• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS: förstår dig precis - att gå till jobbet kunde vara rena semestern (när jag nu senast hade ett jobb borta)! Förstår också er kamp med Iris - hon och Livia verkar vara samma andas barn om man säger så. Viljestarka, envisa osv. Med Livia gäller det att överraska, avleda, charma - men det är rätt mentalt jobbigt att ständigt hitta nya förtrollande små vinklar å allt som ska göras så det blir gjort ( tex kamma håret och fläta det - då måste jag låtsas vara frisörska och babla i 180 om hennes barn (4 st) och hundar (1 eller 2, det varierar) samt om hennes coola bil (rosa, utan tak) ...

  • fru AM

    Hej Sweet! (*viskar*: Jag och maken har semester tillsammans hela denna vecka medan Livia går på dagis. Att ge plats åt relationen är också ett sätt att ta hand om de barn man har. )

  • fru AM

    Telis: det är säkert det där med subventioneringen som det beror på. Sedan tror jag att det på något sätt är en undermedveten allmänt vedertagen sanning att "dagis är det näst bästa alternativet och ett nödvändigt ont" och därför sticker det i ögonen om barnet får gå till sitt dagis och föräldrarna gå och göra något annat (och för den skull inte jobba - vilket är den enda "godkända" anledningen till att ha barn på dagis). Hur man väljer att spendera sin semester borde ju vara ett fritt val - egentligen ... Eller tänker jag fel?

    Att Livia just nu har roligast på dagis råder det ingen tvekan om.

  • fru AM

    BS: har du testat spraybalsam? Det gjorde under för våra friseringssessioner kan jag säga! Och sedan kan jag tipsa om såna små genomskinliga klibbiga gummisnoddar för håret (de sitter som berg - hela dagen, så man behöver inte plåga sig själv och barnet mer än en gång (per dag))
    Testa att låtsas att du är frisör!: "Välkommen till frisören! Välkommen att sitta fram - peka på en stol - hur är det på jobbet då? Och barnen? Har du barn? Vad heter dom? ..." osv i det oändliga medan man snabbt kammar och flätar ...

  • fru AM

    Piggelin: Det står ingenting om att föräldrarna inte får ha semester och lämna barnet på dagis ...? Förmodligen för att väldigt få gör det för dom har svårt att få ihop det med 5 veckors semester och 6 veckors stängt dagis ändå ...

    Vilken tur att maken är föräldraledig och jag egen företagare då! För jobbade vi som vanligt så hade vi ju inte heller fått ihop det pusslet.

  • fru AM

    Det var lite klumpigt av din gamla mammakompis, BS - men nuförtiden är man ju aktiv på rätt många platser så man får nästan räkna med att någon försäger sig!
    Jag outade ju Hektor-graviditeten först här i tråden - sedan råkade Sweetan skriva en i o f s ganska kryptisk men ändå avslöjande kommentar på min blogg som en mammakompis hann läsa innan jag raderade den ... Och kompisen nosade upp vår tråd (eftersom jag pratat om den och fick sig hela historien till livs) Jag blev inte arg eller så - men insåg att det inte är ngn idé att smyga på ett ställe om man är outad på ett annat ...

    Vickan: säg inget på Fejjan innan de på jobbet vet är mitt råd!

  • fru AM

    Telis: jag tyckte däremot Gaviscon var superbra mot halsbränna! Den finns som tuggtabletter (då måste man stå ut med den skummiga slemmiga konsistensen - men jag vande mig snabbt) eller som flytande (den har jag inte provat).
    Ang packning: Behöver du låna mammakläder så vet du var jag finns!

    Bola tänkte jag skaffa till Hektor i magen men kom mig aldrig för. Fina är de!

    BS: Stackars stackars din kollega!

  • fru AM

    Stor kram till dig, Muggles! Hoppashoppashoppas det är en vanlig ofarlig liten blödning bara. Håller tummarna!

  • fru AM

    Ego: har precis varit på läkarbesök och fått ett datum för bortoperation av mina åderbråck. Den positiva nyheten är att eftersom han kunde operera båda benen på en gång så kostar det "bara" 30.000:- Jag sparar alltså 8.000 som doktorn tyckte jag skulle spendera i Thailand sedan Den negativa nyheten är att jag måste sluta med minipiller nu inför operationen om 6 veckor ... Blir lite bökigt framöver med andra ord. Men för en god sak! Nästa sommar kan jag springa barbent i minikjol (Kåta Gun kan slänga sig i väggen).

  • fru AM
    Ore skrev 2009-08-12 16:15:41 följande:
    muggles: AM: Härligt att bli av med åderbråcken, och inte fel att "spara" 8000 kr. (Även om jag och min ekonom till make är oense i frågan om man verkligen kan spara pengar genom att spendera, men det är väl kanske en fråga om kvinnlig/manlig logik helt enkelt...)
    Det lustiga var att det var (den manlige) läkaren som sa just så - att jag sparade 8000 ...

    Ok Muggles: inget mera blod nu!!! *Pekar med hela handen* Kram
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor