäng på patienthotellet.
    Här i lund hamnar man alltid på avd 44 om ngt är annorlunda....barnets temp, puls mm så hamnar man där för extra koll.

    Har faktiskt shoppat lite innan lunchen idag....blev 3 amningsbh på Twilfit o sen bara bebiskläder....blev 2 boddies på rea, en mysig filt, en body t fullpris men med bonuschecken så blev det billigt ändå!!
    Nu får det räcka med bebiskläder....maken ska ju börja jobba 2 v efter förlossningen o skulle det vara något vi behöver så kan han gå in i ngn affär på lunchen eller så o komplettera bebisens garderob!

    Hmmmm....det här blir nog OSSÅ ett mastodontinlägg....hahhahaha
    Ja ni borde vara vana vid detta laget!

  • ingenjörsbruden
    Ninnnis skrev 2009-06-26 13:26:02 följande:
    Hmmm... Pippioutfit... Eller kleta in ansiktet med glass, kanske... *gnider mina händer och planerar hur jag ska kunna synas i tv*
    *hoppar upp o ner o röstar för pippi-outfitt**

    Lanovia: Du skulle behöva äta tapas....så hinner du inte tycka att det är äckligt innan det är dags för nästa rätt!
    Kanske äta mkt förrätter i Grekland?!
  • ingenjörsbruden

    lanovia 08 skrev 2009-06-26 13:32:02 följande:


    Ingis glöm inte att ni kommer få massa kläder också.Tycker absolut att du skall ta en diskussion med läkaren på onsdag, är ju onödigt med massa extra behandling OM det inte behövs. Men sedan är det så klart jättebra att de håller noga koll på oss gravida och de små liven i magen. Finns mkt man inte bör klaga på i den svenska sjukvården.HOppas också att jag skall få njuta av maten i Grekland, är ju så tråkigt att sitta och peta i maten, särskilt med andra runt omkring.Hunden lämna vi hos mamma o pappa. De tar så gärna hand om henne. Min familj, eller nja brorsan skall väl inte blandas in men mamma, pappa och jag är alla hundmänniskor.
    Javisst får man mkt kläder osså....men tänk om de inte är snygga?! Hahahahaha!
    Ska def ta ett mano a mano med Herr doktor......
    I dagsläget är det inte aktuellt med insulin o det är jag glad för.....men tydligen inte som man doserar själv...utan man åker upp till sjukhuset o får sig en omgång (hahaha trodde ni va )insulin o sen åker man hem....men oftast så räcker det med balanserad kost o hålla koll på blodsockret!
    Jättebra ni frågar...för då får jag tänka efter vad sköterskan sa igår o så fastnar det bättre i skallen på mig!

    Kan tänka mig att det borde vara lättare för dig om ni beställer in många smårätter eller så....så kan du äta lite av varje!
    Har ni berätta för resesällskapet att ni ska bli fler i januari?
  • ingenjörsbruden

    lanovia 08 skrev 2009-06-26 13:34:26 följande:


    Tapas...!!! Dregglar!!!! MUMS!!!Appropå mammasushin så håller jag med om att den var rätt tråkig. Framför allt räkorna, de smakade aboslut ingenting och nada. Har för mg att de brukar vara godare.Men jag vågade inte rikigt (och fick inte för maken) ge mig in på lax och annan fisk.
    Hahahaha ´min make försöker osså hålla mig från sushi...men det ÄR bra med lax o som vi tidigare diskuterat här så är det ok så länge den är färsk/ny tillverkad.
    Läste faktiskt ett recept i någon av tidningarna jag plöjde igår....på hemmagravad lax! Som man kunde spara o äta i flera dagar!!!! O det var en gravid-tidning!
    Så låt maken läsa på livsmedelsverket att det ÄR ok om det är nygjord sushi eller gravad lax.
    Räksushin var så tråkig o smaklös så DET kommer jag INTE att ta igen. Brukar numera beställa BARA med lax....ingen räksushi här inte!
  • ingenjörsbruden

    Lanovia: Det är VIKTIGT att få i sig OMEGA3...så maken får inte harra sig över fisk du äter.....han får läsa in sig på ämnet...för det finns inget värre än att känna makarnas ovilja mot det man äter. Eller ja....du förstår vad jag menar!

  • ingenjörsbruden

    Ojojoj Blommis....kan riktigt känna hur tungt det var att kratta våt vass....phuuu!

    Lilla bilen går väl som tusan nu när den är lagad eller? Det säger väl bara svisch så är du hemma igen?!

  • ingenjörsbruden

    lanovia 08 skrev 2009-06-26 15:20:39 följande:


    Vad duktig du varit Blommis.Och du o sonen verkar ha haft en mysig dag.Jag få så gärna äta fisk för maken, så länge det är den man få äta. Men det han är orolig för är sushin. Och måste erkänna att jag också är lite tveksam. Visst man får äta om den färsk o nytillverkad. Där vi var igår gör de sushin medans man väntar. MEN jag har ju ingen aning om hur länge fisken legat i deras kyl innan. Ingis, makens familj, som vi skall åka med vet om att det väntas smått. Men den andra familjen vet ännu inget. Vi tänkte berätta det på flygplatsen.
    O så kul att få berätta!!

    Om fisken förvarats kall är det ju inga problem...de häringa vaccumförpackningarna transporteras ju hit o dit...o den kedjan kan mkt väl brista någonstans.
    Har svårt att tro att sushikockarna skulle våga servera fisk som de inte är 100 säkra på........
    Sen....ett sushiställe....de har nog rätt bra omsättning på sin fisk så det är nog inga problem.
    Men är du orolig så ska du undvika det.....
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan