• Miley

    Barn på bröllop???

    Vi ska gifta oss i mitten av juni 2010 men har nu fått reda på att fem av våra nära kompisar ska ha barn mellan december-mars. Vi vill egentligen ha ett barnfritt bröllop men kan man "förvänta" sig att föräldrarna "går med på" det då barnen är så små? Man vill ju gärna att så många av ens vänner kommer men samtidigt vill vi inte ha med några barn.

    Tacksam för svar och tips!

  • Svar på tråden Barn på bröllop???
  • Miley

    Hur har det fungerat för er med ammande barn på bröllopet och festen? Har det "påverkat" er middag/fest, t.ex. att föräldrar har fått "avbryta" middagen för att ta hand om barnet (om det t.ex. börjat gråta)?

  • Miley

    För mig skulle det vara lite av en "mardröm" om man under middagen sitter och lyssnar på ett tal och ett barn börjar gråta. Det känns lite som att det blir ett oönskat "avbrott" för alla. Självklart behöver inte detta hända men om man innan har en bild av hur man vill att bröllopet ska vara och bli, vill man gärna försöka att "eliminera" alla eventuella "risk- och störningsmoment" som man kan och vet om innan. Vi har tänkt att ha vårt bröllop ca. 12 mil från föräldrarnas hemstad, vilket gör det omöjligt för dem att åka hem och amma. Vi kommer självklart att prata med de inblandade innan för att stämma av lite, men det kan vara bra att höra lite andras åsikter och erfarenheter innan. Att fixa barnvakt några timmar och sedan åka hem på kvällen kan kanske också vara ett alternativ...

    Det borde väl inte ligga på brudparet att ordna med/betala för barnvakt eller...?

Svar på tråden Barn på bröllop???