Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hihi! Jag tar också dopp i Mälaren varje daaaaag!

    Jag är så GLAD tatt det är lite moln här idag för jag blev riktigt dålig igårkväll, helt svag och hjärtat bara rusade i kroppen.

    Vi var i stan och skulle klippaoss ju-skitsnygga blev vi!
    Sedan skulle vi sammanstråla med sambon för att äta ute och ha det mysigt.

    Bilen havererade för honom mitt under färden så det blev bogsering och skit för honom istället-TUR att han hade en stor flaska bubbelvatten i bilen som vi glömt att packa ur!

    Vi fick sitta på terassen på restaurangen och väbnta tills han var klar och kom med lånebil från verkstaden.
    Vi skullle ha ett bord i skugggan, men det var inte det, så jag höll på att smälla av. Jag tål verkligen inte värme så bra....
    Så, när vi kom hem hit på kvälen kastade jag av mig alla kläder och vinglade yrslig ner till starnden och bara stod där och återfick medvetandet och tankeförmågan i det svala vattnet.


    Hvidbrud skrev 2009-07-01 11:38:39 följande:
    Jag med! Lillmuffin är iallafall en stark bebis! Så fort jag blev gravid med henne kändes graviditeten helt anorlunda. Med den första (som maken döpte till mattias ) kändes min kropp sjuk, den reagerade på att det var något som skulle ut. så är det inte nu! Hur ofta kommer posten i detta landet egentligen?? 3ggn nu! Ska ut och fika med en väninna nu i solen, öppna konto i banken, betala räkningar och hämta modem på posten. Sy upp makens kostymbyxor och tvätta inför stockholmsresan gör jag nog i kväll! Vi ska bo i finkan i stockholm... min kompis jobbar där, på långholmen, så vi ska ta ett morgondopp i mälaren varje dag!
  • passionsblomman

    Lilla Baa!

    Åh vad ledsen jag blir!
    Och vad jag önskar jag kunde krama dig på riktigt just nu Daa!
    Det finns inga ord för hur ledsamt det här är!

    *Kramar allt jag kan!*



    Den här ledsengubben är otillräcklig!
    Det behövs en med tårar!


    Daa skrev 2009-07-01 12:21:01 följande:
    Det blev inga goda nyheter. Lilla Baa blev sex veckor och nu är det bara att vänta på att kroppen tar hand om det.För tillfället känner jag mig bedövad. Har gråtit några skvättar, men har inte alls samma ångest som igår. Det är skönt att veta, även om en del av mig är förtvivlad för att hoppet är borta. Jag behöver inte vara rädd längre. Det finns inget att vara rädd för, för det har redan hänt. Nånstans känns det lite befriande. Maken och jag kan sörja vår bebis och sen kan vi gå vidare. Men nog väntar många tårar idag och framöver. Det känns bra att ni finns här. Jag ångrar inte att jag berättade igår, även om jag tvekade. Ni har varit till stort stöd. Tack Hvidis, för din historia. Den är hoppfull Nu är jag hemma från jobbet, för då kan jag gråta när jag vill.
  • passionsblomman

    *kramar Daa igen och igen*

    Själv har jag pratat med M på klinimen idag. Jag käkar sist Pergon idag så på fredag är det dag 11 och precis dags att kolla hur det ser ut med folliklarna.
    Det bör ju då under eller efter helgen bli inseminarium igen. Det är helt ok, då sambon går på semester nu på torsdagkväll, han ska bara stå i dörren på nätterna fre+lö så det blir bra.

    Jätteskönt att prata med henne var det, för jag berättade om min dipp där förra måndagen och att det egntligen mer var allt prat om nästa steg, ivf och allt möjligt som kom upp som kändes riktigt tungt. Som att jag har en masssa ansvar för en massa beslut, samtidigt som jag inte alls kan styra det jag verkligen vill.
    Hon var jättebra, inte daltig eller så, men väldigt bra.

    Vad gäller Pergotime och pauser sa hon att det inte alls är ngn fara att ta tre cykler och även mer, men att man efter ett antal försök med pergon brukar byta till ett annat hormon-som är sprutor btw.
    Vad gäller antal försök-som i den andra barnpratartråden sas vara ca tre försök innn man brukar råda att "gå vidare",
    så sa hon att de brukar göra åtminstone sex försök med inseminarium innna man går vidare, beroende ppå person och situation.
    Eftersom vi aldrig kan komma i fråga för ivf via landstinget så är det dessutom ingen panik för oss med det, för skulle vi vilja göra det privat, så är väntetiden bara ngn månad.

    Sedan sa hon att de som jobbar med ivf gärna får lite attityd att"det där med insemination är ingen idé att hålla på med, för ivf ger större chanser" men att det är ju för att DE jobbar med det. och att det visst är idé med "bara" inseminarium, för det ger visst resultat sa hon också.

    Hon tyckte att jag bara skulle ta det lugnt och att hon tror att det bara är en tidsfråga.

    Ungefär vad jag trodde att hon skulle säga och det känns jätteskönt.

  • passionsblomman

    Ninnis, såg du att fru M på kliniken sa att det inte är ngn fara med pergon?

    Vilken härlig dag du haft!
    Det är bara gudsöner och söner som kommer undan med att kissa på en ostraffat.

  • passionsblomman

    Herregug Ninnis! Att ens se ordet powerwalka får svetten att rinna ännu mer! Det är så varmt så jag avlider! Måste snart gå ner och bada lite.

    Daa, hur är det med dig idag?, *klappar på kinden, stryker håret ur din panna, ordnar en svalkande kompress till ögonen och kramar lite mera*

    Ingis: vad underbart att det verkade ok med alla prverna och det! Hoppas ni får komma precis dit ni vill framöver.

    Hvidis: uj, vad läskigt nervöst spännande med besked, men bra med besked ändå! Jag var också nervös för egen del för det där, för jag ville inte helleratt det skulle bli snitt. *håller tummarna*

  • passionsblomman

    BRA!!! Var hemma så länge du behöver! Och var rädd om dig på alla sätt du kan! Hoppas det "kommer igång" eller vad jag ska säga, så det blir klart och du kan få känna att det är över åtminstone.


    Daa skrev 2009-07-02 14:29:47 följande:
    Hej. Dubbelgnuggning Det måste ju bara funka!Hoppas ni har en fin dag. Jag är hemma från jobbet och det är ett av de smartaste beslut jag tagit på länge. Funderar att stanna hemma imorgon också. Ligger mest, läser, gråter lite, sover en stund och läser och gråter lite till. Jag är i stort sett okej. Det gör ganska så ont i magen (ännu en god anledning att ligga hemma), men det är som att det inte riktigt händer, det oundvikliga. Måste nog ta lite hjälp utifrån, men då får det bli så.
  • passionsblomman

    Jo tack, jag har stått i vattnet tills jag blivit alldeles skrynklig..

    Det är ju GALET varmt och ingen annan lindring finns än att bada. Närheten till badet är en tungt vägande orsak till att vi envisats och tjurat på i den lilla lilla stugan så länge. Samma läge i dag och med större hus, skulle kosta alldeles för mycket för oss.

  • passionsblomman

    Åh men Hvisis vilken dryg dag! Och vad surt att den inte flyttat sig!

    usch, jämt när jag tänker på just det här fenomenet så tänker ajg att shit vilken tur vi har som lever i tiden för UL och att man kan se detta i förväg! fattar ni hur många som dött under sina förlossningar av den här orsaken!

    Nej du gumman, det är e välsignelse att det idag finns säkra sätt att få ut sin skatt med båda s liv i behåll. Det är i slutänden det enda som är viktigt. Glöm inte det!

    Men jag förstår verkligen att det inte känns kul!

  • passionsblomman

    Ja den du! Fy tusan!

    Nej, tack och lov för de insatser som finns att ta till idag! På alla sätt!

    Visst vet ni att barnsäng fortfarande än idag är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor? Och bland barn med för den delen. Det är hemskt.


    Hvidbrud skrev 2009-07-02 21:11:58 följande:
    Tänk om man hade varit Jehovas vittne. Jag hade ju varit dödsdömd mitt barn också!!!
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan