• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    AM - jag svamlade lite om det i mitt inlägg 3717 några inlägg framåt i förmiddags

  • Piggelin1

    Eller förresten, läste kanske lite för snabbt - det kanske inte var lyxigt, utan snarare stressigt i överkant?

  • Piggelin1

    Herregud vilken periodare jag är Ibland kan det gå över en vecka när jag skriver & sen bara dräller det av inlägg i några dagar!

  • Piggelin1

    Kul att vi är flera som träffat männen i våra liv runt 10-12 sept

  • Piggelin1

    Izzie, jag letar fortfarande förgäves efter det där coola köksfläktsmärket, men stilen påminner om denna:

    www.elprodukter.se/product.asp

    Såg att Ikea kommit med en fläkt i samma stil, ser ut som en lampa.

    Tror att det är ett danskt märke jag är ute efter, men lyckas tyvärr inte

    Trodde jag hittat rätt, när jag stötte på denna sida, men fortfarande inte riktigt på pricken det jag söker.
    www.witt.dk/witt_design/witt_emhaetter

  • Piggelin1

    Sept, BS med flera - jobbigt med så många sjuka runt er Amanda är inne på sin tredje "riktiga" vecka nu, men förutom lite snuva, så har hon klarat sig helt än så länge - peppar, peppar...

  • Piggelin1

    Frejis - vecka 37 - nu är det verkligen nära för Bumsis! Om det blir snitt den 30 sept, då får hon samma födelsedag som ett av mina syskonbarn!

  • Piggelin1

    Sin tredje vecka efter inskolningen alltså. Ja just det, efter första veckans inskolning, då var hon lite krasslig & var hemma en dag, men då var ju fortfarande mannen hemma eftersom det var inskolningeperioden.

    Izzie, vi har vit kyl & frys - tror vi nästan är de enda på vår gata osm har det. Har tröttnat på rostfritt plus att vi tyckte att vita vitvaror matchade våra vita blanka luckor bäst. Men det är ju förstås en smaksak.

    Men några andra grejor - se till att skaffa en riktigt tyst diskmaskin, det är guld värt. Till lägenheten valde vi ju helt fritt själva, här till huset fick man välja på ett märke, mellan tre olika förutbestämda paket. Just diskmaskinen är vi inte alls lika nöjda med som i lägenheten. Den gamla (som vi köpte för drygt fyra år sen) var max 42db, eller om det var 41dB till & med, & hade ett snabbdiskningsprogram på 30 min vilket vi tyckte var guld värt, speciellt om vi hade folk hemma på middag. Detta saknar vi massor, just att få undan disken snabbt.
    Sen så sätter vi ofta på maskinen strax innan vi går & lägger oss & maskinen piper då när den är klar & det är väl fine om den gör det en eller två ggr & sen slutar, men den vi har i huset nu, den slutar aldrig pipa, utan det återkommer natten igenom tills man stänger av den. Slutade med att vi stängde av pipandet/volymen helt, men då vet vi ju aldrig när den är klar numera, utan får öppna & kolla om det står "end". Lite halvirriterande sådär. Just det, det fanns en programmeringsknapp på maskinen med, precis som på tvättmaskinen. En sån funktion saknar vi också nu!
    Hörs lång väg att vi inte är nöjda va? Mannen skulle gärna slänga ut den imorgon & sälja på Blocket, han stör sig grymt på att den väsnas mer än den gamla. Ok, den är ju egentligen rätt tyst, men allt är ju relativt

    Tror att det var en AEG vi hade i lgh (ska kolla), nu är det Siemens.

    Har faktist inte koll om vi har ånga i ugnen eller ej, men tror inte det. Men det är inget vi saknat ännu. Dock smidigt med inbyggnadsugn/bänkugn eller vad det nu heter, det hade vi i lgh också. Har sån där mikrolys, afst har inte använt det ännu, så jag kan inte uttala mig om det.

    Vi har faktist vanlig glaskeramikhäll & inte induktion - vi hade så många grytor som vi inte ville skilja oss från ännu. Samtidigt så vet vi att vi kan byta rätt enkelt om andan faller på en vacker dag.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor