• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Nä men, vad är det jag läser...

    GRATTIS till koko och familjen!!! Verkar ha gått ganska fort ändå, ska bli kul att läsa mer om det så småningom...

  • Ore

    BS: Skopunkten har väl även internetförsäljning, kanske inte lika utplockat där?

  • Ore

    Telis: Hoppas att maken kryar på sig snart och att ni kommer iväg till Grekland eller något annat trevligt ställe

    Oj, kokos förlossning låter dramatisk... Hade inte koko redan skrivit att alla mår bra så hade jag definitivt varit orolig.

    En KRAM till Nenne med make, om inte sanden i ögonen hindrar henne från att läsa detta. Tänker på dig

  • Ore

    Snorkfröken: Tack för input om trädgård, det du nämner som klara fördelar är sådant som jag också har misstänkt litet... Börjar luta åt det hållet faktiskt, ska bara se om maken köper fördelarna i det här fallet...

    Angående föräldrakursen har jag legat lågt just nu, orkar inte vara ledsen över för många saker åt gången, och det har varit massa annat. Tror att jag måste ta en pratstund med min far, och det ser jag inte fram emot. Men jag ska inte tråka ut er mer om det, den saken är nog redan genomfunderad i mitt huvud nu...

    Badrum: Vi har valt ett gräddvitt kakel, mörkbruna klinkers och så blir det en bård av typ mosaik fast i färdiga plattor i duschen, bakom blandaren, och även på framkanten av den fristående duschväggen. Visst kan man ibland datera badrum efter vad som är populärt under en viss tid, men jag vet ändå inte om det går att undvika det? Det låter ju ändå som att ni tänkt er ett ganska stilrent badrum, med mosaiken som en liten twist. Så det känns ganska hållbart i stil... Och turkos-blått lär nog alltid vara en badrumsfärg, associerat till havsvatten och liknande, så det borde vara safe.

  • Ore

    Frejis: Ja, det är jobbigt, men jag vet i alla fall vart jag står nu... Pappa ältade kanske litet väl mycket när jag sprang på honom i affären, för jag blev ganska irriterad när han menade att "det var inte någon merit för honom att vara där och vara lakej åt oss" typ. Och så tyckte han att jag inte skulle vara så mjäkig och låta maken bestämma allt. Nu är det ju dock så att jag och maken bestämmer gemensamt vad gäller huset, och vi brukar bli överens förr eller senare. I vissa fall kanske den ena bestämmer mer, men då bara för att det inte spelar någon större roll för den andre... Alltså ville även jag ha ett trätak utan en massa stora, fullt synliga spihuvuden, om möjligt. Jag hade större förståelse när det gällde yttertaket, att pappa inte vill hjälpa till eftersom något inte var som han ville ha det. Det syns ju utifrån, och folk han känner kan åka förbi och se att han jobbar med det och förknippa det med honom. Så är inte fallet med vårt kök. Men om det inte passar pappa att göra som vi vill, så kan det kvitta. Jag är besviken, över att han bara verkar vilja hjälpa oss om det är en merit för honom, inte hjälpa oss att få det som vi vill ha det. Men det är väl bara att konstatera att han verkar ha ett jäkligt bra jobb om han alltid annars kan göra som han vill, och aldrig behöver ta hänsyn till hur kunden vill ha det, i särskilt stor utsträckning.

    Puh, långt. Tänkte ju besparat er den harangen, men nu fick ni den i alla fall. Ska bara stålsätta mig så mycket som möjligt, får se om jag hinner prata med pappa ikväll. Jag vet ju att jag kommer börja gråta, men jag vill helst få ur mig det mesta innan det händer.

    Fan att man ska behöva "uppfostra" sin pappa...

  • Ore

    Godmorgon

    BS: Skönt att du hittade gummistövlar till slut, märkligt att det var så utplockat. Kanske blir lättare med Iris morgonbestyr nu?

    EA: Snygg MC

    Nenne: Du är så jäkla härlig, hade ett stort leende i ansiktet bara när jag läste att du *glider in på knäna*...

    Vickan: Härligt att du tar tag i att skaffa illamående-tabletter, hoppas de hjälper bra!

    PB: Ska titta in och gratulera Hvidis Det du säger om trädgårdsdesigner är precis vad jag hoppas på, och jag bli mer och mer övertygad om att en färdig ritning ger mer än ett antal rådgivningstillfällen... Grattis till många intressenter på visningen, hoppas det blir rejäl budgivning!

    Kängu: Kul att komma igång att jobba litet smått igen...

    Umgicks med en helmysig liten tjej på drygt 1,5 igår... Kul att hon inte hinner glömma bort en mellan varven, utan faktiskt ler när hon ser mig, och gärna håller handen. Väldigt bestämd liten tjej, med enordsmeningar. "Gå" och så pekar hon dit hon vill gå. "Sitta", och pekar på grävskopan... "Upp", "Kom" och litet andra kommandon kunde hon också. Jag blir också så glad över att se makens fascination över henne, ser mycket lovande ut

    Annars så fegade jag ur, och lät bli att prata med pappa... Dock pratade jag igenom situationen med alla mina syskon. De hade ståndpunkterna "förstår dig, men blanda inte in mig i det hela vad du än gör", "förstår honom helt och hållet" och "det här är inte så lätt, men han är litet fel ute på några sätt". Får se om jag hinner idag. Var dessutom helt rödmosig i ansiktet efter att ha pratat med syskonen, fick dock en ny infallsvinkel som jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till än... Får se om jag kommit fram till något ikväll.

  • Ore

    Frejis: Låter som en bra uppgift för maken En kollega till mig har ganska roligt åt att en litet äldre dagisfröken på hennes ena sons dagis fullkomligt avgudar kollegans make... Nämner honom i princip alltid, berömmer honom massor och liknande...

    Cicci: Förstår inte varför fröknarna ska behöva oroa sig för något som inte oroar dig? Barn som är tillräckligt stora för att utan hjälp av någon nerförsbacke få upp rejält med fart på cykeln, brukar både kunna svänga och bromsa ganska bra... Bra svar i alla fall!

    Lunch på Ikea är för mig mer av ett "jaja, är man ändå där och shoppar och blir hungrig så kan det ju funka...", inget ställe där jag skulle planera att äta på. Men jag borde planera in en tripp dit, och inhandla en del bebisrelaterade grejer. Fast maken tycker det är alldeles för tidigt för det...? (v.28+2). Talade i alla fall om för honom att då finns ju risken att han får åka och handla utan mig, om jag av någon anledning inte skulle orka.

  • Ore

    Mitt stora problem med pappa-make-konflikten är att de är nog inte så irriterade på varandra. Maken rycker mest på axlarna, för honom spelar det ingen större roll om min pappa hjälper till eller inte. Pappa kan alltid intala sig att maken har lyssnat "för mycket" på SIN pappa. Men då blir pappa istället irriterad på mig, för att jag "inte säger ifrån, och tar tag i saker" utan "låter" saker göras på ett sätt som inte är enligt pappas standard. Och jag är alltså besviken på pappa just nu, för att han sätter så märkliga villkor för att hjälpa till. Givetvis tycker jag inte att han behöver göra något som inte görs på det sätt han vill, eller ens hjälpa till om han inte vill det, men jag undrar om han har för vana att kolla in alla detaljer i sina kunders hus, och bara ta de jobb där allt på husen är gjort enligt "hans" standard och på det sätt han skulle ha gjort det? Om inte, varför göra så i "mitt" hus, när han säger att han vill hjälpa till? Det är väl knäckfrågan just nu, som jag vill framföra till honom. Å andra sidan verkar det som att han "lider" av att 'folk på bygden' tycker att vårt bygge tar lång tid. Det avhjälps ju inte av att han håller sig undan iofs. Men han vill inte förknippas med ett bygge som tar lång tid och ändå inte blir "jättebra" enligt honom, men oavsett vad han gör och säger så är han förknippad med det eftersom han är min pappa...

    Nä, nu ska jag inte tråka ut er genom att älta mer om det. Tack för alla styrkekramar och uppmuntran, det hjälper Ska försöka orka med en diskussion ikväll.

  • Ore

    Bra doppresent är inte lätt... Jag har mest gett bort barnbestick, smyckeskrin, smycke (till tjejer) - tycker faktiskt det är litet fräckt med de halsband jag själv har jag fått i doppresent, har t.ex. en sån här som jag gärna använder och som många har kommenterat www.lyckopenningen.se/se/art/lyckopenning-nickeltestat-silver-20-mm.php Har också något hänge med min "månadssten" i, och ett bismarckarmband som jag successivt fått en massa berlocker till...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor