• Marie1973

    Handgjort eller färdigtryckta

    Skulle du vilja skicka ut handgjorda eller färdigtryckta inbjudningar till bröllopet.

    Om priset var detsamma för båda skulle ni beställa de färdigtryckta eller skulle ni leta efter någon som gör handgjorda

    ...eller skulle ni vilja göra dem själv.

    Skulle ni kunna tänka er att köpa handgjort om det var lite dyrare.

    Skulle vara tacksam för era svar och även frågor.

    MVH Marie

  • Svar på tråden Handgjort eller färdigtryckta
  • Paja

    Jag hade valt handgjorda till föräldrar eller/och de med "störst" betydelse och även ett till mig själv att spara, resten hade jag köpt färdigtryckta inbjudningar till som liknade de handgjorda. Om de handgjorda vart dyrare..

    Hängde du med?

  • Marie1973
    Paja skrev 2009-08-17 11:54:39 följande:
    Jag hade valt handgjorda till föräldrar eller/och de med "störst" betydelse och även ett till mig själv att spara, resten hade jag köpt färdigtryckta inbjudningar till som liknade de handgjorda. Om de handgjorda vart dyrare..Hängde du med?
    Jag hängde med och det var en smart tanke att ge det lilla extra till de allra närmaste.
  • jojoånick09

    jag köpte och gjorde egna,det blir personligare då... först tänkte jag beställa men när jag såg priserna så fick jag för mig att göra egna...jag har sett att det finns ibland att köpa helt ordning gjorda på tradera/blocket samt här inne på bt men roligast är att göra dem själv,då får man oftast som man vill ha dem..
    det finns även jättesnygga tryckta redan gjorda kort men jag föredrog att göra egna.

  • Flygande taxen

    När jag gjorde våra inbjudningskort så tänkte jag ett tag svepas med i allt pysslande och scrappande och blev väldigt sugen på att köpa massor med fina klistermärken, band etc. att limma på korten.

    Sen började jag fundera lite på det... När jag själv fått inbjudningskort till bröllop så visst har man lagt märke till hur de såg ut, om dom var fina osv. Men sen efter att ha läst inbjudan och OSA:t så lämnade kortet att stå i en bokhylla, ligga i en låda eller nåt liknande, tills man efter bröllopet äntligen tyckte att man kunde slänga det.

    Så min tanke var att det är fullkoligt onödigt att slösa massor med pengar (och kanske också tid) på nåt som inte blir tillräckligt uppskattat, just med tanke på vad det kostat och så. Så jag hade helt klart gått på det absolut billigaste alternativet!
    Förutsatt att de inte ser ut som sk*t då förstås

    Pajas idé, om att skicka finare kort till de som är närmast (och kanske mest uppskattar korten) så var ju en jättebra!

  • evst

    Jag föredrog att köpa kort där vår egen text trycks av den enkla anledningen att jag inte gillar kort med för mycket "pynt" i form av band, inlagor, krusidulligt typsnitt och olika slags dekor.

  • Paja

    Eftersom vi bara bjuder 8 personer till middag så för 8 personer handgjorda (ej egengjorda) inbjudningar.

    Medan de vi bjuder till kyrkan och knytkalaset efter bröllopsresan klipper vi och klistrar alt beställer färdig tryckta.. beroende på skillnaden.

  • Sundance

    Jag var länge inne på att köpa färdiga men har nu slutligen bestämt mig för att göra egna. De kommer troligtvis bli väldigt lika de man köper färdiga men det känns roligt att göra egna. Framför allt så är det ett trevligt tidsfördriv när det är lite light på den övriga planeringsfronten. Garanterat blir det dyrare för det är ju inte bara själva kortmaterialet man behöver utan skärare och saxar och lim och sånt men jag vet att många kommer att uppskatta våra personliga handgjorda kort.

  • Marie1973

    Tack alla för era tankar och ideér det är roligt att höra hur funderingarna går.

Svar på tråden Handgjort eller färdigtryckta