• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Liten, har halvt missat att du dyker! (Dök?) Var själv flitig cocktaildykare en period men har inte blivit nånting alls senaste åren.

    Hej på ett tag, nu ska vi äta lunch på en fjälltopp!

  • snaily

    Tillbaka från vår lilla fjälltur, skönt att komma "upp" lite! Passande nog åt vi renskavsgryta som vi värmde på spritköket.

    Lappis - det är bara och komma och hälsa på!

    Kängu - inboxar dig! Bestämd liten Ru du har!

    Frejis
    Korven blev hemskt upprörd varje gång jag gick ifrån kontoret på jobbet (vilket är OFTA; mycket spring fram och tillbaka blir det), och satt då och "skrek" - någon slags hemsk blandning av yl, skäll och gnäll, som verkligen skär i öronen. Hoppas såå det växer bort så småningom...
    Kul att du också varit i "orgelsvängen"! Ja, det går säkert att forska fram vad som är sevärt, kan tänka mig att pappa känner folk som vet.

    Hi hi, gjorde jag er förvirrade med cocktaildykningen? Erkänn att det låter ganska trevligt!?
    www.dykarna.nu/lexicon/lexicon.asp

    Ikväll ska vi - igen! - gå på vår enda bra restaurang som stänger för säsongen imorgon.

  • snaily

    Lappis
    Ååå det ÄR verkligen så trevligt på riktigt! När man cocktaildykt färdigt för dagen kan man torka i solen på båtens soldäck, och kanske sippa på en cocktail! Eller kall öl... *drömmer mig tillbaka* Det kanske är en sak till ni borde hinna med sista sommaren utan barn!

    Vår korv hoppar massor, men så är han ju inte så gammal heller. Ska väl gå att träna bort det också hoppas jag.

    Vi har ett gästrum som står tomt!

    Frejis
    Synd att inte vetekudden och du blev kompisar! Jag älskar min vetekudde!

  • snaily

    Ska jag vara helt ärlig så har jag nog aldrig druckit en cocktail direkt efter ett dyk (man ska ju vara lite försiktig med alkohol + dykning), men däremot gärna en kall läsk (och färsk frukt som du sa Liten! mmm!), eller öl om man dykt färdigt för dagen. Har åkt mycket på liveaboard (dyksafari med båt) och då blir man ganska bortskämd - bara att ligga i hängmattan och slöa och titta på solnedgången i väntan på att middagen ska bli klar Cocktaildykning när den är som bäst...

    Har inte blivit av att jag dykt på västkusten eller Norge fast jag hört att det ska vara väldigt bra - har aldrig dykt med torrdräkt så det är nog där skon klämmer.

  • snaily

    PB - faaaasen vad trist!! Låter klokt med en månads paus tycker jag, med tanke på hur mycket ni har att stå i med flytt och allt.
    Såklart hon skrek! (frisören alltså)

  • snaily

    Muggles
    Hoppas på alt 1! Spännande!

    Annars har jag inte riktigt hängt med idag - hörde nånting om kladdkaka? Blir faktiskt inte så sugen för är fortfarande mätt efter gårdagkvällens buffémiddag - orkade faktiskt inte äta upp chokladkakan som var till dessert Kände mig som Mr Creosote i den där Monty Pythonfilmen.

    Ego-ego
    Här är det deppfredag. Dels jobbar jag i helgen, fast det känns lindrigt jämfört med det riktiga eländet - min bästa vän här uppe (kanske enda till och med), tillika jobbarkompis, ska byta jobb och flytta 30 mil härifrån. Förutom att jag kommer sakna henne väldigt så ställer det till bekymmer på jobbet också - troligtvis får vi inte anställa någon ny efter henne (av tusen komplicerade anledningar) vilket innebär mycket fler jourer än tidigare. Och då tror jag inte jag orkar jobba kvar här. Och då blir det till att flytta igen - men vart?? Fasen vad jag hatar att känna mig rotlös.

  • snaily

    Tack för stödet!

    Lappis - har försökt övertala henne en hel massa, så mycket att jag tror hon börjar bli lite trött på mig så det har nog haft motsatt effekt Nej då kanske inte såå illa, men jag förstår ju henne också på sätt och vis, och hon kan ju inte stanna bara för min skull...

    Kängu - maken har inget jobb än, men fyra jobbansökningar ute nu och det låter lite lovande med i alla fall ett av jobben, så vi får se. Han ska på en intervju nästa vecka.

    Får han inget jobb under hösten så får vi nog flytta på oss på ett eller annat vis.

  • snaily

    EA - nej det är där skon klämmer, vi har ingen aning om var vi vill bo resten av livet!
    Jag har nog - minst - lika lite mens som du! Max 2-3 dagar med nåt flöde att tala om.

    Vickan
    Du har rätt i att det här är en avkrok, så helt oväntat är det ju inte att hon flyttar. Jag skulle kunna tänka mig att dra mig mot närmsta stad, där maken troligtvis kan få något jobb förr eller senare, men däremot inte så gott om jobb åt mig där tyvärr. Vi får se hur det blir...

    BS - vad härligt det låter med lugn förmiddag! Vad är det för valp?

    Jag ska åka och jobba alldeles strax...

  • snaily

    BS
    Mysigt med lurvig bernervalp!
    Mja, nog finns det jobb, fast mer på vissa ställen än andra, sen är man ju lite kinkig och vill inte ha precis vilket jobb som helst heller. Trivs så bra med kollegor, jobb och lön där jag är nu - det är bara arbetsbelastningen som riskerar bli för stor framöver. Man vill ju gärna ha ett liv också... suck. Men jag härdar ut ett tag till och ser hur det blir.

    Vickan - hoppas maken slipper ett femte varsel!

  • snaily

    Fasen vad jobbigt det verkar Snorkis! Allt elände på en gång! Kram! Kolla med gyn vad de tror, det kan aldrig skada!

    Jag har ju också haft varierande lutealfaser, och cykler på mellan 28 och 39 dagar, och det har ju inte fungerat, ännu i alla fall. Däremot får jag utslag på ÄL-test varje månad, men det har varierat mellan dag 16 och 28!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor