Banta med mig!
kullaberg skrev 2009-08-14 08:06:01 följande:
/.../Behöver gå ner 6 kg för att jag ska känna mig nöjd med mig själv. 3 av dessa kg gick jag upp under min semester, då jag tillät mig själv att äta lite mer utan att tänka så mycket (dvs glass och godis osv som man vill ha det när det är semester). Men, nu har jag ätit nyttigt i 3 veckor (GI anpassat), tränat under dessa veckor (löpning och promenader) minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte gått ner ett enda gram!!! Inte nått!!! Trots att jag äter nyttigt och tränar. Jag tänkte först att jag kanske fått mer muskler (väger ju mer än fett) men samtidigt, SÅ mycket har jag inte tränat heller. ÅÅÅÅÅÅ det är så frusterande när vågen inte rör sig trots att man tycker att man gör allt rätt. Känns liksom som att man lika gärna kan ge upp. Nån som känner igen sig, har tips, råd?? Hur går det för er andra här i tråden? Behöver pepp nu känner jag!
Så vitt som jag har fattat det rätt så är alla människor olika, och våra kroppar går igång på olika "dieter" eller matvanor. Jag har prövat att äta lågkalorikost (dvs massa kolhydrater, typ frukt och bröd och pasta m.m, kött och grönsaker och sparsamt med fett) och GI. GI-kosten fungerade inte på mig. Jag gick inte ner nått fastän jag tränade tre gånger i veckan och gick morgonpromenader.
Så tröttnade jag och rivstartade med Cambridgekuren i två veckor. Gick ner fem kilo och körde sedan på LCHF. Jag har aldrig gjort något bättre i hela mitt liv. Jag var inte sugen på socker eller något i kolhydratsväg. För jag har kommit på att jag är en sån som, om jag äter pasta eller ris eller frukt, så kommer sötsuget direkt för i grund och botten är ju ändå kolhydrater en typ av socker, vare sig den är nyttig eller inte. Alltså, tillslut dras man till det värsta sockret; typ godis och så och så går allt åt skogen ändå. Det är så jag har lärt känna min kropp.
Du kanske är en sådan typ? Det kan ta tid att gå ner i vikt med LCHF, fast jag gick ner två kilo på en vecka. Nu ska jag börja på CK igen i två veckor och sedan köra på LCHF.
Dessutom, att äta så nära råvarans naturliga ursprung är bäst. T.ex. MILDAS matlagningsgrädde på 7% fett innehåller hur mycket skit som helst och är nog inte så bra att äta. Medan naturlig matlagningsgrädde på 15% enbart innehåller grädde. Jag tror att kemikalier och konserveringsmedel kan vara stora bovar i våra övervikts-draman.
LYCKA TILL ALLIHOPA =) Nu blir det två veckor CK för min del =) Hoppas på att gå ner fem kilo denna gång igen.