• Sundance

    Bröllop 2010 nr7

    Jag har verkligen inte fått kläm på det här med att blogga. Alltså, jag menar inte att jag inte förstår varför man gör det, men jag fattar inte vart man kan göra sin blogg och vem som liksom ska läsa den. Vad har man en blogg till?

  • Sundance

    Det där med sovandet är svårt. Om min moster med familj kommer ner dagen innan bröllopet så blir det så fullt i vår lägenhet att inte ens bara jag får plats där. Då blir det moster och henens man, deras två barn och mamma och pappa. De ska bo där natten efter festen. Men kommer bara mamma och pappa så sover nog jag där med dem och så kör jag iväg min m2b. Annars sover jag nog med mina tärnor och m2b hos sin bestman.

  • Sundance

    Som ingång kör vi (när killarna går in) MFF-hymnen instrumentalt. Sedan går jag och tjejerna in till lite olika delar av Forrest Gump suite. Första solosången blir en klassiker. För kärlekens skull med Ted Gärdestad. Den andra blir Lyckorus med Elins Sigvardsson. Har vi tur kommer nog Karin Glennmark att sjunga och hennes son Nils att spela gitarr. Om Anders Glennmark också vill så får vi ju försöka hitta en fin duett. Utgångsmarchen har vi inte valt. Känns inte som det passar med orgel. Skulle vilja ha någon riktigt pampig låt. Kanske någon filmmusik. Eller så blir det Idas sommarvisa eller nån Ronja-låt eftersom jag är från Vimmerby. Första dansen dansar vi till From this moment on med Shania Twain.

  • Sundance

    Nämen, va kul! Tror det va MV85 som också brukar synas här inne, som också kom därifrån. Haha! Vimmerby är kanske inte så litet ändå .

    Vi börjar se slutet i tunneln vad gäller det här med fotograf nu i alla fall. Men hur hade ni gjort...? Min sambo och jag fastnade verkligen för en fotograf så jag mailade honom i onsdags och har fortfarande inte hört ifrån honom. Mailade honom ytterligare en gång i morse men fortfarande inget. Min sambo funkar tyvärr så att han blir riktigt besviken när det blir så så nu är han inte så säker på den här fotografen längre trots att vi gillar hans bilder. Mailade en annan igår kväll som redan har svarat. Inger ju lite mer förtroende. Hade ni ändå väntat och kollat med den som inte hör av sig?

  • Sundance

    Jag håller delvis med er i fotograftänket. Min svägerska har fin kamera och är bra på att fota. Likaså min moster. Så de kommer absolut att ha i uppdrag att fota allt som rör sig den dagen. Men samtidigt vill jag ha en fotograf den dagen som är lite objektiv (haha, fyndigt ). Som har varit med om bröllop förr liksom. Och som man vet kan få fram fina bilder oavsett ljus och väderförhållanden. Som har möjlighet att byta blixt och objektiv beroende på omständigheterna. Ja... osv.

  • Sundance

    Händer inte så mycket för min del på planeringsfronten nu... Fast jag var inne hos ett par florister igår och kollade lite priser. Inte fullt så dyrt som jag trodde. Det som blir dyrt är bordsdekorationerna och vigseldekoraktionerna.

  • Sundance

    Igår ringde min kära m2b och var helt lyrisk. Han hade (på eget initiativ ) satt sig och googlat lite DJ:s till vårt bröllop och så hade han stött på en kille vars namn han kände igen väldigt väl och när han tänkte till kom han på att killen ju lirar fotboll i samma lag som m2b! Så nu ska han kolla med honom vad han ska ha för att spela hos oss på kvällen. Kanske har han någon bra lösning för ljudet vid vigseln också...

    Idag blev vårt andrahandsval av fotograf uppbokad. Hon hade vårt datum reserverat för ett annat par och typiskt nog så tog de det. Så nu går vi på vårt tredjehandsval. Suck...

    Tänk att det ska behöva va så att så fort det har hänt något kul på planeringsfronten så kommer det ett litet bakslag.

  • Sundance

    Jag var på min m2b's kusins bröllop och de hade också mörk kostym och jag hade en klänning i lite finare taft-material och den slutade strax över knät. Ingen sa nåt i alla fall. Min m2b tyckte absolut jag kunde ha den och han har jobbat med kläder och kostymer och allt sånt ganska länge så jag litar rätt bra på honom när det gäller sådant. Kör på det!

  • Sundance

    Ja, jag börjar fundera på om jag kanske borde ringa och kolla upp vigselförrättare. Har ingen aning om hur tidigt man ska boka det. Det står så konstigt på lunds kommuns hemsida. Typ att "under 2009 utförs vigsel i rådhuset på följande datum". Vaddå??? Kan man inte få gifta sig på ett annat datum eller utomhus? Och så står det att man inte behöver ringa förrän 2 veckor innan men det känns väldigt sent.

  • Sundance

    Vad härligt Pandis att det har löst sig med lokal! Kul att kunna komma igång med planeringen ordentligt.

    Imorgon ska jag träffa en kompis till mig och m2b. Hennes man ska va toastmaster och marskalk. Hon är planeringsfreak som jag och har massor av material sparat från deras bröllopsplanering så vi ska bara sitta och prata bröllop imorgon.

    förresten... Vad tycker ni? M2b kom hem från en fest i förrgår och hade pratat med en tjej som jobbar på en frackbutik. Vi får köpa likadana uppsättningar med byxa, skjorta, frockcoat, kravatt och så till m2b och hans bestman för 3000 kronor/uppsättning (alltså 6000 för båda). Bra pris ju! Det är ju mer än vad jag budgeterat med för jag räknade på hyra men hon menade att vi ju kan sälja dem sen och då blir det ju kanon. Hur hade ni gjort? Köpt eller hyrt?

  • Sundance

    Jag kommer också att jobba hela julen. Gjorde det förra året också. Eller... Jag skulle ha jobbat men blev liggande i en dunderförkylning istället. Lite trist är det ju när man kommer hem själv på kvällen (familjen i småland och sambon hemma hos sina) men man får försöka se det som vilken dag som helst. Jobba, träna, äta nåt lätt och snabbt, se på tv och gå och lägga sig

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7