• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Snorkfröken: Meeeeen, vilken idiot!!!

    Även om det är helt normalt att det tar ett år, och väl det, så är det ju ett "bortslösat" år, om det visar sig finnas något problem.

    Stickor och temp är ju inte det man börjar med precis i början, men jag tror ju inte att man kan bli så stressad av det att ÄL helt uteblir, på alla sticktester man tar.

    Att nästan alla blir gravida av sex någon gång i veckan, jo tjena. Men om man är en av dem som INTE blir det då???

    Att ge tips på att slappna av, skaffa en hundvalp eller adoptera är TOTALT oproffsigt och HELT JÄKLA VÄRDELÖST!!!

    Och räcker det med ett inbokat samtal för utredning, så ska ni ju få ett sådant direkt Så kan all ivf m.m. läggas ner, för det räcker med att boka in ett utredningsmöte. Klappat och klart...

    Arg så jag nästan kokar här...

    Du har inte lust att ringa igen, och kräva att få boka in ett möte om fyra månader. Eftersom det tydligen ska hjälpa en graviditet på traven enligt BM, så kan du ju bara avboka sen...?

  • Ore

    Kängu: Sött med liten Ru snarkandes på magen (Ser bilden framför mig). Gentilt av dig att ta tanten i två veckor!!! Synd att det inte bidragit till några plus än så länge...

    Skickar också en kram till Nenne, tänker på dig gumman!

    Vickan: Härligt med ett bra RUL, och vilken häftig känsla du fick

    Telis: Låter inget vidare med en mamma som lägger näsan i blöt OCH involverar övriga släkten. Hur man vill föda är ju inget som släkten behöver lägga sig i, även om man dristat sig till att diskutera saken med sin mor...

    AM: Du borde nog definitivt följt din egen känsla, och inte råden från BVC... Men men, hoppas det löser sig, och att lille H gärna sover på sidan.

    Aaah, det var Frejis idoga efterforskningar av Clearblue ÄL-tester som gav informationen att man kunde kolla strecken för att se om ÄL närmar sig. Jag har tydligen guldfiskminne...? Kan tyvärr inte ens skylla det på graviditeten. Men något som du sa var superbra i alla fall, även om jag inte minns exakt vad det var just nu...

    EA: Otroligt mysko med tant som bara vände...? Vill ju gärna tro att vår tumhållning här fick henne att hålla sig undan, men så väl kanske det inte är...?

  • Ore

    ååååhhh vad spännande att Bumsisbebisen snart kommer ut

    Muggles: Kul med husköpet!!! Hoppas räntorna håller sig låga så att ni kan amortera av mycket

    Glukosbelastning har inte jag behövt göra i alla fall... Låter som att jag ska vara tacksam för det, alltså.

    Ego: Koko (eller någon annan med Mistral S-vagn...?), jag behöver litet hjälp. Jag och maken letar ny bil, och en viktig faktor är att vi ska få plats med barnvagnen. Stämmer måtten på hemsidan, är Mistral S-vagnen verkligen 1 m lång, om man fäller in den så mycket som möjligt?

    Jag skulle alltså behöva litet hjälp med mått på maximalt ihopfälld vagn, så att vi kan kolla att den går in i den bil vi tänkt oss... Om det inte är alltför besvärligt...?

  • Ore

    Överväger starkt att lägga mig och sova ett tag. Måste börja ta det litet mer lugnt på jobbet, och korta ner dagarna, är helt slut när jag kommer hem...

  • Ore

    Koko: Skönt att Conny blev bra så snabbt... Men litet märkligt är det ju. Annars är det väl vanligare att man är pigg på fm och blir hängigare/mer febrig fram på em?

    Wiiihiii, Bumsisbebis är med största sannolikhet född nu Hoppas på svar från Frejis...

    Muggles: Snyggt hus Riktigt läckert med klippan i bakgrunden. Och det går nog att göra fräcka grejer både på ena och andra sättet, vilket man nu föredrar

    PB: Välkommen tillbaka efter orättvis avstängning... Förstår att det inte gick att ignorera. Annars verkar det ha varit en hyfsat bra taktik, faktiskt, eftersom den här tråden bara fick två inlägg och alltså verkar ha kommit lindrigt undan.

    BS: Svettigt värre med din morgon... Lilla fröken Iris vill alltså bestämma själv, men ändå inte. Hoppas hon växer ifrån det snart. Jag är ju ingen barnuppfostransexpert alls, men om det varken går att trixa eller lirka med henne, så antar jag att man till slut måste "köra över" det hon säger att hon vill, även om man får ett hysterianfall att ta hand om? Alternativet är väl att befästa hennes beteende...? Och det låter ju inget vidare i längden.

  • Ore

    Koko: Min man har litet frågor till dig Tydligen är det just en BMW 530 som han tittar på, åt mig. Fast helst inte kombi... Så han undrar nu om höjden på en Mistral S är högre än en vanlig papperskasse från ICA, och var vagnen är som högst. Och så undrar han vilken årsmodell ni har på er 530, och vilket håll ni ställer in vagnen på. Han tycker jag valt en gigantiskt stor vagn, eftersom den var hela en meter i längd och 65 cm i bredd ihopfälld...? (Vilket jag inte tyckte var så jättemycket större än de andra vagnarna, men det utslöt tydligen möjligheten att köpa en BMW ur 3-serien pga att vagnen var för stor för koffertöppningen)

  • Ore

    Och efter ytterligare en hektisk dag på jobbet (med bl.a ett långt strömavbrott!) så har jag äntligen fått åka hem. Nenne, har du inget att göra på ditt jobb kan du få komma och hjälpa mig...

    Tycker också det låter som en bra plan att ha betat av en del av adoptionskön ifall, ifall...

    Jag var för övrigt på middag igår med folk från jobbet, och vi kom in på det här med barn. En av dem som var med blev pappa för tredje gången för några veckor sedan, men mellan nr 1 och nr 2 så hade de tydligen 7 (!) mf... En annan kille vet jag inte har några barn, han sa att de hade försökt på alla möjliga sätt men det hade inte lyckats. Och i Tyskland (han är tysk) så säger tydligen adoptionsreglerna att parets sammanlagda ålder inte får vara över 70 år när man adopterar...? Inser mer och mer att det är betydligt fler än man tror som inte bara blir gravida på stört...

  • Ore

    Och återigen ett stort GRATTIS till Frejis med make till Bumsisbebis ankomst! Hoppas att allt är ok med lilla Bumsis, med andningen osv...

    Oupsie: En STOR KRAM till dig... De andra har gett bra råd tycker jag, ta kontakt med någon så att du kan få hjälp med (eller snarare mot) depressionen.

    koko: JÄTTETACK för informationen. Den är vidarebefordrad till maken. Enligt honom så är bottenmåttet på bagaget lika stort på en kombi som en sedan, underredet är likadant. Så det är i höjd på bagaget som det skiljer. Sedan finns det visst litet variationer i underredet beroende på årsmodell, det var därför han ville veta vilken årsmodell ni hade .
    Jag skulle inte ha något emot en kombi, men i den här frågan så lägger maken ner både själ och hjärta för att hitta en bil som både är vad han vill ha och vad jag säger att vi behöver... Så jag tänker låta honom hållas, han verkar tycka det är skoj.

    Och så länge som jag har plats för barnvagnen utan större ansträngningar, och gärna litet mer grejer, så får det räcka så länge. Tycker vi att bagageutrymmet är för litet så lär vi märka det, och då får vi väl byta bil helt enkelt.

  • Ore

    Liten: Jag har också funderat på denna kanten... Men å andra sidan så är det en stor förbättring med en liten kant jämfört med den bil jag har nu - en mer eller mindre uråldrig 740, som dock funkar väldigt bra så länge jag förser den med bensin och kylarvatten regelbundet (har missats några gånger).

    Fast maken hade faktiskt med någon utskrift på en BMW-kombi också, så han kanske börjar svänga litet i frågan...? Kanske bara krävdes litet tid att vänja sig vid tanken?

    Ååååh, vin, drinkar... Jaja, inte sååå långt kvar nu. Apropå chilenska viner så drack övriga på middagen någon chilensk chardonnay som tydligen var väldigt god och smakrik, de var överens om att den smakade mer än rödvinet som också var beställt.

    Men jag hoppas kunna få smaka litet goda alkoholfria viner imorgon, ska till Grythyttan och äta gott Ska noggrant notera ner om jag får något gott, så att jag kan rapportera.

    Nä, jobbdags...

  • Ore

    Telis: Vill också ha huslänk!!!! GRATTIS!!!

    Nä, får fortsätta läsa på sidan 628 imorgon. Ögonen vill inte hålla sig uppe.

    Hej hej Annalajan...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor