• Red Scarlet

    Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?

    Vi hade en del som inte svarat efter att osa:t gått ut, och flera av dem visste fortfarande inte hur de skulle göra, det var därför de inte osat. Sedan hade flera osa:t JA och sedan ångrat sig i sista minuten (de tyckte väl att det var lättare att säga ja först och slippa besvikelsen under de månaderna som var kvar för att sedan ställa in fort i slutet) sådant kan också hända.

    Du måste nog ringa runt till alla och fråga tyvärr, för säkerhets skull!

  • Red Scarlet

    gbg mackan skrev 2009-08-22 16:49:37 följande:


    Det var ju tråkigt att folk ändrade sig, men har man anmält sig så tycker inte jag att man skall ringa runt en gång till för att kontollera om de verkligen kommer. Har man sagt ja så har man sagt ja tycker jag. Den kan ju det hända saker som gör att man får förhinder men det tycker jag faller på gästens ansvar att meddela detta.Red Scarlet skrev 2009-08-22 16:45:11 följande:
    Jo men nu missförstod du mig lite, jag sa inte att man skulle ringa runt till alla gäster som osat, det är ju idiotiskt. Jag menade att det kan vara bra att ringa runt till alla som ännu inte svarat på osa:t! Att vi sedan fick bekymret med sena avbokningar berättade jag mest om för att uppmärksamma blivande brudar på att sådant också kan hända och att folk har svarat JA är inte alltid en garanti för att de faktiskt kommer heller..hemskt frustrerande men så kan det bli.
  • Red Scarlet
    ElinK skrev 2009-08-22 21:10:48 följande:
    Haha jo det kan man ju så klart =)Jag skulle inte be någon att gå ifrån bröllopet om dom inte svarar men där emot inte stressa över placeringen t ex bara ställa stolen på en ledig plats. Vi har buffé så det går ju om någon till dyker upp, men tänk de som inte är på restaurang (så man lätt bara gör några extra) men har trerätters som saknas till de som man inte hört ett ord i från.
    Jo vi hade trerätters middag på värdshus med nära 1000:-/kuverten och skulle någon kommit som vi inte räknat med skulle det inte finnas någon mat till dem, otroligt pinsamt isåfall! Och det känns ovärt att lägga sordi på stämningen för att man själv inte kan vara personen med godare etikett och ringa runt och fråga. Men så var en del av våra gäster inte riktigt vana med formella tillställningar och OSA, de hade nog mest varit på vanliga fester där det inte gör så mycket om man inte ger ett tydligt svar i förväg. Min etiketthusgud Margareta Ribbing säger detsamma, om folk är ohyfsade nog att inte svara på sin inbjudan måste man påtala för dem hur det ska gå till!
Svar på tråden Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?