• allehanda

    Barn på bröllop???

    Miley skrev 2009-08-10 13:16:55 följande:
    . Att fixa barnvakt några timmar och sedan åka hem på kvällen kan kanske också vara ett alternativ...Det borde väl inte ligga på brudparet att ordna med/betala för barnvakt eller...?
    Hur puckad är inte denna tanke???
    12 mil hemmifrån ca 2 timmar
    göra sig iordning innan 1 timme
    vänta på ett brudpar?som fotas? 2 timmar
    fest 3 timmar
    köra hem 2 timmar
    summa 10 timmar
    "ordna barnvakt några timmar" hur blåögd får man bli?
    de som inte klarar av ett litet barn under en middag skall överhuvudtaget inte ha vänner( med barn)
  • allehanda

    Jag vill tillägga att jag har inga problem med barnfria fester MEN dumma kommentarer om hur man skall fixa barnvakt klarar jag och alla nyblivna föräldrar sig utan. Personligen har jag stannat hemma flera gånger när barnen var små och de syrliga kommentarerna vi då fick för att vi inte VILLE komma glömmer jag aldrig.

  • allehanda
    didis skrev 2009-08-10 18:59:23 följande:
    Ähh!Vi tar livet alldeles för allvarligt! Vad gör det om vännerna kommer med sina barn? Huvudsaken är väl att få dela sin dag med dem om så för några timmar? Hur rigid är inte den som störs av lite barnskrik under middagen (föräldrarna störs garanterat mest)!Slappna av! Livet är för kort för att irritera sig över barn eller att just den enda dagen i livet inte blev precis som i Hollywoodfilmer. Gläds åt att vänner o släktingar vill fira er!
    vettigt folk! tack!
  • allehanda
    MV85 skrev 2009-08-10 22:49:16 följande:
    [citat]
    1. Jag förstår inte varför det inte kan vara okej att vissa stör sig på skrikande barn. Jag gör det - oavsett om det är på en finare middag eller i mataffären, i hissen eller på gatan.2. Jag KAN INTE välja mina vänner efter vem som ev. kommer vilja ha barn 10år senare. Jag har inte heller någon möjlighet att välja huruvida mina syskon ska få barn eller ej, eller mina kusiner, eller mostrar... osv.3. Det ÄR okej att som brudpar vilja ha helt barnfritt! Det är också precis lika okej att på en inbjudan tacka nej om det inte passar en.4. Det är INTE okej att klanka ner på någon annan för dennes val i livet eller vid specifika tillfällen - även om man inte håller med dem i deras åsikt och val.

    Känns fortfarande som att ingen läser vad jag skriver.JAG har inta sagt att barn skall vara välkomna på fester där de inte önskas, min reaktion var att det inte fanns någon tanke bakom upplägget att man skulle ha barnvakt några timmar när man som brudpar väljer att ha festen 12 mil hemifrån. Det är just det att det ses som gnäll när man som förälder väljer att fokusera på sitt mer eller mindre nyfödda barn istället för på brudparet. Jag kan lätt överleva att inte närvara vid ett bröllop(det är ingen viktig händelse i MITT liv)men om jag är orolig för mitt barn så VILL jag vara med mitt barn, gärna hemma.
Svar på tråden Barn på bröllop???