• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Liten - vad trist! Såg inte slutet på budgivningen och idag har de tagit bort den så jag kunde inte se om ni vann.

  • Lapinette

    BS - inga planer alls faktiskt men mamma vill att han ska komma ut till landet och så tror jag min bror även vill träffa honom. Sen har ju han en massa vänner i Stockholm som jag kan tänka mig att han vill träffa. Det blir ju inte riktigt samma sak som att ha svärmor här (turist).

  • Lapinette

    Presenter - supersvårt! Har köpt väldigt olika doppresenter, allt ifrån silversked till barnbok.

    AM - mina presenter till 3- och 6-åring gick verkligen hem i helgen .

  • Lapinette

    Absolut Piggelin !!! Nej, skämt å sido så har jag faktiskt jobbat. Tackar, tackar (till välkomnandet)! Du får berätta, på restråden, hur en tjejhelg har varit.

    AM - jag köpte allt till tjejen (6-åringen) i den där underbara leksaksaffären på Östermalmstorg. Fick även med mig massor med presentpapper (så gulligt). Det blev målarblock, stämplar, pennor (som blev superpoppis), ett armband ... lite pyssel. Precis sånt tycker hon är skoj just nu. Till Hector (3-åringen) köpte jag ett brio-tåg som kan gå av sig självt (med batteri). Det var suveränt då de hade ett brio-tåg hos farmor. Sen visade sig att även det här funkade på den banan och kunde släpa alla 20 vagnar efter sig. Han lekte hela tiden med tåget.

  • Lapinette

    Piggelin - ahhh... trodde ni hade varit iväg nyligen, eftersom jag såg bilerna på FB. Usch vad tråkigt att det var så många som inte kom! Hade också blivit besviken.

    AM - ska absolut gå dit när det är dags för julklappar.

  • Lapinette

    EA ? har du fått tid för teoriprovet? Min bror tog MC-kort i torsdags. Han köpte hoj i somras och började då ta lektioner. Det tog honom ca 1 månad och nu har han kort.

    Muggles ? ja, det var trevligt att få ett ansikte till Miss X.

    Piggelin ? japp, ingen släkt eller kompisar på våra fb-bilder. Har dock med brorsonen på ett foto men där har jag inte skrivit namn och dessutom så finns det så mycket pinsamma bilder på honom på fb så min är verkligen en bagatell.

    Nenne - känner igen det där med att vänta på blödningen! Min kom inte heller som den skulle vid sista IVF?n och min gynekolog trodde jag var gravid! Snacka om att kroppen inte ville komma i klimakteriet. Själv väntar jag också på blödning. Känner mig allmänt mensig så den kommer nog när som helst.

    Frullan ? skönt att det går framåt och jag instämmer i det Piggelin skrev, att det även känns ?lugnare? i det du skriver.

    passionsblomman ? stopp i en äggledare? Varför har man inte gjort en fullständig undersökning på er innan man började med inseminationer? Hittade denna information på en blogg: ?att kvinnor med stopp i äggledaren på den ena sidan inte har signifikant lägre risk att bli gravida med hjälp av IUI och hormonstimulering än kvinnor med oförklarlig infertilitet/subfertilitet. Av kvinnor med stopp i ena äggledaren blev 31% gravida efter tre cykler av hormonstimulering och IUI, jämfört med 43% i den andra gruppen. En skillnad finns alltså, men den är inte signifikant och det är ju viktigt när det är vetenskap?.

    De par där orsaken är stopp i äggledarna har oftast MYCKET goda prognoser för att lyckas på första IVF-försöket.

  • Lapinette

    EA - brorsan trodde inte han skulle klara testet men som han själv sa så koncentrerar man sig så in i bängen när det väl gäller så då körde han galant. Han klarade inte första teoriprovet (hade läst för lite .. eller inget alls) men fick snabbt en tid för ett nytt test. Som sagt, tyckte det hela gick supersnabbt från att vara hojlös till att nu både ha hoj och mc-kort.

  • Lapinette

    Ego - i eftermiddag ska vi träffa soc. Har klänning på mig men den kanske är lite väl urringad?! Nå väl, det är ju inte vår klädsel hon ska bedöma och förresten jag vet inte ens om det är hon som kommer att bedöma oss.

  • Lapinette

    passionsblomman - men kanske är det ingen kö i Malmö för IVF till skillnad mot Stockholm där kön är 1,5 år och åldersgränsen 39 år fyllda.

  • Lapinette

    EA och passionsblomman - men det är ju super! Självfallet ska man vara oerhört tacksam om man slipper göra IVF men det underlättar och borde kännas lite, lite bättre om man åtminstone slipper betala för helvetet !

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor