Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Här har VC ingenting med gyn att göra men det kanske är olika på olika ställen?

    För mig skulle ingen ÄL än på dag 16 inte vara det minsta konstigt men har man regelbunden cykel, vilket jag aldrig haft, så kanske det är sent.

  • BrudSommar2006

    Snorkis igen, om du bara är på dag 16 är det ingen idé alls att försöka göra gravtest.

  • BrudSommar2006

    Frejis, det här med ivf:er och att det ibland lyckas trots att förutsättningarna inte är bra, någonstans inbillar jag mig att om problemet har med äggen att göra, dvs att man inte har ÄL eller lyckas få till några ägg, och om man då bara lyckas få till ett befruktat att sätta tillbaka så finns det goda chanser att det kan ta sig, medan om problemet är något oförklarligt som i vart fall inte verkar ha med själva befruktningen av ägget att göra så kan chansen vara stor att det istället är något problem med att få ägget att fästa och som man inte kan upptäcka, då hjälper det inte med ivf i lika stor utsträckning. Kan det inte vara så? Det skulle kanske förklara tex varför Telis lyckades med ÄD, bara hon fick tag på ett toppägg, medan Lappis, som redan har toppägg, ändå har svårt att lyckas?

  • BrudSommar2006

    Frejis igen, skönt att väntan snart är över.

    Tinga, hur har det gått att bara ha en hemma i helgen, har det varit lite mindre kämpigt?

    EA, småbebisar är ju inte alls söta och väligt jobbiga, det roliga och mysiga kommer ju långt senare. Trist att det går så segt den här gången i vart fall.

    Varför dröjer plusset för så många här nu, jag fattar bara inte. Det känns inte som att det heller kan vara representativt??? Är det inte jäkligt märkligt.

    Vänner och Vickan, måtte illamåendet släppa ordentligt för någon av oss snarast.

  • BrudSommar2006

    Vad är det som är fel här i tråden, varför uteblir alla plussen?! Är det för att jag håller tummarna tro, kanske för jag otur med mig genom cyberrymden. I så fall ska jag sluta med all tumhållning genast. Men allvarligt, visst är det jäkligt konstigt just nu.

    För tillfället skuttar Iris glatt ut till bilen i alla lägen för hon tycker att det är så roligt att få sitta i baksätet framåtvänd i sin nya stol. Hoppas att det varar ett tag.

    Annars börjar jag få lite lätt panik och undrar vad jag har gett mig in på, hur ska jag klara att vara hemma själv med Iris och en bebis.

    Imorgon ska jag till BM och ska då höra hur det gick med den där Auroraremissen jag inte hört något om.

    Vickan, lycka till idag!

  • BrudSommar2006

    Snorkis, var det inte Cicci som fick utslag på ÄL-stickor hur länge som helst efter aborten, dvs att gravidhormoner gör så att det blir utslag även för ÄL? Här är det också många som bara tar kontanter, allt från sjukgymnaster till dietister. Just hos min gyn har jag dock för mig att de börjat ta kort nu. Vart går du för cellprovtagning? Kan de inte hjälpa dig där?

    Snigeln, när jag var hos BM sist så brakade datasystemet ihop så jag kan tänka mig att något gick snett med att skicka remissen i samband med det. Hoppas att det fungerar igen imorgon i alla fall för jag har inte ens fått någon journal med mig hem än.

  • BrudSommar2006

    Tror det var Frejis som kollade strecken på CB-testen?

    Cicci, skönt att namnet är bestämt så behöver du inte fundera mer på det.

    Snorkis, hos oss är det många ställen som bara tar kontanter, allt från sjukgymnasten till dietisten, tror iofs att min gyn tar kort nu. Vart går du för cellprovtagning, kan inte de hjälpa dig?

  • BrudSommar2006

    EA, jag hoppas i vart fall att jag har fel i min teori och hur som så stämmer det ju att vi ligger sämre till i statistiken för ivf än vad som gäller rent generellt så någon måste ju lyckas. Kan ju omöjligt stämma att alla här i tråden med oförklarlig barnlöshet där inga andra fel har hittats kommer att kamma noll i ivf försöken.

  • BrudSommar2006

    Snorkis, hopplöst att försöka ringa från jobbet! Förut hade jag eget rum och då var man mest nervös för att någon chef skulle komma in på rummet när man som bäst satt och pratade sjukdomar med någon receptionist men nu delar jag rum och då är det ju ännu värre. Det är så jobbigt på de flesta ställen här också att man ska inte tro att man kan ringa och få prata med någon utan i princip överallt är det så att man får knappa in sitt nummer och hamnar i telefonkösystem och så får man veta vilken tid de kommer att ringa upp. Det är ju inte säkert att det passar just den tiden när man äntligen lyckats hitta lite privat tid att kunna ringa på.

  • BrudSommar2006

    EA, ja vi får ju som sagt se och hoppas under tiden men jag tycker fortfarande att det är konstigt att ni över huvudtaget ska hamna där, det borde ju vara dags för ett plus snarast här nu.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor