• Fru E

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej hopp!

    Har nyss vinkat av besöket från Stockholm med en 8 månaders go tjej

    Vit kladdkaka är otroligt gott och inte alls lika sött som det låter. Jag har gjort den med kesella flera gånger och stoppar ibland något bär i kladdkakan eller serverar den med kesella blandat med bär, MUMS!
    Vi bakade tidigare idag en kladdkaka med kolasås i mitten, gudomligt god!!

    Annars har min MC-hjälm kommit och jag är grymt nöjd! Nu väntar bara att vi hittar en snygg hoj med vilket vi ev kanske gör redan i helgen (får ju slösa mina pengar på något nu när mc:na blir våra barn)

    EGO-nog bara att konstatera att BOM blir inom de närmsta dagarna eftersom spottingsarna ökar och boobsen gör svinont. Men för tidigt för tant än är bara på dag 22 idag.....vilket jag inte får att stämma med när jag tror att jag hade ÄL

    Telis-hur gick det på RUL????

    Ore-tycker med att maken din gott kan följa med eftersom man är två om barnet!

    Snaily-viktigt med rätt accessoarer

    Muggles-tror det är viktigt att du tillåter dig själv att sörja nu ett tag så att alla känslor kommer fram så de bearbetas. Lätt annars att stänga dem inom sig och må skit. KRAM

  • Fru E

    Kladdkaka med kolasås:

    125 g smör
    150 g mörk choklad (gärna riktig mörk inte block)
    3 ägg
    2 dl strösocker
    2 1/2 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker

    Kolasås:
    1 1/2 dl vispgrädde
    1/2 dl socker
    1/2 dl sirap

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform. Smält smör och choklad, låt svalna lite. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ner choklad&smör i äggsmeten, rör ner de torra ingredienserna. Häll hälften av smeten i formen och grädda 5-10 minuter. Blanda ingrdienserna till kolasåsen och koka på svag värme ca 15 minuter tills den börjar tjockna. Ta ut kakan och häll över kolasmeten, ställ i frysen tills kolan stelnar lite. Häll över resten av kaksmeten och grädda ytterligare 5-10 minuter. Servera med glass eller grädde.

  • Fru E

    Tack tack AM-bakning är mitt liv

    Kan ju göra kladdkaka i muffinsformat med så orkar man äta mer!

  • Fru E

    AM-jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa på alla frågor

    Om jag har ont om tid så lägger jag moussen på tårtorna, fodrar ev med smörkräm, lägger dem i dubbla påsar och sen in i frysen. Ta fram den dagen innan den ska serveras och dekorera den.

    Smidigt värre om man inte vill stressa

  • Fru E

    Tårtorna kan du lätt göra två dagar i förväg med och förvara i kylen så att de gottar till sig, detsamma gäller kladdkakorna

  • Fru E

    Japp, precis!

    Jag brukar göra chokladsmörkräm som inte smakar bara smör, blir som ett extra litet gott lager och "skyddar" tårtan i frysen. Ska du frysa dem så lägg på marsipanen/sugarpasten när du tagit ut tårtan dagen innan så håller den sig jättefin

  • Fru E

    AM-den sidan har riktigt många bra tips, även kakburken.se är bra

    Snaily-roligt att förändra sig lite med lugg

  • Fru E

    Telis-Grattis till fint RUL och en liten snopp spelar ju som du säger ingen roll i slutändan vilket kön det är men klart man får ha en favorit!

  • Fru E

    Stor kram till dig Nenne
    Saknar dig när du inte är inne i tråden så ofta!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor