Livets viktiga och oviktiga frågor
Hahaha, AM, du har ju träffat min man, verkar han vara den kravställande typen?! Han är nog banne mig ännu sämre än jag på sånt.
Hahaha, AM, du har ju träffat min man, verkar han vara den kravställande typen?! Han är nog banne mig ännu sämre än jag på sånt.
Liten, ditt lyllos, jag skulle kunna prova yoga bara för det, jag är så trött på (och av) att inte få sova ordentligt!
Okej, nu vill jag verkligen inte prata om förlossningar längre, särskilt inte min. Men en sista sak:
fru AM skrev 2009-10-16 13:11:49 följande:
Men BS, det är SJÄLVKLART att jag kommer att säga till att jag har ont och att jag vill ha smärtlindring. Hela jädrans förlossningsavdelningen kommer att bli varse om det, det lovar jag dig. Men jag tycker inte att det är min plats att kräva saker om inte personalen håller med.
Vi är alla olika och vi har alla olika förlossningar och olika ingångspunkter. Det som är rätt för den ena behöver inte vara rätt för den andra.
Nu blir det BT och förlossningsbreak ett tag för att lugna mina nerver.
Ha en jättefin fredag och helg!
Gokväll!
Grattis till tjejen, BS! Vad skönt att hon äntligen visade upp sig.
Lycka till på kursen, Lappis, och lycka till med budgivningen, Muggles!
Snaily, Puregon är samma sak som Gonal-F, annan tillverkare bara. Jag skulle inte ta Pergo månaden före IVF utan att fråga Falun först. Om IVF:en inte funkar så är det så lätt att man grämer sig över att man tog den där Pergon. Pergo-effekten kan väl sitta i längre än en månad?
Liten, om du inte har en gjutjärnsstekpanna så *måste* du köpa en , det måste man ha för att kunna göra tarte tatin. Jag har en hel fransk receptbok med bara tarte tatin, vad vill du ha för recept - äpplen, plommon, körsbär, spenat & feta, fikon & pancetta, ...?
Kram kram till alla!
Nenne, grattis till kaminen, hoppas champagnen smakar.
Snaily, tack, det går bra med båda två!
Hej Cicci! Kul att huset känns så rätt, hoppas att ingen annan lägger nåt bud så att ni kan lägga ett skambud.
Ja, skicka gärna lite bilder till galleriet, jag lägger så gärna in dom!
PB, här kommer tarte tatin-recepten. Min receptbok är på franska, jag har översatt själv och jag har aldrig läst franska så är det nåt som är konstigt så får du skylla på mig.
Arlas tarte tatin är supergod också: www5.arla.se/Default____17653.aspx
***********
Tarte tatin-deg
125 g smör
250 g mjöl
1 krm salt
1/2 kopp varmt vatten
Rumstemperera smöret. Blanda mjöl och salt och häll upp på arbetsbänken. Gör en grop i mitten. Finfördela smöret i gropen. Arbeta ihop smör och mjöl med fingertopparna.
Fukta degen med vatten och knåda ihop degen till en mjuk boll. Låt stå 1 timme innan den används.
Tarte tatin med äpplen
250 gr deg
5 äpplen
100 gr saltat smör
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur äpplen, skär dom i 2 cm tjocka skivor.
Smält smöret i en stekpanna och stek de skivade äpplena. Låt dem bryna 1 till 2 minuter på varje sida.
Häll i florsocker och vaniljsocker i stekpannan, blanda väl och lägg i de skivade äpplen i ett regelbundet mönster.
Kavla ut degen till en rundel, lite större än stekpannan och lägg som ett lock över äpplena. Stick ett litet hål i degen så att ånga kan komma ut.
Ställ in tarten i ugnen och grädda i 10 minuter. Sänk sedan till 100 grader och fortsätt gräddningen ytterligare 20 minuter.
Ta ut tarten ur ugnen och vänd upp den på ett serveringsfat så att äpplena hamnar överst och pajdegen i botten. Servera med syrlig creme fraiche, vispad grädde eller en kula vaniljglass eller glass smaksatt med calvados.
Tarte tatin med päron
250 g deg
3 päron (tex Comice)
1 vaniljstång
50 g socker
50 g russin
3 ägg
2 msk rom
2 msk mandelpuder (finmal skållade mandlar med strö- eller florsocker tills det blir som ett mjöl)
Koka upp 1 liter vatten tillsammans med socker och vaniljstången delad i två delar. Skala päronen och dela dom på mitten. Lägg i päronen i sockerlagen och låt koka 10 minuter. Tag upp päronen och sila sockerlagen.
Lägg russinen i en skål och täck dom med 1 msk rom och 2 matskedar päronsockerlag. Låt dom svälla i 30 minuter.
Värm ugnen till 180 gr.
Vispa ihop ägg, mandelpudret och 1 msk rom. Lägg päronen i en pajform, häll på russinen och äggblandningen.
Kavla ut degen till en rundel lite större än pajformen och lägg det som ett lock över päronen.
Grädda i ugnen i 25 minuter. Vänd upp på ett fat och servera med vispgrädde eller vaniljglass.
AM, men tarte tatin *måste* man få äta! Det är en basföda.
AM igen, jag kan tänka mig att *köpa* det av Hektors kläder du vill bli av med, men inte få. Jag har fått tillräckligt av dig.
På tal om gravidkläder så har jag inte heller några problem förutom vinterjacka, det är ett problem. Jag fryser så mycket så jag tror inte att jag kan ha min vanliga och bara låta bli att knäppa den. Att låna nåt av maken finns inte heller på kartan, magen skulle visserligen få plats om jag så väntade åttlingar men ärmarna skulle sluta nere vid marken och jag skulle trampa på den när jag gick.
Igår hittade jag en dunjacka på rea, den var nedsatt till halva priset så jag slog till och köpte den i storlek 42 så nu är det bara att hålla tummarna för att magen inte blir större än att den får plats i den.
Och så ett totalt egoinlägg.
Igår var jag hos min BM, allt såg bra ut med järnvärde, glykos och blodtryck vilket betyder att jag varken behöver äta järntabletter eller göra något läskigt glukosbelastningstest (puh).
(Cicci, lillemans hjärtslag var 140 den här gången. )
Jag berättade om samtalet med aurora-BM jag var på och min BM faktiskt förbjöd mig att gå dit och träffa henne igen utan sa att jag måste gå till någon annan. Så nu ska jag ringa på måndag och ordna tid hos någon annan.
Idag går jag in i tredje trimestern, 90 dagar kvar till BF.